Autor Tema: PRINUDNA vakcinacija DECE  (Pročitano 19211 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Todorović Dragan

• Član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Park prirode Sićevačka klisura
Odg: PRINUDNA vakcinacija DECE
« Odgovor #30 poslato: April 21, 2015, 22:55:19 »

Господине Николићу,

Медицински факултет су завршили  и  проф. др Бранимир Несторовић, др Тодор Јовановић, др Слађана Велков, др Лидија Гајски, проф. др Павел Воробјев... а не мисле као Ви. Зар су то све шарлатани.
   Сви знамо да је наука данас дебело корумпирана од стране разних лобија. Медицина није изузетак, управо предњачи. У  питању су тако големе своте да се њима поткупљују и читави системи власти појединих држава. Ко против таквог механизма, моћног и мрачног, устане, не може имати никаквог интереса. Напротив, само је себи створио невоље. Можда чак довео у опасност себе и породицу. Разум говори да управо таквоме треба  веровати.
    И супротно,  они који пропагирају (од генетски модификоване хране до принудне вакцинације деце) могу имати и те каквог интереса, без и најмањег ризика (бар за сада).
   Све ово потпуно маргинализује (како видимо и иначе дискутабилно) питање научне оправданости вакцинације. Овде је мотив новац, голем новац, и то потпуно разбија поверење са којим бисмо могли некоме препустити своју децу.

Ово сам имао на уму када сам поменуо Ваша уверења. Не мислећи да нисте усвојили академска знања. И мислећи да вакцинацију заступате из небудности, свакако не из интереса.

Van mreže Nikolić Nemanja

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: grkinja
« Odgovor #31 poslato: April 21, 2015, 23:37:18 »
Nisam doktor ali mi prija kako si me nazvao. :) strudirao sam i zavrsio sanitarno-ekoloski smer na medicinskom fakultetu. Jedan od osnovnih ciljeva  smera je sprecavanje zaraznih bilesti i njihovih vektora itd,itd.

Svaki covek je mali univerzum, reaguje na svoj nacin na razlicite bolesti, lekove, da ne duzim, prica nam je dobro poznata.

Licno sam protiv alopatske medicine i a pogotovo onih eliksira zdravlja koje nam serviraju farmaceuti. Trebalo bi svi da se trudimo da sto manje moguce koristimo lekove i da zdravim nacinom zivota sprecimo bilo koju vrstu bolesti, ali ako tako nije moguce spreciti onda nam ostaju jedino lekovi. Mada je i ovo diskutabilno dal mora sa lekovima ili moze bez njih. Verujem da moze ali ne znam kako.

Slicnu situaciju sa prstima sam imao pre par godina posle male posekotine. Rana normalno zarasla i posle par dana krenula alergija slicna kao kod tebe samo manjeg intenziteta. Slicna prica kao i tvoja, samo sto se kod mene oduzilo nedelju dana i kad sam video da terapija ne pomaze malo sam se zabrinuo posto se slicano ponasa i reumatska groznica. Batalio lekare i kupio u apoteci antibiotik i za par dana nestalo. Nije mi jasno sta se desavalo ali bitno da je reseno.
Drago mi je da si i ti uspeo da skontas zbog cega se javlja i kako da to predupredis.

Zdravstvo nam je otislo u tri lepe, sve sto je vredelo otislo za inostranstvo, ostalo malo onih kvalitetnih, koji ili ne mogu iz nekog razloga da zapale preko ili oni koji ce skoro u penziju. Sve ostalo je sljam i bagra a to je velika vecina.

Mehanizam delovanja besnila je dosta slozen. Ima na internetu dosta o tome.
Virus napada centralni nervni sistem. Od trenutka kad virus dospe u organizam potrebno je par meseci da se pojave prvi simtomi bolesti. Kod psa je taj period 12 dana. Hidrofobija se javlja zbog povecanja itrakranijalnog pritiska zbog zapaljenja mozdanih ovojnica. Javlja se i kod drugih bolesti Mehanizam zasto se javlja mi nije poznat, ali je tesno povezan sa pristiskom likvora.

