Autor Tema: Pčelarski filmovi  (Pročitano 153850 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Драган Нешковић

• Više od prijatelja foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
Odg: Pčelarski filmovi
« Odgovor #105 poslato: Jun 25, 2014, 00:00:42 »
Стигло!!!  ;D 
Ма све је у реду колега Слободане. Добар филм. Колегу Пантића сам већ гледао на пар филмова.
Добар пчелар.

Поздрав и свако добро  :)

Van mreže Radovic Dragan

• Stari član foruma
    • www.parketarski-radovi.rs
  • Lokacija pčelinjaka: Bukulja
« Odgovor #106 poslato: Jun 28, 2014, 13:11:13 »
« Poslednja izmena: Jun 29, 2014, 00:37:43 od strane Moderator 1 »

Van mreže stevanovic sveto

• Lokacija pčelinjaka: Varda-Makovište 750m
« Odgovor #107 poslato: Oktobar 04, 2014, 20:09:33 »
Odličan film od našeg Ivana Brndušića...

Van mreže Radovic Dragan

• Stari član foruma
« Odgovor #108 poslato: Januar 08, 2015, 11:54:08 »
Pcela luci vosak :

« Poslednja izmena: Januar 08, 2015, 14:12:37 od strane Moderator 1 »

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #109 poslato: Januar 08, 2015, 12:41:02 »
Nisam siguran da je prvi snimak autentičan. Mislim da to ide malo drugačije...
Drugi ne mogu da otvorim pošto me zeza računar.. Pozdrav...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Radovic Dragan

• Stari član foruma
« Odgovor #110 poslato: Januar 08, 2015, 13:28:12 »
Vojo kako mislis drugacije ? 

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #111 poslato: Januar 09, 2015, 00:26:34 »
Možda je došlo do nekog poremećaja pa pčela ne može da se oslobodi sirovih voštanih ljuspica koje izlučuje.
Možda i nisam u pravu..

Pozdrav svima...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...

Van mreže Radovic Dragan

• Stari član foruma
« Odgovor #112 poslato: Februar 18, 2015, 12:36:00 »

Van mreže Slavisa Petrovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Zvornik
« Odgovor #113 poslato: Februar 22, 2015, 19:57:28 »
Razlika izmedju pčelinjeg i ljudskog društva je u odnosu broja radilica i trutova.

• Stari član foruma
« Odgovor #114 poslato: Februar 22, 2015, 22:05:31 »
Razlika izmedju pčelinjeg i ljudskog društva je u odnosu broja radilica i trutova.

• Stari član foruma
« Odgovor #115 poslato: Februar 22, 2015, 23:03:35 »

Najjaci ustisak za mene je ostavila recenica od 34m:40s...

"...Sta ima za pcele... od lijekova..." 8)

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #116 poslato: Februar 23, 2015, 00:25:20 »
Kolega Slaviša, dr. Nusret nije dr. pčelarstva niti profesionalni pčelar mada je stručnjak iz oblasti veterine.
Imao sam priliku pre 5-6 godina da sa njim u Olovu provedem satak ili više vremena u delimičnoj razmeni iskustava.
U svakom slučaju iz bilo kog snimka ima se po nešto naučiti.

Pozdrav svima...

Три века испред света...

• Stari član foruma
« Odgovor #117 poslato: Februar 23, 2015, 08:25:00 »
Znam Vojo da Nusret nije dr. Pcelarstva ni vele pcelar ali zato pametno zbori... ovim gore citatom sto sam napisao sa snimka nisam nista mislio lose i u negativnom smislu na samo predavanje, naprotiv Nusret je to odlicno to docarao ima dara i za glumu... Ovo sto prica o vosku i podvalama u SO to sve stoji i to i jeste veliki problem danas i nasim kosnicama...ubacivati svakakve SO...a u njima voska ima u tragovima...

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #118 poslato: Februar 23, 2015, 09:28:19 »
Prisustvovao sam mnogim predavanjima koja su izvodila neka zvučna imena. U najvećem broju slučajeva sve je to na isti šablon: priča zbog priče, vlastitog ega i, naravno - dnevnice. Treba se dobro čuvati savjeta tih predavača jer često vode upropast. Kad čujem da kažu kako varou obara 95 ili 99 %, digne mi se kosa na glavi, a tlak frci u nebesa.
Kad bi mi sad dali dnevnicu koliku i bilo kojem predavaču da ga samo slušam i ne pitam, ne bih pristao, ma ne bih ni za duplo. A ko voli, neka ih sluša jer publika i jeste potrebna.

Pozdrav, svako dobro!

• Stari član foruma
« Odgovor #119 poslato: Februar 23, 2015, 22:10:12 »
Prisustvovao sam mnogim predavanjima koja su izvodila neka zvučna imena. U najvećem broju slučajeva sve je to na isti šablon: priča zbog priče, vlastitog ega i, naravno - dnevnice. Treba se dobro čuvati savjeta tih predavača jer često vode upropast. Kad čujem da kažu kako varou obara 95 ili 99 %, digne mi se kosa na glavi, a tlak frci u nebesa.
Kad bi mi sad dali dnevnicu koliku i bilo kojem predavaču da ga samo slušam i ne pitam, ne bih pristao, ma ne bih ni za duplo. A ko voli, neka ih sluša jer publika i jeste potrebna.

Pozdrav, svako dobro!

Upravo tako, pojedinim "predavacima" je samo bitno da imaju sta da ispisu na slajdove i da se to kaci po zidu projektorom i oni izmislili pcelarstvo.... a izvori tih podataka se ne navode nigdje ne pozivaju se na nikoga a i kada se pozovu na nekoga taj je se isto se pozvao na nekoga i tako samo prepisuju jedni od drugih svega i svacega a niko to nije naucno i prakticno proverio i ispitao...

Sto se tice dnevnica aman su one krive sto danas nicu predavaci ko gljive posle kise u pcelarstvu, malo je kvalitetnih predavaca i prakticara koji pre svega umeju svoje znanje preneti drugima...

Mnogi su tako reci preko noci iz svojih nekil levih profesija pretrcali u pcelare, ne zato da bi postali pcelari i proizvodili med, vosak, polen, propolis, mlec kljucne proizvode pcele, nego da bi otisli u predavace, da bi pocetnicima prodavali matice, rojeve, i na predavanjima reklamirali svoje SO, secerne pogace, pripor za pcelarstvo, razna lobiranja i reklamiranja sponzora...

...a sta bi trebalo da rade oni sto su se othranili i odskolovali na medu, koji su 5 generacija u porodici pcelara, i danas svoju decu podizu i skoluju na medu, e to je pravo pcelarstvo ono od koga tvoja porodica zivi i to je znanje i sama srz materije.

Dok se ne stvori nekakva institucija u pcelarstvu, koja ce prvo nas pcelare da akredituje da smo pcelari polagajuci ispite iz pcelarastva teoretski i prakticno, pa da se akredituju predavaci od iste te institucije ovako ce nam biti u buduce sa obrazovanjem nas pocetnika pcelara... danas je bitno imati na pcelinjaku famozni broj "100" kosnica i ja odo u predavace pcelarstva, da sutra tamo nekim amaterima sa 5 kosnica ja solim pamet...eeee ali ja imam "100" kosnica to je moja akreditacija...

Malo sam oduzio ali to su moji utisci kao pocetnika na  geldanje i citanje svega i svacega po internetu od raznih "predavaca" u pcelarstvu...

Pozdrav