Autor Tema: Помен  (Pročitano 199 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Tanja Dopuđ

• Napredni član foruma
  • Pol: Žena
  • Lokacija pčelinjaka: Trešnja
Помен
« poslato: Oktobar 04, 2026, 13:18:04 »

Јутрос ми је стигла вест да је наш Драган Шошић, познатији као Шоле, синоћ преминуо.

Породици, пријатељима и познаваоцима, искрено саучешће.

Шолету: била ми је част познавати те а привилегија и обавеза бити твој ученик. Нека ти је лака земља.
 Христос воскресе.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Помен
« Odgovor #1 poslato: Oktobar 04, 2026, 20:06:58 »
Да, јутрос ме је такође позвао Вујадин и јавио да нас је Шоле напустио.
Отишао је на неко боље место, међу неке своје вечне пчеле и пчелињаке.

Отишао нам је велики љубитељ пчела и пчеларства и велики познавалац живота пчела и потреба пчелињих заједница.
Стотине писаних књига нису биле равне његовом познавању живота пчела и у стотину књига не би стало све што је искусио , разумео и препознао код пчелињих заједница.

Био је доктор пчеларства без званичне титуле.
Био је изузетно праведан и велики борац који није трпео лажне ауторитете и њихову пропаганду код младих и неупућених пчелара.

Пчеларство је изгубило пчелара који се ретко рађа и пчелара таквог профила који се ретко појави током више деценија.

Изнад свега Шоле је био поштен, искрен и увек спреман да несебично помогне сваком пчелару који би му се обратио за савет.

Његови текстови и његове поруке живеће овде на овом форуму и биће као и до сада најбољи избор информација и савети многим младим пчеларима али и место за учење и искусним колегама.

Немам речи којим могу да опишем величину овог губитка.

Шоле пријатељу путуј тамо где ћемо сви једном отићи и где ћемо се срести.

Породици упућујем саучешће и само могу да кажем да могу бити поносни на његов живот и генијалност коју је имао.

Драги пријатељу почивај у миру! 😢
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Rakovac Goran

• Više od prijatelja foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Velika Plana - Radovanje
Odg: Помен
« Odgovor #2 poslato: Oktobar 07, 2026, 11:09:28 »

Тужна вест. Напустио нас је један од највећих пчелара које смо имали. Велики зналац . Енциклопедија пчеларства. Имао дам то задовољство да често разговарам са њим док га је здравље служило.  Упијао сам сваку његову реч , сваку сугестију . Хвала му на свему.
Шоле је , између осталог , задужио и овај форум. Оставио нам је прегршт покренутих тема , садржајних текстова , обашњења и савета. Увек отворен и спреман да помогне несебично је делио своје знање и помагао млађим колегама.
Породици искрено саучешће.
Поздрав пријатељу и настави да пчелариш у рајским вртовима.