Нисам много дуго на овом форуму али ипак мислим да је време да и ја представим наши породични рај у коме ја и моја супруга скоро сваки викенд проводимо наше слободно време. Наш пчељнак налази се на око 45 км од наше куќе у Прилепу односно у моје родно село Манастир на нв.од 580м. . Моје село, поред Црне Реке , дивна природа са лепим извор остало је сокоро празно – миграција је урадила своје, па тако сада нас неколико носталгичара по родном крају поново се враќамо на дедове огништа. Наш пчељнак је мали око 40 друштва за сада но и ми смо почетници у овоме послу али то радимо са много љубави ,али боже здравље за кртко време планирамо да он буде око 70 друштва . Моментално имам више друштва у ЛР кошнице , а користим и наставце од 160 цм нешта као фарар ,а имам и друштва у РВ са којима се много лакше раде, а пошто је домаќин дао дозволу колко хоќу да радим са њима од сада на даље увеќавам пчељнак са РВ ,а можда и ЕВ. .И покрај многе полемике које се воде око погаче за прихрану и ја сам ово недеље поставио погаче на моја друштва и то зато што ја тако мислим да треба а ко мисли другачије не мора ! И ако по календару је зима предпрошли дана су били веома топли температура је било код мог пчељнака скоро 20 С°изнад нуле скоро све пчеле биле су на послу леска је све мамила да је посете.