Autor Tema: Пчелињак Нешковић  (Pročitano 161564 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Daniloski Blagoja

• Stari član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Тајмиште 1069мнв
Odg: Пчелињак Нешковић
« Odgovor #390 poslato: Januar 07, 2016, 17:39:27 »
Бистина се роди!
Хвала Драганче,и теби све најбоље! :)

Van mreže Goran ilic

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Gornje Suhotno 220m
« Odgovor #391 poslato: Januar 07, 2016, 19:18:48 »
Listajuci forume danas,primetio sam koliko si bio aktivan u cestitanju praznika kolegama,a tebi je samo "MAKEDONAC" cestitao...shvatio sam koliko je  dobrote i ljudskosti  u tebi,zato u svoje ime i ime svih pcelara sveta jedno veliko HVALA i da u zdravlju i veselju provedes ovaj dan i vece.....

Van mreže Драган Нешковић

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
« Odgovor #392 poslato: Januar 07, 2016, 19:43:57 »
Хвала колега Горане,

Ма биће поздрава, не могу колеге све да стигну у исто време. Што се тиче "Македонца", па Благоја је један благородан човек и пчелар, он стиже на све стране света  ;) ;D

Поздрав из Мале Моштанице  :)

Van mreže Mićko Račić

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Rekavice-Banjaluka
« Odgovor #393 poslato: Januar 07, 2016, 21:46:15 »
Vaistinu se rodi!
Pozdrav iz Banjaluke!

Van mreže Aleksandar Nadrljanski

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sanad 89m
« Odgovor #394 poslato: Januar 08, 2016, 09:36:40 »
Kolega Dragane
Sve najbolje u novoj godini.Mednu godinu ti zelim.

Van mreže Rakovac Goran

• Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
« Odgovor #395 poslato: Januar 08, 2016, 09:48:26 »

Срећно и медно пријатељу.

« Odgovor #396 poslato: Januar 08, 2016, 11:46:52 »
Мир Божији, Христос се роди!

Хвала колеге,
Мићко, Ацо, Горане. Вашим пчелама желим срећно и успешно зимовање, а вама сваку срећу и медну годину!

Здраво били  :)

п.с. Ево мало данашњи слика ...
Јутрос око 6, било је -4, од пола 8 температура је била око 0, касније је прешла у плус. Сунчано време без ветра, снег се топи полако.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #397 poslato: Januar 08, 2016, 22:22:12 »
Мир Божији Христос се роди! Срећан ти Божић драги пријатељу!

Ово је лепота.. Диван осунчан пчелињак, Нешто што се само похвалити може..  Код мене данас сунце није обасјало кошнице на пчелињацима у Новом Милошеву као код тебе драги пријатељу. Температура код мене није прешла преко -1 степен у најтоплијем делу дана.

Јавља ми драги пријатељ вечерас да су ми на другом пчелињаку (испод Саве) данас пчеле по мало излазиле из кошница, да је било топло и лепо време.

Поздрав драгом пријатељу!
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Daniloski Blagoja

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Тајмиште 1069мнв
« Odgovor #398 poslato: Januar 09, 2016, 09:12:20 »
Драги моји пријатељи,мени је само жао што и после дугих година присуства на сајмове,дружења....   не успех све лично да вас упознам и да стегнемо руке и да се изгрлимо,ал има времена...поздрав из Македоније! :)

« Odgovor #399 poslato: Januar 10, 2016, 14:27:56 »
Хвала Војо, поздрав  :)

Благоја пријатељу,
Да нам драги Бог да здравља, па ћемо то ове године довести у ред, како и треба да буде.
Поздрав свима из Мале Моштанице :)