Vidim da si opako informisan covek i cestitam ti na tome. Samo informisanost moze da nam pomogne da donesemo prave zakljicke.
Moracu samo da te ispravim sto se botulizma tice, verovatno da si permutovao izraze.
Tokslin nije anaeroban. Njega stvara bakterija u anaerobnim uslovima a toksin moze da deluje i u prisustvu kisenika. Inaktivise se temperaturom vecom od 70-i kusur stepeni za 15-ak minuta. Moze da se pojavi u svim hermeticki zatvorenim namirnicama bilo zivotinjskog ili biljnog porekla. Ne javlja se cesto i procenat izlecenja je veliki.

Van mreže Nikolić Nemanja

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: grkinja
« Odgovor #32 poslato: April 21, 2015, 23:45:27 »
Pisali smo poruke u isto vreme.
Stav za vakcinaciju je moj licni stav koji je produk infornisanosti i ne zelim da ga nikome nametnem.
 Nigde nisam pomenuo da su doticni sarlatani. Oni samo govore o onome o cemu vecina cute.
Ako se bolje prati njihov rad, cak ni oni nisu protiv vakcinacije, vec su protiv vakcina kakve nam se serviraju i na zalost ubrizgavaju u organizam.
I ja sam protiv takvih vakcina, ali ne i vakcinacije!
Nisam se nasao uvredjen u vasem pisanju, samo sam se eto pronasao. :)

Van mreže Dragan Šošić

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
« Odgovor #33 poslato: April 22, 2015, 00:19:30 »
Da, u pravu si. Toksin ne bi trebalo da bude anaeroban. Prisustvo kiseonika inhibira razvoj bakterije. To organizmu daje priliku da uklanja toksin (svakako da će manje količine organizam brže ukloniti).

Što se tiče temperature, trude se da se rana pokrije, a zastrašuju narod prejakim Sunčevim zračenjem. Vrlo zanimljivo.

Problem besnila npr. (a i ostalih "boleština") je u neojektivnosti i lošem objašanjavanju (izgleda da pravog objašnjenja nema). Postave se slike i sledi opis. U istoriju medicine je ušao i dečak Jozef Majster. On je izlečen Paterovom "medecinom". Ali ima podataka da je isti pas ugrizao još neke dečake, nije im ništa bilo i nisu ušli u istoriju. Još je zanimljivije da psi nemaju privatnost i treba verodostojnijih potvrda od npr. Nigrijevih tela... :). Zaboravlja se da će pas da "pobesni" ako nema dostupnih neki trava koje jede (to je opštepoznato). Zatvaranje pasa u "boksove" doprinosi ovome. Razdražljivost zbog bolova u probavnom traktu (ili drugih) liči na "besnilo". Opet podvaličim - dokazi o besnilu su jako kilavi ali je para velika i treba i dalje zakonski nametati vakcinaciju.

PS

Problem je kada pišem poruke, jer se trudim da se držim što više činjenica, a to iscrpljuje. Kao i kada pišem o pčelama: prvo moram da se prisetim mnogih stvari koje sam radio i video. Potom se potrudim da ispravim pravopisne greške (u mojim porukama, pardon  :) pismima tu treba vremena jer ispravljam i neke suštinske greške).

Informisanost nije problem, a ni učenje. Moj ćale je govorio da je lako biti majstor za mnoge stvari ako te uopšte nešto zanima, a to podrazumeva i učenje, pored usavršavanja. Inače par puta sam rekao da je on bio nepismen čovek koji je sve učio iz knjiga - što je protivrečnost. Ali je otprilike tako. Završio je 3 razreda osnovne i tokom rata i sadio je luk na časovima ( s tim što mi je pričao da je iz protesta stavljao luk naopako i uvek je njegov poslednji nicao  :) ). Od oca tek sada učim (prisećam se svega što mi je pričao).

Zato učim i dalje, jer imam odgovornost prema deci.

