Врео дан на пчелињаку, већ у 7 сати је било 19°C, а касније и преко 25, али повремено дува ветрић који пријатно расхлађује.
Почео сам од најновија три роја, од којих је један био на 8 рамова, те сам му додао 2 СО. Са роја који је добио излетнице из старијег друштва заменом места, скинуо сам треће тело јер га пчеле уопште не посећују. Сва три ова роја имају хране, два имају и медне капе на средини, али сам их ипак насирупао и по први пут им ставио тимол.
Друштво које је изгубило излетнице заменом места са формираним ројем није имало пчеле у другом телу, па сам му скинуо МР и пустио да прошири легло и горе. И њега сам такође насирупао, поделивши 5Л сирупа на 4 кошнице.
Од 10 ројева које сам узео од Горана, два су са ограниченом матицом и три тела. Немају пчеле у трећем телу, али си изградиле СО, а у другом телу нашао сам нешто свежег уноса и две три улице пчела, те размишљам о враћању на два тела и уклањању МР. Осталих 8 од ових 10 ројева имају медне капе на средини другог наставка, али сам пронашао само једну која је и горе и доле пуна пчеле, на по 9 улица, те сам јој додао трећи наставак.
Од старијих друштава 3 су подигла мед у 3. тело и почеле да га затварају, док су остале три слабије, без пчеле у 3. и са мало пчеле у 2. телу, па такође планирам уклањање МР и свођење на два наставка.
Очистио сам увлаке на подњачама од остатака тимола и освежио појилицу. Покосио сам пола окућнице, а превасходно око кошница.
Прошли пут сам погрешио у процени, јер фацелија и даље цвета и пчеле је посећују. Има јако пуно дивљих купина у цвету, а од ливадских трава ту је тренутно актуелан кантарион, хајдучка трава, грахорица, бела детелина, плава водопија или коњогриз и многе друге којима не знам имена. Један део ливада у селу се коси тако да ће се паша и обнављати.
Пријатан дан и медно вам било