Kako je došlo do kontejnera već smo čitali, pa se ne bih zadržavao...
Sa domaćinom Vojom sam ugovorio 50 PZ na 10 ramova, od čega da bude 7 legla različite starosti i to pre bagrema. Zbog lošeg vremena u aprilu razvoj PZ je kasnio, ali kako je došlo nekoliko dana košnice su buknule, pa smo ipak mogli pristupiti primopredaji dok je prvi bagrem još bio u cvetu.
Uostalom, ideja je i bila da taj bagrem pomogne izgradnju saća i ojačavanje PZ, pa da se na drugom, eventualno, ocedi malo i za gazdu.
U medjuvremenu, prisetim se da sam čitajući forum uočio da je kolega Miroslav Miško Jovanović negde napisao da u relativnoj blizini ima terena sa drugim bagremom. Bingo. To je ono što će mi trebati.
Kontaktiram Miška i pokrenemo neki o zajedničkoj selidbi.
Inače, prvobitna zamisao je bila da pčele prvi bagrem iskoriste u Deliblatskoj peščari. Medjutim, Miško i ja na kraju izdumasmo da kontejner doteram kod njega u dvorište i tamo počnem da ga naseljavam, te će tu pčele i prikupljati bagremov nektar.
Ne mogu vam ni opisati koliko je ovo u stvari bilo najsrećnije rešenje za mene. A rekao bih da je bilo i jedino izvodljivo. Osim što mi je porodica Jovanović pružila i konačište i obroke, Miško mi je i fizički pomogao, kako na pretovaru, tako i na samom postavljanju drugih nastavaka. Čak se dogadjalo da košnice ostanu u kontejneru, ja "zaprašim" za Pančevo, a Miško sam odradi useljavanje. I to sve na dan, dva pre Djurdjevdana - domaćinove slave. Kao što napisah, teško je rečima iskazati zahvalnost za to gostoprimstvo i pomoć.
Juče, 11.05.( četvrtak ) odselismo pčele u selo Gunjaci kod Osečine, na livadu oca Miškove koleginice iz firme, uz zamisao da se okoristimo drugim bagremom, pa nakon njega čak i livadom, malinom i kupinom.
Dok sam se vraćao sa selidbe, stigle su i dve SMS vage Optical doo, koje će biti ugradjene u ponedeljak.
Izgleda da smo selidbu izvršili u pravom momentu, obzirom da je dnevni unos u Šarbanima počeo da pada.
Eto, pošto sam zadovoljio potrebe nekih kolega za čitanjem, sada ću udovoljiti i onima, koji su vizuelni tipovi.