Autor Tema: Еко Воја наставци  (Pročitano 2733 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Еко Воја наставци
« poslato: Maj 01, 2024, 23:04:54 »
Еко Воја наставци могу се користити и у Еко Воја кошницама и у РЕВ кошницама као медишта.
Њихова дужина као и ширина су 414 мм а висина наставака је 130 мм. Дубина фалца за рамове је 13 мм а ширина 10 мм.
У ЕВ наставак стаје 10 ЕВ рамова.
Данас гледам неке странице од наставака које чекају да их скујем већ 17 година и реших да одвојим мало времена и скујем 4 ЕВ наставка.
Имам још доста тих страница а верујем за око 30-40  па можда и више наставака.  :)
Никад пустог времена доста па кажем себи данас је радни дан за мене и никада га нисам провео у нераду и баш је као одабран за почетак неког важног рада, када већ не могу од олујног ветра да радим код пчела. И тако коначно скујем тих 4 ЕВ наставка. Задње ковање ових наставака било је негде прошле године а кад ћемо поново наставити сам Господ Бог зна.
Поздрав драгим пријатељима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Samir Kotorić

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Tuzla
Odg: Еко Воја наставци
« Odgovor #1 poslato: Maj 02, 2024, 23:48:38 »
Pozdrav Vojo , ja sam za ovu godinu spremio 50 ev nastavaka planiram prelaziti na ev mada mi se ovu pasu rv dosta bolje pokazao , mozda negdje grijesim u radu sa ev ?
Radim klasicno po tvojim uputama sa foruma ali to su skromne informacije .
Kako bi ti radio i odrzavao 50tak ev drustava koje bi drzao mimo redovnog posla sa slobodnim vikendom?

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2 poslato: Maj 03, 2024, 17:16:41 »
Pozdrav Vojo , ja sam za ovu godinu spremio 50 ev nastavaka planiram prelaziti na ev mada mi se ovu pasu rv dosta bolje pokazao , mozda negdje grijesim u radu sa ev ?
Radim klasicno po tvojim uputama sa foruma ali to su skromne informacije .
Kako bi ti radio i odrzavao 50tak ev drustava koje bi drzao mimo redovnog posla sa slobodnim vikendom?
Поздрав Самире.
Временски услови у овој години су направили поремећај па је због великих врућина дошло до бољег медења биљака и слабијег уноса поленовог праха. У Еко Воја кошницама увек имамо повољнији однос количине пчела у односу на количину легла него у РВ кошницама.
Практично гледано у РВ кошницама због овог стања имали смо мало развијеније заједнице а после и нешто више меда.
Требало је током пролећа вршити проширења легла у пар наврата.
Када се друштва развију на оптималну снагу Еко Воја ће све да надокнади и до краја сезоне бољи приноси би требали бити на њеној страни.
Поздрав драгим пријатељима.
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #3 poslato: Oktobar 22, 2025, 12:35:36 »
Управо фарбамо Еко Воја наставке.
Прекључе сам их учврстио са хол шрафовима.
На сваки састав по два. На сваки наставак по осам шрафова.
Сто Еко Воја наставака.
Јуче основном бојом офарбао 50.
До малопре још мало више од половине преосталих 50.
Сад правимо паузу па настављамо основном бојом да завршимо и ових двадесетак и који комад.
Поздрав драгим пријатељима пчеларима.

Три века испред света...