Neće kolega Eso verovatno da se naljuti što ovo pišem, jer mi se uvek otme osmeh kad vidim potpis nakon svakog njegovog posta...
Nema mnogo veze sa ovom temom, ali se može podvesti pod to, da se na pčelinjak, sa pčelinjaka i oko pčelinjaka može ići i lajkovačkom prugom (čak i preko Rima).
Da unesemo malo vedrine u tmurne jesenje dane...
Meni je smešno sledeće na slici, a na koju me stalno Eso potpisom podseća:
(izvor: http://vukajlija.com/ide-mile-lajkovackom-prugom ):
Ne podsjećam te "stalno" jer sam nedavno pjevušio tu pjesmu i tako i dodao potpis jer volim tu pjesmu, a i Tozovčevu interpretaciju.
Vukajlija? Ma, vidiš da čova nije imao drugog posla pa kao đavo... Mogu ja komentarisati to njegovo, ali... Recimo: "Suvo seno košeno..." je u smislu da je (po)košena trava. A i kako bi drukčije bilo? Sad je pjesnik trebao poljoprivredu studirati pa etapno opjevati. U pjesmama se dosta odstupa (i u dobrim i u lošim) zarad rime, metaforčnosti i sl. pa tako ima i apsurda. Npr. kad je narodni pjesnik prvi put vidio crnkinju, ispjevao je stih: "Crno lice, a bijeli zubi, ružna li si lijepa djevojko" Pogodi koja je ova?
Neću se naljutiti, ali je neću ni prestati pjevati. Smijeh je zdrav. Zato se i ja svako put smijem tvojim brkovima (ha, ha).
Pozdrav, svako dobro!