Autor Tema: Spisak putnika za Kinšasu  (Pročitano 7442 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
Spisak putnika za Kinšasu
« poslato: Januar 15, 2014, 22:49:49 »
Na osnovu zahteva pojedinih pčelara - članova Foruma SPOS-a , svakodnevno se vrši odobravanje putovanja u Kinšasu...
Spisak putnika nije konačan....
 Molimo da se prijavite...
Odobravanje putovanja vrši urednički tim Foruma
Među prvim putnicima sam bio ja.
U Kinšasi se nalazim još od septembra 2010. godine.
Mogu vam reći da je tamo mnogo lepo i da ne planiram skori povratak...
Ono, da ne dođe do zabune, kartu sam i dobio samo u jednom pravcu

Svima puno lepih pozdrava iz sunčane Kinšase

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
Odg: Spisak putnika za Kinšasu
« Odgovor #1 poslato: Januar 15, 2014, 23:21:00 »
Lazoviću ti si povlašćen u odnosu na mene. Ja sam dobio po drugi put povratnu kartu al kao omiljena mušterija verovatno ću ubrzo dobiti popust pa će moje turističko putovanje biti češće il ću se trajno preseliti u Zair. A kako je lepo u Zairu. Zelenilo na sve strane, cveta cele godine, meda ko vode, rojeva po 5-6 na godinu. Ma milina jedna. Samo malo da se priviknem na afričke pčele.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #2 poslato: Januar 16, 2014, 00:08:33 »
Ево да вам се и ја придружим у овој теми и пошаљем поздраве свим колегама управо из Киншасе.  :D
Ја сам овде туриста и налазим се на пецању. Киншаса ја прелеп град и мени је баш лепо.
Кад следећи пут одем у Киншасу то ће вероватно бити заувек.
Зашто баш заувек, па зато што ми је овде лепо и што волим да уживам у пецању..  :D

Ови што нам дају бесплатне карте за Киншасу вероватно немају никаквог осећаја за мерења.
Код многих од самог рођења никаква вага не функционише..   ;)

Тако да "они" коме једном дају бесплатну карту на краћи боравак у Киншасу само чекају да се путник врати да би после давали карту за картом све док се путнику не свиди и заувек остане у Киншаси.  :D

Ја волим Киншасу...

Поздрав свима....
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
« Odgovor #3 poslato: Januar 16, 2014, 22:53:59 »
Ni spisak putnika nije gotov, a kontrolor karata izgleda da dolazi... ;)
 Najverovatnije brodom "Reka meda" ;D
KARTE NA PREGLED, MOLIM!

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #5 poslato: Decembar 31, 2020, 01:53:16 »
Na osnovu zahteva pojedinih pčelara - članova Foruma SPOS-a , svakodnevno se vrši odobravanje putovanja u Kinšasu...
Spisak putnika nije konačan....
 Molimo da se prijavite...
Odobravanje putovanja vrši urednički tim Foruma
Među prvim putnicima sam bio ja.
U Kinšasi se nalazim još od septembra 2010. godine.
Mogu vam reći da je tamo mnogo lepo i da ne planiram skori povratak...
Ono, da ne dođe do zabune, kartu sam i dobio samo u jednom pravcu

Svima puno lepih pozdrava iz sunčane Kinšase

Не могу да верујем да је прошло већ десет година а Киншаса још увек ради...

Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...

Van mreže Zoran Vučković

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Смедерево ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​​​ ​​​​ Мoравиште ​​ ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​ ЕВ и РВ кошнице
« Odgovor #6 poslato: Decembar 31, 2020, 07:52:55 »
Наш народ би рекао:''Боље голуб на грани него врабац у руци.''
Нека нам живот буде сладак као мед!

Van mreže Nenad Tucakov

• Školovan pčelar sa uverenjem
  • Više od prijatelja foruma
    • yu2m personal page
  • Lokacija pčelinjaka: Pančevo - Južni Banat
« Odgovor #7 poslato: Decembar 31, 2020, 09:03:44 »
da ne kažem šta bi narod rekao - šta je bolje u ruci, nego šta na grani...