Inače po pitanju objektivne "nauke" je dobio peticu iz istorije (išli smo"zajedno u školu" onu u večernju a ja u drugi razred). Peticu je dobio tako što je nastavniku rekao: Istorija je prisilna nauka vladajuće klase, piši tamo peticu. I istorija je uglavnom falsifikat.

Takva je i nauka za običan svet: u smislu da se neko okkoristi.
« Poslednja izmena: April 22, 2015, 00:42:29 od strane Dragan Šošić »
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

• Član foruma
« Odgovor #34 poslato: April 23, 2015, 09:53:32 »

Видим да сте гледали ТВ.

Медији тврде да је гошћа помињане емисије још 2013. била на платном списку једне од водећих светских фармацеутских компанија, чије је седиште у Њу Џерсију, САД.  Да је она руководилац на пословима клиничког испитивања лека за поменуту фирму, на клиници на којој је запошљена. Да је садржина уговора пословна тајна (да ли вам је ово нешто познато), и да откривање детаља из уговора прети тешким правним последицама свим члановима Етичког одбора клиничког центра, одбора који је иначе одобрио истраживања.
     На другом месту, некадашњи пацијент једне психатријске установе говори да је његова терапија садржала више лекова. Желео је да зна шта узима и тражио је оригинална паковања.  Речено му је да лекови стижу у ринфузи. На његово инсистирање да чује назив лекова,  добио је одговор да су у питању витамини. Међутим,   већ сутра је већи део терапије био искључен. Ваљда да не добије хипервитаминозу. – Да ли се то у нашим психијатријским установама врше испитивања психијатријских медикамената страних компанија!? На нашим људима! Без њиховог знања! И њихове сагласности!
     Нису у „лудницама“  баш сви лудаци. Али ми, изгледа, јесмо, кад све ово трпимо. Не памтим да је неки закон изгласан једногласно. Господо посланици, стварно сте претерали!

Поштујући наслов теме прећутаћу остало што бих поводом свега овога имао да кажем и што једва задржавам на врх језика. И поставићу само једно питање:  Има ли, можда, сукоба интереса у томе што неко пропагира вакцинацију, а истовремено је на платном списку стране фармацеутске компаније!
     Занимљиво је још како су пожурили да нас шприцају, а одговорност државе биће установљена, обећавају. И још, да ће бити уређено да  вакцине буду контролисане на Торлаку. Само не знам кад. Да је среће, Торлак би производио вакцине, као што некад јесте. Али онда би дилери, како их лепо назва Шошић, остали без посла.

П.С. Шошићу, шта мислиш, хоће да нам шаљу цигаре ови што само читају? Пропушићу за ту прилику.

П.С.С.  Николићу, Ви и ја готово исто мислимо. Радо бих о овоме још коју реч кад уграбим прилику. – Добронамерни људи се лако споразумевају.

Van mreže Dragan Šošić

• Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
« Odgovor #35 poslato: April 23, 2015, 23:03:59 »
Problem je što se u javnosti pojavljuju ljudi koji brane tuđe interese, a ne interes svog naroda. To nije nikakva novost.

Narod može da se suprotstavi jedino masovnim odbijanjem, ali čisto sumnjam da će se to desiti. Problem je što će mnogi koji su jednostavno kokavičkog mentalnog sklopa da pristanu i među njima će biti puno potkazivača. To je tragedija jednog naroda koji je izgubio svoju samobitnost i osnovni osećaj da treba prepustiti onima koji nešto ne žele da na to imaju pravo.

П.С. Шошићу, шта мислиш, хоће да нам шаљу цигаре ови што само читају?

Ja mislim da se mnogi plaše i što samo čitaju…

Да је садржина уговора пословна тајна (да ли вам је ово нешто познато)

Imali smo priliku da vidimo kako to radi RŽ i klika, ako se ne varam...

PS

Ne bih da se shvati da Nemanji upućujem neke oštre i neprijateljske kritike. Treba čitati mnoge stvari, kao što je istorija (učiteljica života) i biće jasni kolike su obmane u religiji, društvenom uređenju, medicini i mnogo toga. Problem je što svako odbija da shvati da je na neki način uzalud trošio vreme, učeći pogrešne stvari. Mada nikada nije kasno da se to ispravi.

