Autor Tema: ВојВир нови лек за уништавање варое, вируса и ноземозе  (Pročitano 82817 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Постоји ли негде неки снимак о употреби Војвира ?

За ових 6 година никада нисам направио ни један снимак о томе како прскам пчеле Војвиром и да сам приказао како и колико варое је Војвир уништио. Нисам ни тражио на јутјуб каналима да ли је већ неко поставио неки снимак о Војвиру а послао сам га на много адреса за ових 6 година од када Војвир постоји. .

Поздрав свима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Nenad Ostojic

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Donja Slatina, BiH
Постоји ли негде неки снимак о употреби Војвира ?

За ових 6 година никада нисам направио ни један снимак о томе како прскам пчеле Војвиром и да сам приказао како и колико варое је Војвир уништио. Нисам ни тражио на јутјуб каналима да ли је већ неко поставио неки снимак о Војвиру а послао сам га на много адреса за ових 6 година од када Војвир постоји. .

Поздрав свима...

Pozdrav Vojo,
Ja sam planirao da ove godine u oktobru ili novembru odradim jedan tretman Vojvirom zbog varoe i svakako zbog samog imuniteta pcela posto je Vojvir odlican ne samo zbog varoe,  pa vam mogu snimiti postupak tretiranja, odnosno preprskavanja ramova. Nadam se da ce se moci napraviti organizacija kao i prosli put da mi posaljete Vojvir autobusom za Bosnu. Vojvira ce mi trebati za nekih 100 drustava, vidjecu jos koliko cu uzimiti i da li cu nesto spajati odnosno da li ce neki dio drustava ici u prodaju posto imam vec neke potraznje, pa ako ne bude prodaje onda bi broj drustava za tretiranje mogao biti veci od 100, ali svakako cu vam se javiti kada prodje ljeto sa tacnim informacijama.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
Кад видите колико вам треба само ми јавите.
Обично у летњем периоду ( претходних неколико година) када је врцање меда нисам имао довољно времена за производњу Војвира па би се залихе потрошиле а нови нисам радио до краја августа а ове године сам се потрудио да не дође до недостатка у залихама. Мада сам и сада при крају са залихама Војвира.
Кад се одлучите за набавку само ми се јавите па ћу се потрудити да вам пошаљем.
Поздрав свима.
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...

Van mreže Nenad Ostojic

• Napredni član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Donja Slatina, BiH
Hvala vam Vojo.
Javljam vam krajem Septembra koja kolicina ce biti potrebna.
Hvala, pozdrav!

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
На пчелињаку поред Тисе где је баш пуно влаге средином јуна смо пронашли и истретирали Војвиром једну заједницу која је имала поприлично кречног легла.
Била је на три наставка без матичне решетке.
Рам по рам, све рамове смо полако истретирали прскањем по пчелама и по леглу.
У подњачи је било доста кречног легла и њу смо очистили и препрскали.

Приликом врцања меда очекивао сам да та заједница нѕ сунцокрету сакупи меда себи за зимовање и уопште нисам очекивао никакав вишак.
На моје изненађење када смо је отворили нашлл смо пуне горње наставке меда.
Заједница више није имала ни једно кречно легло.
Извадили смо из ње око 25 кг меда и њој оставили око 15 кг.
Подњача чиста и испрополисана без иједног кречног легла.
Знао сам да Војвир има јако антигљивично дејство али да од једног прскања Војвиром потпуно нестане кречно легло то се нисам надао.

Задовољство ми је што драгим пријатељима пчеларима преносим овакво искуство.

Поздрав драгим пријатељима.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
Јуче и данас на укупно 3 пчелињака препрскали смо Војвиром око 180 пчелињих заједница против варое и вируса.
Потрошили смо укупно око 2 литра Војвира.
Сутра после подне ако Бог да настављамо и на четвртом пчелињаку где је још око 100 пчелињих заједница.

Три века испред света...

Van mreže aca peric

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Obronak Deli Jovan planine
На пчелињаку поред Тисе где је баш пуно влаге средином јуна смо пронашли и истретирали Војвиром једну заједницу која је имала поприлично кречног легла.
Била је на три наставка без матичне решетке.
Рам по рам, све рамове смо полако истретирали прскањем по пчелама и по леглу.
У подњачи је било доста кречног легла и њу смо очистили и препрскали.

