Autor Tema: НАШИ РАЈ - ПЧЕЉНАК ПЕТКОСКИ  (Pročitano 3588 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Petkoski Ilija

• Član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: s.Manastir - Mariovo opstina Prilep 580 m. n.v.
НАШИ РАЈ - ПЧЕЉНАК ПЕТКОСКИ
« poslato: Februar 05, 2016, 10:48:00 »
 Нисам много дуго на овом форуму али ипак мислим да је време да и ја представим наши породични рај у коме ја и моја супруга скоро сваки викенд проводимо наше слободно време. Наш пчељнак налази се на око 45 км од наше куќе у Прилепу односно у моје родно село Манастир на нв.од 580м. . Моје село, поред Црне Реке , дивна природа са лепим извор остало је сокоро празно – миграција је урадила своје, па тако сада нас неколико носталгичара по родном крају поново се враќамо на дедове огништа. Наш пчељнак је мали око 40 друштва за сада но и ми смо почетници у овоме послу али то радимо са много љубави ,али боже здравље за кртко време планирамо да он буде око 70 друштва . Моментално имам више друштва у ЛР кошнице , а користим и наставце од 160 цм нешта као фарар ,а имам и друштва у РВ са којима се много лакше раде, а пошто је домаќин дао дозволу колко хоќу да радим са њима од сада на даље увеќавам пчељнак са РВ ,а можда и ЕВ. .И покрај многе полемике које се воде око погаче за прихрану и ја сам ово недеље поставио погаче на моја друштва и то зато што ја тако мислим да треба а ко мисли другачије не мора ! И ако по календару је зима предпрошли дана су били веома топли температура је било код мог пчељнака скоро 20 С°изнад нуле скоро све пчеле биле су на послу леска је све мамила да је посете.

Van mreže Rakovac Goran

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
Odg: НАШИ РАЈ - ПЧЕЉНАК ПЕТКОСКИ
« Odgovor #1 poslato: Februar 05, 2016, 11:10:29 »

Добродошао Илија ниси једини носталгичар на овом форуму. Када пчелињак будеш увећао са РВ и ЕВ кошницама ратосиљаћеш се и погача а пчеларење ће ти све више бити задовољство а све мање терет. Твој терен старог села са мало људи за пчеларење може бити само плус јер немаш загађивача. Шта бих дао да ја имам такву локацију ?

Van mreže Aleksandar Nadrljanski

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sanad 89m
« Odgovor #2 poslato: Februar 05, 2016, 14:00:22 »
Svaka cast Ilija !, Lep pcelinjak. kako napisa i i pomoc imas , planiras da uvelicas pcelinjak, zelim  ti da  budes ponosan na svoje pcelice !

Van mreže Brkic Sasa

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Novaci
« Odgovor #3 poslato: Februar 05, 2016, 17:39:26 »
Kolega lep pcelinjak i lepi planovi. Samo napred....

Van mreže Petkoski Ilija

• Član foruma
« Odgovor #4 poslato: Februar 06, 2016, 11:39:26 »
Хвала вам колеге за лепе речи, Горане сигурно много лакше ќе да буде са кошнице РВ и ЕВ са РВ веќ сам испробао и сам презадовољан.Александре без подршке у празно село се не иде  :-* , Саша свакоме нека се планови испуне па и мени.Пуно поздрава из Македоније

Van mreže Mićko Račić

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Rekavice-Banjaluka
« Odgovor #5 poslato: Februar 06, 2016, 16:43:23 »
Pozdrav kolega Ilija.
Imaš lijep pčelinjak,predivna priroda,bez zagađivača,nešto slično mom rodnom kraju.
Znam kako je druže,sela nam zjape skoro prazna,nikako da se dovedemo upamet,kud god kreneš gotovo ista slika.Na svu sreću,kako reče kolega Rakovac, ima nas još uvjek,iako mali broj,nostalgičara,koji nedozvoljavaju da sela totalno zamru.Čak bih se usudio reći,to jest ,imam osjećaj da se u posljednje vrijeme lagano bude.Neka nam je svima sretno.

Van mreže zdravko.reljic

• Lokacija pčelinjaka: Petkovaca - Br. polje
« Odgovor #6 poslato: Februar 06, 2016, 22:18:51 »
Kolega dobro došao na druženje sa najljepšim i ujedno najslađim poslom , kažeš imaš mali pčelinjak , nije bitno koliki je taman da je par košnica uvijek se može proširiti ali treba i održavati brojno stanje s obzirom da si daleko od pčelinjaka sigurno ti predstavlja problem
Pozdrav iz Brčkog

Van mreže Anto Dankić

• Lokacija pčelinjaka: Slavonski Brod, Jelas
« Odgovor #7 poslato: Februar 06, 2016, 22:49:23 »
Dobro došao, pozdrav iz Slavonije!

Van mreže Драган Нешковић

• Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
« Odgovor #8 poslato: Februar 07, 2016, 18:27:00 »
Добро дошао колега Илија!

Одличан пчелињак имаш, у очуваној природи, милина.
Провери те спојеве испод крова, где се окупљају пчеле. То би требало сада затворити.
Желим ти пуно успеха у животу и раду.

Поздрав из Мале Моштанице  :)

Van mreže Petkoski Ilija

• Član foruma
« Odgovor #9 poslato: Februar 08, 2016, 11:45:51 »
Драгане хавала на твоје упозорење, али отворе на поклопној даске сам ја направио и то је горна вентилација а пчеле ги добро користе у ова доба године . Дали је твој предлог да целосно затворим горни отвор и пчеле да излазе на долно лето по дуги пут ?