Prisustvovao sam mnogim predavanjima koja su izvodila neka zvučna imena. U najvećem broju slučajeva sve je to na isti šablon: priča zbog priče, vlastitog ega i, naravno - dnevnice. Treba se dobro čuvati savjeta tih predavača jer često vode upropast. Kad čujem da kažu kako varou obara 95 ili 99 %, digne mi se kosa na glavi, a tlak frci u nebesa.
Kad bi mi sad dali dnevnicu koliku i bilo kojem predavaču da ga samo slušam i ne pitam, ne bih pristao, ma ne bih ni za duplo. A ko voli, neka ih sluša jer publika i jeste potrebna.
Pozdrav, svako dobro!
Upravo tako, pojedinim "predavacima" je samo bitno da imaju sta da ispisu na slajdove i da se to kaci po zidu projektorom i oni izmislili pcelarstvo.... a izvori tih podataka se ne navode nigdje ne pozivaju se na nikoga a i kada se pozovu na nekoga taj je se isto se pozvao na nekoga i tako samo prepisuju jedni od drugih svega i svacega a niko to nije naucno i prakticno proverio i ispitao...
Sto se tice dnevnica aman su one krive sto danas nicu predavaci ko gljive posle kise u pcelarstvu, malo je kvalitetnih predavaca i prakticara koji pre svega umeju svoje znanje preneti drugima...
Mnogi su tako reci preko noci iz svojih nekil levih profesija pretrcali u pcelare, ne zato da bi postali pcelari i proizvodili med, vosak, polen, propolis, mlec kljucne proizvode pcele, nego da bi otisli u predavace, da bi pocetnicima prodavali matice, rojeve, i na predavanjima reklamirali svoje SO, secerne pogace, pripor za pcelarstvo, razna lobiranja i reklamiranja sponzora...
...a sta bi trebalo da rade oni sto su se othranili i odskolovali na medu, koji su 5 generacija u porodici pcelara, i danas svoju decu podizu i skoluju na medu, e to je pravo pcelarstvo ono od koga tvoja porodica zivi i to je znanje i sama srz materije.
Dok se ne stvori nekakva institucija u pcelarstvu, koja ce prvo nas pcelare da akredituje da smo pcelari polagajuci ispite iz pcelarastva teoretski i prakticno, pa da se akredituju predavaci od iste te institucije ovako ce nam biti u buduce sa obrazovanjem nas pocetnika pcelara... danas je bitno imati na pcelinjaku famozni broj "100" kosnica i ja odo u predavace pcelarstva, da sutra tamo nekim amaterima sa 5 kosnica ja solim pamet...eeee ali ja imam "100" kosnica to je moja akreditacija...
Malo sam oduzio ali to su moji utisci kao pocetnika na geldanje i citanje svega i svacega po internetu od raznih "predavaca" u pcelarstvu...
Pozdrav