У благој предности су она која немају легла тренутно (а имала су раније свакако, мислим у јануару или фебруару – то се види по утрошеној храни и не односи на баш сва друштва). Али то је као што рекох блага предност, односно незнатна.
Није кристалисани мед изазвао пуно легла у овој години, али је друштвима свакако помогао.
Разумем забуну који уноси један колега који је очигледно добар пчелар...проблем је што пише своје мишљење уместо да само поставља слике – мишљење му је катастрофално и граничи се са незнањем, а пракса 5+. Претпостављам да знаш на кога мислим, да не дајем референце.
За сада је све идеално, само што можда неким друштвима треба мало помоћи преслагањем хране и сличним радњама. Немој да се бринеш...
ПС
Пре неколико година (а мислим да је то било након оног опаког захлађења 2012), „регионални стручњак“ је „дубокоумно“ прокоментарисао како нема шансе да се пчеле развију до багрема. Разлог је исти – прекид легла услед захлађења. Поставио сам слике друштава која су била као да се ништа није десило и развијају се сасвим добро (29. Марта су имала по 7 рамова легла и пуне кошнице пчела).
Тако да ове „догађаје“ на самом почетку сезоне не би требало посматрати судбоносно. Осим што ће се пчеле одлично развити

(уз мало среће да и природа послужи). Зимске пчеле ће поживети још врло дуго, а ове излежене зими су зимске – како уопште могу бити летње

. Погледајте колике су то количине легла, колико их пчела одгаја и од какве основе – јаја су врло крупна (и ова што сада заносе су таква и то је већ основа за одгој пчела које дуже живе).
Додао бих још нешто: онај ко другачије мисли...не мисли као ја

...Зајебавам се мало, ко другачије мисли, појма нема и нека лепо слика лепе слике пчелињака и свог рада и проблем решен...да не узнемирава јавност без везе трућањем (односи се на једног "колегу" који је своје колеге назвао мувама г...рама). Али о неким стварима лупа као отворен прозор

укључујући и пчеларство. Упс, неопрезно улете и референца