Poštobani pčelari,
ja sam Ivan Manić iz Vranja na forumu sam se predstavio pre od prilike tri godine sa željom da započnem sa pčelarenjem uz Vaše savete, ali nisam, razlog zbog kog sam tu stao je alergija. Kad sam bio mali pčela me je ujela za glavu u predelu temena i u periodu od pola sata počeo je svrab izmedju prstiju na rukama a kasnije i otok celog tela pošto sam tad bio na dedinom pčelinjaku on je imao neki lek protiv alergije koji sam popio oticanje je koliko se secam prestalo vrlo brzo posle popijenog leka stim da mi je otok na licu ostao sigurno još nedelju dana. Posle toga sam imao par ujeda ali ne baš kako bih reko 100%-tnih bez ikakvih problema je sve proslo uz naravno mali bol. Kada sam se prijavio prvi put na forum bio sam rešen da započnem sa pčelarenjem samostalno ali sam ipak hteo da uradim alergo test i uradio sam ispitivanje krvi, kada su stigli rezultati imao sam neki kojeficijent 17 koji je prva vrednost u grupi visoko alergicnih i ide u rasponu od 17-30. Pošto sam i dalje zainteresovan za uzgoj pčela zamolio bih Vas da mi napišete Vaša iskustva, mišljenja o ovom mom problemu.