« Odgovor #400 poslato: Januar 12, 2016, 00:43:53 »
Код нас је данас било облачно време, али топло са слабим ветром. Температура је ишла до +17 степени. Пчеле су изашле напоље врло рано, тако да су скоро цео дан имале на располагању. Данас је било лепо бити на пчелињаку. Пре неки дан је код мене било -14, а данас +17 степени, снега више нема ни у траговима наравно. Ево и сада је (пре)висока температура, има свих +14 степени, почео је додуше да дува неки јужни, на моменте врло јак и топао ветар. На пчелињаку је Богу хвала све у реду, све заједнице су живе и здраве, са довољно хране и здравим пчелама. Нисам отварао кошнице, јер за тим послом нема неке потребе. Пчеле су биле мирне, ваљда немају неких примедби, а поштено речено, немам их ни ја   ;) Ево пар данашњих фотографија, снимио сам чак и једну пчелу са мало полена, ваља мало да обнове зимницу, кажу да ће ускоро опет минус и снег.
Ваљало би да зазими, бар до пролећа  ;D 

Поздрав свима и медно  :)

Van mreže Rakovac Goran

• Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
« Odgovor #401 poslato: Januar 12, 2016, 10:00:04 »

Поздрав Драгане ,

И ја сам ноћас остао мало дуже будан. Негде око 02.сата на телевизији видим да је у Београду чак 17.степени у плусу. У тренутку нисам поверовао , изашао на терасу и стварно могло се стајати у мајци са кратким рукавима. Очигледно је да смо изгубили календар.
                           Мени лично се овакво време не допада. Чак мислим да је ово најгора варијанта. Пет - шест дана у великом плусу па затим исто толико у дебелом минусу. Пчеле сам задњи пут погледао пре нове године и у једном друштву легла на три ЕВ рама око половине шаке. Хране јако , јако мало. Остале су биле добре. Међутим , са оваквим временом сада је легло морало свуда добро да крене. Дан је одужао нема друге. Ако опет време оде у дебели минус а верујем да хоће неће бити баш добро.
                            Како је код тебе сада са потрошњом хране ? То је једино што ме брине у ово време иако сам све подједнако и добро зазимио. Знам да то пратиш па извести било овде или на оној посебној теми о потрошњи хране у зимским месецима коју сам отворио.

« Odgovor #402 poslato: Januar 12, 2016, 13:36:46 »
Здраво друже,

И ја сам ноћас гледао температуру у неверици, како је ноћ бивала све дубља, температура је расла?
Горане, да би легло кренуло у неком већем проценту, сем температуре мора да се поклопи још доста фактора, унос свежег полена, нектара итд. Уопште не мора да значи да ће легло "добро кренути", свуда. Код мене је већ две године мањи-више слично време током зиме, нема већег покретања легла.

Код мене је Богу хвала све у границама које очекујем, значи добро. Све моје кошнице имају довољно хране за овај период сезоне, пчеле су здраве, мирне. Немам нешто посебно ново да кажем на тему потрошње хране. Престао сам да мерим своје кошнице, примењујем свој начин рада током године и зиму чекам опуштено.
Трудим се да кошнице што мање дирам током зиме, евентуално пчеле испрскам незевојом по сатоношама, једном месечно мало подигнем руком по неку кошницу, углавном посматрам пчеле и то му је то, што се мене тиче.

Поздрав друже, срећно и медно  :)

Van mreže zdravko.reljic

• Lokacija pčelinjaka: Petkovaca - Br. polje
« Odgovor #403 poslato: Januar 12, 2016, 19:30:11 »
 Slična a ako ne i ista temperatura i kod mene u Brčkom , malo vjetrića ali pravo toplo sunce prži lokali i bašte proradili svi kratkih rukava a kad ih pohvata gripa dobro će fasovati , i meni se ovo vrijeme ne sviđa leglo je krenulo sigurno jer mi se drugar juče javio iz okoline ugljevika a to je već planinski kraj i temp je manja za 4-5' Cnego u gradu i juče otvarao i vadio ramove legla ima kao kutija cigareta a sad po prognozama da će biti i -20'C eto problema možda bude i prehlađeno leglo i problemi
Pozdrav iz Brčkog

Van mreže Josip Kollert

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Daruvar
« Odgovor #404 poslato: Januar 14, 2016, 19:03:29 »
Jedan od lijepših pčelinjaka,svaka čast.
Lp,