Danas, poslepodne pre nevremena, bacio pogled u jedan RV roj i utvrdio da u drugom nastavku ima 7 ramova meda i tri rama legla. Nenad Tucakov sa bezbednih par metara udaljenosti prebrojavao.
ps proveo sam prijatno popodne u njegovom društvu
Ovaj sam post trebao ja da napišem i pisalo bi:
Juče sam posetio kolegu Edi Darušija na njegovom pčelinjaku, zavirili smo u RV košnice ( ovogodišnji rojevi ) i sa par metara rastojanja sam prebrojavao ramove sa medom, koje je Edi vadio iz košnica. Pošto je u svakoj košnici imao po jednu ludu pčelu, koja je nasrtala na mene, morao sam da radim na daljinu...
Pred sam početak nevremena, pobegli smo nazad za Elemir, gde smo još malo posedeli u njegovoj kući. Pričali smo i o pčelarenju, a malo smo i ogovarali eminentne pčelare.
I na kraju:
ps proveo sam prijatno popodne u njegovom društvu.
Plac je lep, pčelinjak odličan ( posebno mi se svidja boja nekih košnica ) i sreća da je požar zaustavljen nekoliko metara nadomak košnica.
Komšija Goran je ljubazan čova, koji zna da svira gitaru ( ili se bar folirao dok smo prilazili ), društven i mislim da je super komšija za Edija. Mislim, ne bi valjalo da je nekakav namćor...
Inače, i moj komšija sa pčelinjaka, koji me je prošle godine zapčelario i koji me je svim snagama ubedjivao da ne pčelarim sa RV ( to su bezvezne košnice ) već sa LR, svečano mi, pre par dana, saopšti da će i on dogodine krenuti sa Rodnom Vojom.
Čovek menja mišljenje, a zna se ko ga ne menja...