Promenio sam destinaciju.
Posle 3 meseca na Sejšelima, otišao sam 6 meseci u Patagoniju, a evo me sada, na godinu dana, na Havajima.
Meni je lepo, a oni nek sede u buđavim udžericama.

Van mreže Zoran Vučković

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Смедерево ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​​​ ​​​​ Мoравиште ​​ ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​ ЕВ и РВ кошнице
« Odgovor #8 poslato: Decembar 31, 2020, 13:38:28 »
da ne kažem šta bi narod rekao - šta je bolje u ruci, nego šta na grani...

Promenio sam destinaciju.
Posle 3 meseca na Sejšelima, otišao sam 6 meseci u Patagoniju, a evo me sada, na godinu dana, na Havajima.
Meni je lepo, a oni nek sede u buđavim udžericama.

Не бих ја ишао тамо где ме не желе. Да им пружим задовољство да ме не желе, ако ме не желе а знам да ме не желе.
Ту је јасна ситуација. Тренутно је тај форум само јагода на шлагу на торти коју држе интереси свих делова пчеларства.
Столари, воскари, продавци и препродавци опреме и ројева, писци књига и предавачи и дувачи у исту тикву што би рекао наш народ.

Али није довољан врабац у руци јер је голуб на грани лепши.

Van mreže Nenad Tucakov

• yu2m personal page
« Odgovor #9 poslato: Januar 04, 2021, 08:53:10 »
Pa znaš kako, trenutno je na delu "moć" i želja jednog  nestabilnog čoveka.
To ne znači da od onih 10, koji nešto pišu, ili čitaju, svi baš ne žele da sam tamo. Možda bar bar dvojica žele da budem tamo.
Uostalom, ja želim. Plaćam tu članarinu 2400 dinara, baš koliko i predsednik, njegova razjareni zamenik , svi urednici i članovi Saveza.
Naravno da želim da uzmem sva prava, koja mi za tu siću i pripadaju.

No, to nema veze. Ako postoji kosmička pravda, te ekipe, kada za godinu dana dođem sa daleka puta,
verovatno neće ni biti tamo, gde trenutno haraju.

Van mreže Zoran Ristovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Ivanovo
« Odgovor #10 poslato: Januar 04, 2021, 09:54:02 »
...ta ne jedi se Lalo. Ebes clanarinu i prava kad te srde sirovine. Moze i u Kinshasu da bude bajno, covek se potrudi pa ih preskoci.

Pozdrav svim RV-ojcima  i srecna nova godina i svi praznici!

Van mreže Zoran Vučković

• Prijatelj foruma
« Odgovor #11 poslato: Januar 04, 2021, 11:09:33 »

Онда је то још већи парадокс. Плаћати чланарину којом се плаћа форум (ако се плаћа) а бити спречен да се учествује у раду. Мед можеш продати на велико и другим откупљивачима. Они ће исто подићи откупну цену.
Ја нисам хтео да будем члан јер немам интерес још увек. А немам ни мед да би га продавао. Али сам хтео да уплатим симболичну донацију за погон јер лепо је помоћи где се људи окупе под именом Србија.
Поколебао ме је онај штанд у шопинг молу. Стварно не видим потребу да се тамо продаје мед на теглу уместо да се продаје у иностранству (на теглу). Боље је било да се направи штанд на Врачару испред храма Светог Саве јер је тамо имало неколико штандова пре пар година. Нисам био одавно тамо. Тамо би се правила боља реклама. Ако су мислили да се захвале гарнитури могли су да пошаљу на сваку адресу по неколико тегли како би видели како изгледа мед. Или да направе теревенку као што се некад радило.
Али да се не мешам у посао организације у којој нисам члан. Имају своје органе и раде како се договоре.
Ипак док имају у назииву реч Србија делом су и моја организација иако нисам члан. И имаћу право да критикујем конструктивно.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #12 poslato: Januar 05, 2021, 00:17:21 »
Оно тамо је плански уништаван форум, са основним циљем заустављања напретка и подизања шалабајзера у сам врх. Убачени су уредници који ће да нападају, вређају, да подстичу поделе, провоцирају све оне који вуку напред, избацују их са форума и на крају потпуно искључе са форума. Постављати уреднике са пар година искуства, провокаторе и подржавати све оне који заустављају напредак довело је до катастрофе. Остаће им десетак до двадесет оних који климају главом. Не раде ни по правилнику него како је воља самозваног заменика.