Приликом врцања меда очекивао сам да та заједница нѕ сунцокрету сакупи меда себи за зимовање и уопште нисам очекивао никакав вишак.
На моје изненађење када смо је отворили нашлл смо пуне горње наставке меда.
Заједница више није имала ни једно кречно легло.
Извадили смо из ње око 25 кг меда и њој оставили око 15 кг.
Подњача чиста и испрополисана без иједног кречног легла.
Знао сам да Војвир има јако антигљивично дејство али да од једног прскања Војвиром потпуно нестане кречно легло то се нисам надао.

Задовољство ми је што драгим пријатељима пчеларима преносим овакво искуство.

Poštovanje  kolega  Vojo  ! Taj rezultat sa saniranjwm krečnog legla Vojvirom je izuzetan rezultat, mora da se prizna !Puno pozdrava !

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
Хвала колега Ацо.
Чак и да је требало три, четири пута да се препрска и да смо добили овакав резултат било би одлично а ово што смо ми ове године имали је изузетно.

Препрскали смо јуче скоро 100 кошница Војвиром на пчелињаку у селу.

Три века испред света...

Van mreže Sinisa Mirovic

• Prijatelj foruma
Koja je cena tog Voj vira i kako se upotrebljava ,mislim razredjuje pre prskanja ili sta vec .

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
Колега Синиша,
Војвир не треба разређивати а са њим се прскају пчеле, што ситније као маглом, то боље.
Уколико имамо пчела без крила потребно је прскати пчеле и рамове са леглом.
Тада се троши до 20 милилитара по кошници.
За остале информације можете ме позвати на 063 383 114 или се јавити на приватне поруке овде или на месинџер или вибер.
Поздрав.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
Јуче смо завршили још један третман Војвиром на пчелињацима.
У овом периоду када се ствара зимско легло из кога треба да се излегу здраве зимске пчеле потребно је ојачати имуни систем пчела, неутралисати утицај вируса и смањити број варое на најмању меру.

На блузу 300 пчелињих заједница потрошили смо око 5 литара Војвира. Супруга је роскала и није баш штедела, док сам ја подизао наставке и матичне решетке и враћао назад, то јест затварао кошнице.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
Koja je cena tog Voj vira i kako se upotrebljava ,mislim razredjuje pre prskanja ili sta vec .

Нисам директно одговорио за цену Војвира па да и то не буде недоречено, литар Војвира од прошле године кошта 2.000 динара.
Та једна литра довољна је за око 15 - 20 кошница да се пчеле препрскају 5-6 пута.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
Данас смо супруга и ја истретирали Војвиром пчелињак у Новом Бечеју па онда пчелињак у Новом Милошеву па још два пчелињака у атару.
Укупно истретирано око 300 кошница.
Потрошили смо око три литре Војвира.

Од Војвира увек други дан више падне варое од првог и трећег дана.
Очистили смо подњаче па ћемо у наредним данима видети колико ће да пада.

Сваки трећи дан треба да третирамо у периоду затвореног радиличког легла.
Отприлике у исто време смо све ово радили и прошле године.
Циљ је излечити пчеле од вируса које преноси вароа, уништити вароу и свести ноземозу у нормалу као и ојачати имуни систем пчела минералима и витаминима којим Војвир обилује.

Почетком августа смо почели прве третмане после врцања и у 4-5 наврата истретирали смо све пчелиње заједнице.

Сада поново имамо у плану циклични третман трајању од нешто више од 300 сати.

Данас смо укупно потрошили око три литре Војвира а припремио сам Војвир и за планирани следећи третман у суботу.

Временски гледано укупно смо уложили око 3-4 сата рада за сва четири пчелињака.
Прскање је изведено само преко сатоноша, распрскивањем са прскалицом под притиском.

Три века испред света...

Van mreže Rakovac Goran

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje

Војо каква је ситуација са леглом. Има ли га и колико ?

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
Гледао сам пре недељу дана и велика је разлика од пчелињака до пчелињака.
На једном пчелињаку су смањиле легло на 3-4 рама а на другом има по 5-6 рамова.
Пре два дана прича ми човек да има по 7-8 па и више рамова легла у Шапцу тј околици Шапца у РВ кошницама.
Журило ми се да током дана завршим све кошнице па нисам имао времена да гледам појединачно стање.
Поздрав свима.

Три века испред света...