Autor Tema: SA i OKO pčelinjaka  (Pročitano 75796 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže sava mitic

• Više od prijatelja foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Aleksinac
Odg: SA i OKO pčelinjaka
« Odgovor #15 poslato: Mart 10, 2011, 08:21:02 »
Savo,
Vidim da je rezervat i mogu zamisliti ljepotu kad ozeleni. Ima li kakvih riba?
Pozdrav, svako dobro!
Kolega Esade
Ova lokacija bare je ozbiljnije proširena tokom prošle godine i to putem podzemnih voda, a ne plavljenjem. Nisam proveravao, ali ne verujem da ima ozbiljnijih količina riba. Medjutim u neposrednoj blizini ima par veštački napravljenih bazena pored reke Južne Morave gde ima
svakako riba i tamo ribolovci odlaze tokom cele godine.
Ti bazeni su napravljeni vadjenjem šljunka i peska u velikim količinama a reka je povremenim
plavljenjima vršila naseljavanje ribom. Ima takodje  i jedna privatna šljunkara koja te bazene
koristi za uzgoj šaranske i druge ribe.
Pozdrav iz Aleksinca

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #16 poslato: Mart 10, 2011, 12:40:55 »
Savo,
Vidim da je rezervat i mogu zamisliti ljepotu kad ozeleni. Ima li kakvih riba?
Pozdrav, svako dobro!
Kolega Esade
Ova lokacija bare je ozbiljnije proširena tokom prošle godine i to putem podzemnih voda, a ne plavljenjem. Nisam proveravao, ali ne verujem da ima ozbiljnijih količina riba. Medjutim u neposrednoj blizini ima par veštački napravljenih bazena pored reke Južne Morave gde ima
svakako riba i tamo ribolovci odlaze tokom cele godine.
Ti bazeni su napravljeni vadjenjem šljunka i peska u velikim količinama a reka je povremenim
plavljenjima vršila naseljavanje ribom. Ima takodje  i jedna privatna šljunkara koja te bazene
koristi za uzgoj šaranske i druge ribe.
Pozdrav iz Aleksinca

Uh, dobri moj Savo,
Što ti nisam bliže!? Pomogao bih ti oko pčele, a bogami bismo i u ribe pa ja l' ove, ja l' one.
Pozdrav, svako dobro!

Van mreže sava mitic

« Odgovor #17 poslato: Mart 10, 2011, 12:54:11 »
Kad budete prolazili pored Aleksinca, svratite, pa cemo videti na tu temu sta se moze poraditi.
Pozdrav iz Aleksinca

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #18 poslato: Mart 10, 2011, 12:57:19 »
Kad budete prolazili pored Aleksinca, svratite, pa cemo videti na tu temu sta se moze poraditi.
Pozdrav iz Aleksinca

Bogami, Savo,
Kako je krenulo u ovoj državi nedržavi, dabogda da i na ove svoje rijeke mognem otići, a tebi se usta pozlatila. Naravno, kod mene uvijek možeš biti drag gost: namjerno ili ako te put nanese, svejedno.
Pozdrav, svako dobro!

Van mreže stevanovic sveto

• Lokacija pčelinjaka: Varda-Makovište 750m
« Odgovor #19 poslato: Novembar 03, 2011, 13:14:23 »
Da malo aktiviramo ovu već zaboravljenu temu. Možda se jednom nađemo na Putu AVNOJ-a, pa skoknemo do druga Esada. Dok se to ne dogodi ostaje nam da se družimo ovde na ovom forumu pomoću ovih elektronskih sokoćala i da postavimo po neku sliku. Pozdrav.

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #20 poslato: Novembar 03, 2011, 16:07:15 »
Da malo aktiviramo ovu već zaboravljenu temu. Možda se jednom nađemo na Putu AVNOJ-a, pa skoknemo do druga Esada. Dok se to ne dogodi ostaje nam da se družimo ovde na ovom forumu pomoću ovih elektronskih sokoćala i da postavimo po neku sliku. Pozdrav.