Бојим се само да кад оде Родољуб  да ће овај самопрокламовани, свемоћни Бог,  почетник ( са неколико година искуства у пчеларењу) са 100 класа иза њега повести СПОС у даљу пропаст. Уништили су Форум, уништили су декласирали часопис и не знам шта им је још остало.

Ово око погона и паковања меда ја се уопште не разумем. То су економска и правна питања а ја сам ту нула.
Моје мишљење је да би било још боље да имамо не једну такву организацију попут СПОСа него да имамо још две.

Камо среће да имамо још два,  три таква погона у којим би пчелари били власници и да се реше проблеми тржишта меда. Сада када нема меда ни нашег ни у окружењу сада је лако певати песму. 
Потенцијал СПОСа је био огроман али ништа није урађено на усавршавању пчелара, на увођењу нових технологија пчеларења. Заправо јесте, зауставили су и изблокирали сваки покушај увођења нових технологија.

И надам се да ће то спроводити још жешће. Инспиратори нереда попут уредника Тадића, некадашњег организатора Јевтића али и нестручност осталих уредника ( осим Марјановића који познаје струку али ништа ту не помаже у заустављању осталих провокатора уредника)  све скупа је довело до расула форума. О нестручности у вођењу часописа Српски Пчелар имало би три сата да се пише. 

О СПОС предавачима који се углавном појављују ради саморекламирања најједноставније је рећи катастрофа и пропаст.. Не знам ко их тамо прима и ко прихвата да такви буду предавачи. Верујем да преко 90% превадача треба искључити са списка предавача.
Срећа Божија па сада нема предавања, па је умањен њихов катастрофално лош утицај на пчеларе Србије.
Има ту нешто мало оних који заслужују пажњу али шалабајзарења има ли има, превише има. 

Можда је пријатније у Киншаси него тамо... Тамо треба имати јаке нерве па издржати свакоразне провокације уредника и полтронске екипе, јак стомак па свашта прочитати.

И за крај, колико год је пропаст то је још добро како ће да буде. 

Три века испред света...

Van mreže Nenad Tucakov

• yu2m personal page
« Odgovor #13 poslato: Januar 05, 2021, 09:26:01 »
Онда је то још већи парадокс. Плаћати чланарину којом се плаћа форум (ако се плаћа) а бити спречен да се учествује у раду. Мед можеш продати на велико и другим откупљивачима. Они ће исто подићи откупну цену.
Nije paradoks.
SPOS doživljavam kao svoju organizaciju.
One, koji trenutno (makarkoliko taj trenutak trajao) vode Savez, NE POISTOVEĆUJEM sa organizacijom (država to sam ja).
Postojao je SPOS i pre njih, a nadam se da ga neće tako upropastiti, da ne bitiše i posle njih.
A oni su ti, koji pokušavaju da pčelare ubede, da je to baš tako.Ako si protiv Njega, onda si protiv SPOS.
Nažalost, u masi neobrazovanih, ili jedva poluobrazovanih, ova se teza primila i uz populizam, prostačko obraćanje
i ostale opsene, On se održava "na vlasti".
Dakle, ako želiš da se suprotstaviš nekom stavu, ili postupanju u određenoj organizaciji, moraš biti član te organizacije.
Njihov cilj je da istupe svi neistomišljenici, kako bi mogli da se uljuljkuju "na pjenu od mora".

Jedino, kapaciteti su im toliko slabašni, da nisu u stanju da shvate, da eliminacija "opozicionog delovanja" ne rešava probleme,
u koje su se debelo uvalili i u kojima će se ugušiti...