Као што је и било планирано одржао сам предавање пеларима Гроцке и околних места.
Још пре предавања дочекао ме наш драги Петар Пантелић и мој драги пријатељ Бојан Станковић. Ту сам се упознао са председником Драганом Љубићем, секретаром Даријом Булићем и многим другим драгим пријатељима.
Још пре предавања свратили смо у оближњи кафић да скратимо време до предавања јер сам нешто мало раније стигао.
Хвала драгим пријатељима на дочеку и дивном дружењу.
Предавање смо почели нешто мало пре 17 сати а скупштинска сала Општине Гроцка била нам је на располагању до 19 сати и до тада сам требао завршити са предавањем.
Предавање сам почео са представљањем а затим сам исчитао актуелне теме које смо изабрали и на којим нам је брзо пролетело тих два сата времена.
након предавања уследила су питања и интересовања драгих колега.
Највише времена посветили смо узроцима пчелињих губитака и климатским променама које су неповољно деловале на коришћење пчелињих паша и на недостатак полена као основе за јак имани систем пчела и добро здравствено стање пчелињих заједница као и узроцима недостатка полена.
Наравно увек одвојим времена да опишем нашу неприлагођеност животу пчела у природи, неправилном односу према саћу, прополису, неправилном зазимљавању пчелињих заједница и неправилном коришћењу разних препарата против варое.
Нашли смо времена да представимо начин на који можемо зауставити ширење варое и без употребе икаквих штетиних отрова и киселина.
Драги пријатељи пчелари су изузетно пажљиво пратили цео ток предавања и обзиром да нисмо имали више времена од предвиђених око два сата нисам давао паузу за пушење.
Предавање сам одржао у изузетно пријатној атмосфери а затим на крају након што сам се уљудно захвалио на пажњи и пожелио драгим пријатељима медну годину уследио је аплауз.
Затим су уследила додатна питања и интересовање за природне препарате које сам том приликом накратко представио.
Дружење смо наставили у оближњем ресторану и једна дивна, дивна екипа драгих пријатеља пчелара испратила ме након око три сата проведених у пчеларским темама, шалама, лепим причама и размени разних искустава.
Овом приликом још једном се захваљујем Бојану Станковићу, председнику Драгану Љубићу, секретару Дарију Булићу, Дејану Тешовићу, Петру Пантелићу, Зорану Вучковићу, чика Јоци, Ивици и осталим драгим пријатељима.
Захваљујем се свим драгим пријатељима на изузетно лепом дружењу, новим пријатељствима и незаборавној вечери која ће ми остати у трајном сећању.