Добро вече колеге,
Од последњег јављања код мене се радило ударнички, посла има преко главе, а поштено речено и мало више
Углавном све иде по плану и мање-више на време. Од мојих старих кошница формирао сам 70 ројева у току багремове паше и уселио све нове кошнице. Ројеви су сада већ стабилни, пчеле су почеле да уносе полен у нова станишта и за сада је све у реду. Из постављених матичњака изашле су матице, тако да сада чекам 22-24. мај да видим шта се дешава са њима и да ли ће све да пронесу. Надам се да хоће

. У сваком случају ројевима посвећујем сталну пажњу и чим матице пронесу, почињем да их појачавам леглом из старијих друштава.
У међувремену стигао ми је и први део опреме за цеђење меда коју сам набавио у фирми Радомед. Код њих сам поручио радијалну центрифугу од 66 рамова, сто за отклапање рамова, ел. нож за отклапање и пар бурића за мед са славином.
Људи из фирме Радомед су опрему довезли код мене кући, тако да им се овом приликом захваљујем на љубазности и добром пословном односу
. За опрему могу само да кажем да је одлична!Што се тиче кошница са којима сам ушао у багремову пашу, могу рећи да се држе јуначки иако сам их "олакшао", за легло и пчелу јер сам из сваке кошнице узео по 4 рама легла и 4 рама пчела при формирању ројева. Генерално сам задовољан уносом у датој ситуацији, нектара има прилично. Мени су сада ројеви били приоритет тако да неке посебне количине меда нисам очекивао, али сам сасвим сигуран да ћу када подвучем црту крајем месеца, бити врло задовољан досадашњим током сезоне

. Ево и пар слика од пре неки дан.
Надам се да је код свих вас све у најбољем реду. Толико за сада од мене.
Поздрав пријатељи и медно
п.с. Хвала колега Саша. Медно и поздрав за Жупу