U tom smislu neka se svako malo pozabavi boljševizmom i staljnizmom, ali neka se naročita pažnja obrati na imena: Vladimir Ilič Uljanov Lenjin, ( samo neki članovi vlade) - Sokloljnikov Kamenov, Zinovjev, (prava imena potražite na internetu), Feliks Đeržinski, Jakov Sverdlov (grad je nazvan njegovim imenom! pobio je Romanove)

Tada će biti jasno da „staljinizam“ nije zasluga Josifa Visarionoviča Džugašvilija Staljina (kao što sam npr. i ja mislio). Represije i neverovatan zločin nad rusima nije zasluga Staljina. Teško je ovo razumeti i priznati. Prva komunistička zemlja i jedna od mogućih poslednjih brana potpunom komunizmu: protivrečno ali izgledno.

(Lav Bronštajn Trociki je rekao: „Ruski narod mora izgoreti kao šibica u našoj revoluciji“).

Naćićete da je Pontije Pilat (Pontius Pilate) svetac! Neverovatno, ali vrlo logično.

Inače, mnogo hvaljena atinska demokratija se smišljeno (i neopravdano) svuda hvali i stavlja u prvi plan. Sparta koju sam več spomenuo se smatra modelom militantnog društva. Obmana je potpuna, ako se malo prouči istorija i spletke atinjana i časatan život spartanaca.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Andreja Anđelković

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kruševac - Sebečevac (nv: 229 m)
« Odgovor #36 poslato: April 24, 2015, 07:45:13 »
Ljudi,
nisam stručan po pitanju medicine. Pristalica sam što manje "lečenja". Ljudsko telo, kao i sve u prirodi, je sposobno da se samopopravljanja. O vakcinisanju ne mislim ništa dobro ni kad je dobrovoljno o prinudnom je suvišno pričati. Čudi se neko da su diletanti i moralne nakaze jednoglasno izglasali zakon o obaveznom vakcinisanju. Razumne ljude brine tolika saglasnost.
Moje skromno mišljenje je da su vakcine glupost. Cilj vakcine je da provocira imunološki odgovor, uvežbavamo i dresiramo urođeni imunitet, znalci znaju kako da upravljaju imunitetom, veliko znanje....
U pomenutoj emisiji su objasnili da je zakon potreban jer je mali obuhvat vakcinisanja i da ga moraju popeti na preko 95%. Porastao je malo broj samosvesnih i sve će učiniti da ga smanje.
Šole, obrazovan sam čovek koji je sa pedest i kusur godina otkrio da mu su obrazovanje svodilo na zamajavanje...
Narod često pominje zdravu seljačku logiku, pa nije upropašćena obrazovanjem, šta da se radi?
Andra
062 31 00 13

• Član foruma
« Odgovor #37 poslato: April 27, 2015, 21:29:05 »
    “Грађанска иницијатива за необавезну вакцинацију” најавила је да ће 10. маја 2015. године у Београду, на Тргу Николе Пашића у 12 часова, одржати протесни скуп на коме ће „грађани који се залажу за добровољну вакцинацију изразити своје незадовољство и огорченост због наметања присиле, уцена и казни“.

http://www.srbijadanas.net/besni-roditelji-izlaze-na-ulice-zele-da-rade-medicinske-eksperimente-na-nasoj-deci/

Van mreže Драган Нешковић

• Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
« Odgovor #38 poslato: April 27, 2015, 23:54:31 »
Прочитајте речи једног доктора: http://srbin.info/2015/04/27/doktor-medicinskih-jovana-stojkovic-vakcine-zasto-da-ne/
"Ја рекох и душу спасох". Баш тако, па ко разуме, схватиће.

Van mreže Andreja Anđelković

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kruševac - Sebečevac (nv: 229 m)
« Odgovor #39 poslato: April 28, 2015, 07:30:00 »
Lep članak, Neškoviću.
Andra
062 31 00 13