Требало би донети неки закон да се високообразовној деци па и старијим до рецимо 40 године забрани одлазак из земље или да им се тај одлазак услови одласком целе породице ( отац, мајка, браћа и сестре итд) и одузимањем целокупне имовине.
Они који би требало да повуку целу земљу напред они одлазе и развијају углавном државе које су нам у прошлости наносиле највеће зло.
У суштини после 50-60 година испирања мозга и рушења националног идентитета српског народа, уништавања сопственог писма, разарања српских села, ликвидације српских најбољих и најспособнијих домаћина, (око 50-70.000 људи) ликвидације и прогона највећег броја образованих одмах после ослобођења , ликвидације и спровођење на Голи оток још око 50.000 људи, итд, итд, остали су само послушни да воде народ који није имао права на своје мишљење, и шта смо могли очекивати и шта данас можемо да очекујемо од наше омладине..
Треба још доста времена да прође да схватимо сопствени положај и у ком смо данас стању.
И данас волим да кажем да смо ми изгубљене генерације.. И још ћемо сигурно после нас имати бар још једну до две изгубљене генерације.
Можда за неких 30-40 година да дођемо тамо где смо били почетком прошлог века...
у рату против аустроугарске изгубили смо око 60 % мушке популације да би се данас у Бечу срби споразумевали на српском језику.
Не знам да ли је истина али тамо их данас има ваљда око 300.000.
После три немачка напада у прошлом веку сада преферирамо немачку. Ето, то смо ми, испрани мозгови скоро целом народу...
Данас образоване младе људе имамо углавном из морално политички послушних породица и срба који су ради своје личне егзистенције и каријере газили по српским националним интересима.
Добро смо икако опстали шта су нам све радили у другој половини прошлог века. После турака остали смо ипак са крштеном децом, својим имањима, својим обичајима, својим славама, вером, писмом и језиком а после ових изгубили смо и крштење и своја имања, своје територије крвљу плаћене и своје обичаје и своје славе и многи своју веру, своје писмо, безброј народа који је напустио своја огњишта и ето ни језик нам није ни приближно какав је био, само ту нам је нешто мало остало...
Немам намеру да на пчеларском форуму покрећем политичке теме, које су уосталом и по правилнику о раду форума и забрањене, јер сам и сам човек који не воли политику и неко ко никада није припадао ни једној странки.
Зато вас све молим да занемарите ову поруку и да наставимо у теми о омиљеној музици... Сада једна драга песма Ђенерале, Ђенерале...
Слава драгом роду!