Autor Tema: Ivan Manić  (Pročitano 2034 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Ivan Manić

• Gost
  • *
  • Pol: Muškarac
Ivan Manić
« poslato: Februar 08, 2017, 22:39:40 »
Poštobani pčelari,

ja sam Ivan Manić iz Vranja na forumu sam se predstavio pre od prilike tri godine sa željom da započnem sa pčelarenjem uz Vaše savete, ali nisam, razlog zbog kog sam tu stao je alergija. Kad sam bio mali pčela me je ujela za glavu u predelu temena i u periodu od pola sata počeo je svrab izmedju prstiju na rukama a kasnije i otok celog tela pošto sam tad bio na dedinom pčelinjaku on je imao neki lek protiv alergije koji sam popio oticanje je koliko se secam prestalo vrlo brzo posle popijenog leka stim da mi je otok na licu ostao sigurno još nedelju dana. Posle toga sam imao par ujeda ali ne baš kako bih reko 100%-tnih bez ikakvih problema je sve proslo uz naravno mali bol. Kada sam se prijavio prvi put na forum bio sam rešen da započnem sa pčelarenjem samostalno ali sam ipak hteo da uradim alergo test i uradio sam ispitivanje krvi, kada su stigli rezultati imao sam neki kojeficijent 17 koji je prva vrednost u grupi visoko alergicnih i ide u rasponu od 17-30. Pošto sam i dalje zainteresovan za uzgoj pčela zamolio bih Vas da mi napišete Vaša iskustva, mišljenja o ovom mom problemu.

Van mreže Zoran Vučković

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Смедерево ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​​​ ​​​​ Мoравиште ​​ ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​ ЕВ и РВ кошнице
Odg: Ivan Manić
« Odgovor #1 poslato: Februar 09, 2017, 09:09:48 »
Ne bih da te savetujem jer je stvar veoma ozbiljna. U pitanju je tvoj život. Razmisli dobro ako imaš porodicu onda ne odgovaraš samo za svoju budućnost. Veoma malo sam čitao o alergiji i reakciji na ubod i ne previše ozbiljno. Ima ona injekcija (nisam siguran koja je) ali je mnogo skupa i kratko traje i mora dobro da se čuva a i ne daje se na recept. Da li bi u tvom slučaju tablete ili sirupi bili dovoljni?
Jesi li razgovarao sa nekim lekarom o tim nalazima? Kad te je poslednji put ubola pčela?

U istom smeru i ja razmišljam da napravim jedan test per nego krenem sa pčelama.... poturim ruku pa probam... samo... znam da ću nekom faliti ako manjkam....
Нека нам живот буде сладак као мед!

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #2 poslato: Februar 09, 2017, 11:46:59 »
Иване пријатељу..

Имам једног комшију који је такође алергичан на убод пчела и пчелари већ 7-8 година и има око 100 РВ кошница.

Сав се умота и обуче неко одело, по две капе ставља на главу, и обавезно дебеле рукавице.

Мислим да је то велика мука и обрзиром на опасност и могућност да пчеле у неким моментима убадају и кроз одело велики ризик за живот и својеврсна лудост.

Најбоље се клонити пчела у тим условима...

Поздрав драгим пријатељима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Ivan Manić

• Gost
  • *
« Odgovor #3 poslato: Februar 09, 2017, 22:15:02 »
Hvala na odgovorima, pošto sam krenuo sa izradom košnica a koliko vidim teško ću ih iskoristiti za sebe postavicu slike na forumu pa mogu da pomegnem nekom ko pocinje pčelarene ili nekom kome trebaju po ceni koštanja materijala moj rad ide gratis  ;D ja se obradom drveta bavim iz hobija kosnice do sad nisam radio, ove koje radim su  takoreci probne radim DB 10 po balkanskom standardu kojeg sam našao na internetu da li su te dimenzije i preporuke dobre? Nadam se da će one ispasti kako treba postaviću slike čim budem sklopio prve elemente pošto sad obradjujem dasku. Pozdrav!