Bujrum u svako doba k'o moji najrođeniji.
Samo, ti, Savo i Valon zezate me. Dok ja ispregledam slike, prođe vrijeme i ni na jednu drugu temi ne mogu otići. Sinoć sam malo klizao i začudio se koliko finih tema ima. Vi ste "krivi". Zužiću vas drvenom sudu.
Je li jestiva ova gljiva? Slab sam u tome, jati znam ovih nekoliko naših standardnih.
Pozdrav, svako dobro!

Van mreže sava mitic

« Odgovor #21 poslato: Novembar 03, 2011, 16:48:38 »
Prilog

« Odgovor #22 poslato: Novembar 03, 2011, 16:58:46 »
To je vrsta vrganja a zove se Kraljevka (Romano Božac - Gljive naših krajeva). Izuzetno je kvalitetna, ali je zbog prekomernog branja gotovo nestala. Zaštićena je vrsta. U Makovištu ju ne beru jer im je nepoznata kao jesticva gljiva (sva sreća). Svake godine ih ima na istom mestu. Pozdrav.

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #23 poslato: Novembar 03, 2011, 17:09:11 »
Hvala Sveto,
Jednom sam se umalo otrovao.

Savo,
I nadomak mog pčelinjaka ima barskog bilja jer ima i barskog terena i dvije tekućice.
Pozdrav, svako dobro!

Van mreže sava mitic

« Odgovor #24 poslato: Novembar 03, 2011, 17:16:40 »
Kikinda

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #25 poslato: Novembar 03, 2011, 17:39:10 »
Kikinda

E, ovo je prekrasno!
Sve mi se stomak okreće kad pomislim koliko je tu truda i para uloženo. A tek želje, nade... Ko god da je, sretno mu bilo.
Pozdrav, svako dobro!

Van mreže sava mitic

« Odgovor #26 poslato: Novembar 03, 2011, 17:55:21 »
Kolega Esade
To je pčelinjak Vladimira Kovačevića predsednika pčelarskog društva iz Kikinda gde je naše
društvo iz Aleksinca bilo na pčelarskoj ekskurziji.
Evo još jedne slike sa njegovog pčelinjaka.
Pozdrav iz Aleksinca

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #27 poslato: Novembar 03, 2011, 18:54:32 »
Kolega Esade
To je pčelinjak Vladimira Kovačevića predsednika pčelarskog društva iz Kikinda gde je naše
društvo iz Aleksinca bilo na pčelarskoj ekskurziji.
Evo još jedne slike sa njegovog pčelinjaka.
Pozdrav iz Aleksinca

Svaka njemu čast ko god da je! Duša me zaboli kad vidim tako nešto lijepo i uredno jer sam i ja deverao i sa 5, i 55 i sa 105 društava pa odlično znam koja su to odricanja, muke, izdaci...
Pozdrav, svako dobro!

« Odgovor #28 poslato: Novembar 05, 2011, 12:38:56 »
Jedna slika sa početka oktobra (2.10.). Ako je ovo medljika imam razloga za brigu. Prvi pu nisam prihranjivao pčele šečernim sirupom za vreme tretiranja mravljom kiselinom, jer je bilo velikog unosa ovog meda (cer 2011). Možda mi ovo napravi problem ako zima bude jaka i duga, ali se nadam da neće, bar nije bila zadnjih godina. Imale su pročisne letove svakih 10 do 15 dana. Pozdrav.

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #29 poslato: Novembar 05, 2011, 14:16:17 »
Jedna slika sa početka oktobra (2.10.). Ako je ovo medljika imam razloga za brigu. Prvi pu nisam prihranjivao pčele šečernim sirupom za vreme tretiranja mravljom kiselinom, jer je bilo velikog unosa ovog meda (cer 2011). Možda mi ovo napravi problem ako zima bude jaka i duga, ali se nadam da neće, bar nije bila zadnjih godina. Imale su pročisne letove svakih 10 do 15 dana. Pozdrav.

Slabo se vidi, a ti si dobro vidio pa znaš šta je stvarno. Med je poklopljen skoro pa maksimalno i ne vidim tu problema. Pa i da jeste dio medljike, mislim da bi ih spasio onaj dio poklopljenog meda u lijevoj strani okvira. Uostalom, postoje i pogače koje je i sada moguće postaviti, a znamo koliko ih jedna pogača može izvući.
Pozdrav, svako dobro!