Autor Tema: Vremenska situacija  (Pročitano 724918 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Mirko Maric

• Stari član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Pancevo
Odg: Vremenska situacija
« Odgovor #2190 poslato: Mart 30, 2015, 12:10:03 »
Sta si kalemio,koje vocke,sorte?

Van mreže Slavisa Petrovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Zvornik
« Odgovor #2191 poslato: Mart 31, 2015, 00:19:20 »
Kod mene veceras se kalemi kisa na kisu. Danas vetar duvao za medalju, pa malo kise pa malo sunca, i prodje dan pcele nisu ni izlazile jako malo...sutra prognoza bez padanja ali oblacno dnevna temperatura ne vise od 15 stepeni, a narednih dana sve hladnije tako da od nedelje je moguc i sneg...pogace ce jos biti u modi za sirup je jos daleko, ne nazire se kraj ovim niskim temperaturama bez obzira na padavine. Dzanaika je tek pocela, sljiva je dosta usporila otvaranje pupoljaka zbog niske tepmerature, a jabuka i kruska po pupoljcima nisu ni krenule, sem nekih ranijih sorti krusaka kao sto je junska lepotica koja je vec raspukla pupoljke, ostalo voce je sve zakopcano do grla, sto je po meni i bolje zbog ovako niskih temperatura bolje da jos zadrzi voce sto duze to bolje...
Razlika izmedju pčelinjeg i ljudskog društva je u odnosu broja radilica i trutova.

• Stari član foruma
« Odgovor #2192 poslato: Mart 31, 2015, 00:23:39 »
http://www.sat24.com/?culture=sr-SP-Cyrl&ir=true

Evo ovde se moze videti kako se krece oblacnost i koji vetrovi odakle duvaju...trenutno sa Atlantika preko zapadne Evrope severozapadni vetar donosi kisu i hladnocu velikom brzinom na Balkan.
Razlika izmedju pčelinjeg i ljudskog društva je u odnosu broja radilica i trutova.

Van mreže Esad Jusić

• Više od prijatelja foruma
« Odgovor #2193 poslato: Mart 31, 2015, 09:34:32 »
Sta si kalemio,koje vocke,sorte?

Phe, ne znam šta nisam.
Na izbojke divlje trešnje kalemio hrušt (trešnja), krupnu višnju, aroniju.
Aroniju na crni trn te na glog, krušku i džanariku.
Krušku na divlju i pitomu krušku.
Grožđe na lozu.
Na jednu samoniklu džanariku naredao sam sve što imam: jabuku, krušku, šljivu, breskvu, nektarinu, kajsiju, trešnju, višnju, aroniju... jer hoću da na jednom stablu imam maksimum raznog voća.

Kad god na pčelinjaku pojedem krušku, jabuku i sl., ja košpice izvadim i ostavim na prozor da se osuše pa ih posijem. Tako dobijem razne sadnice koje kasnije iskoristim za štošta: prekalemljivanje, infuzija nejakim itd.

Pošto mi je pčelinjak pod šumarkom, vjerujem da samo izbojaka divlje trešnje ima 50-ak, a ima i još koječega, a ja hoću da sve to prekalemim, i skoro i jesam, ali ima još malo.

Pozdrav, svako dobro!

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #2194 poslato: Mart 31, 2015, 09:37:47 »
Sinoć nešto prije ponoći pljuštala kiša, osvanulo vrlo vlažno i hladno jutro, a sad sunce i potpuno vedro nebo (kao da mi se ruga). No, takvo je proljeće.

Pozdrav, svako dobro!

• Stari član foruma
« Odgovor #2195 poslato: Mart 31, 2015, 10:53:13 »

Evo mesecne prognoze za april 2015. od RHMZ Srbije.
Nema sta citav redenik kise, od 30 aprila 20 kisa.

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #2196 poslato: Mart 31, 2015, 11:44:40 »
Pa, da, toga sam se i bojao. Naime, što se tiče hladnoće - zima se jeste ispucala, ali u pogledu snijega - nije, i sad može kiša biti veliki problem.

Pozdrav, svako dobro!

• Stari član foruma
« Odgovor #2197 poslato: Mart 31, 2015, 12:27:48 »
I jos da dodam dva podatka ispod grafikona sto su bili.

Прогнозирана количина падавина:  68  mm
Развој времена биће сличан периоду: 11.4. - 10.5.1965.

Van mreže Mirko Maric

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Pancevo
« Odgovor #2198 poslato: Mart 31, 2015, 18:47:14 »
Da jos jednom promasimo temu :)
Na jednu samoniklu džanariku naredao sam sve što imam: jabuku, krušku, šljivu, breskvu, nektarinu, kajsiju, trešnju, višnju, aroniju... jer hoću da na jednom stablu imam maksimum raznog voća.

Sve ovo na dzanariku?sljiva i kajsija uspe mozda i breskva ovo ostalo tesko..bar tako kazu po knjigama..
Evo jednog kalemara 
https://www.youtube.com/watch?v=8dOI3WzsD_Q&spfreload=10
Pozdrav

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #2199 poslato: Mart 31, 2015, 21:08:21 »
Kolega Slaviša, da li je ovo prognoza za Beograd ili?
Tokom proleća Beograd je sa dnevnim temperaturama oko 5 stepeni topliji od Novog Miloševa gde živim i pčelarim a to je baš velika razlika. Pozdrav svima..
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

• Stari član foruma
« Odgovor #2200 poslato: Mart 31, 2015, 21:22:40 »
Kolega Slaviša, da li je ovo prognoza za Beograd ili?
Tokom proleća Beograd je sa dnevnim temperaturama oko 5 stepeni topliji od Novog Miloševa gde živim i pčelarim a to je baš velika razlika. Pozdrav svima..

Taj gore grafikon je za Novi Sad.

A ovaj ispod je za Beograd. Beograd je upravo tako negdje topliji i od Novog Sada.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2201 poslato: Mart 31, 2015, 21:54:22 »
Hvala Slaviša. Kod mene već danima ne prestaje da duva jak vetar, bila kiša ili ne. Upravo i kiša pljušti.
Mart je bio katastrofalno loš. Tokom celog marta ne verujem da su pčele radile napolju sve ukupno više od 20 sati. Prognoze za naredne dane ne obećavaju ništa dobro. Pozdrav svima..
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...

Van mreže Ice Kamceski

• Član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Markova cesma Prilep
« Odgovor #2202 poslato: Mart 31, 2015, 22:20:57 »
Vreme danas suncano i toplp ali samo danas sutra opet po staro kisa pa opet kisa i tako do nedogled,katastrofa.

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #2203 poslato: Mart 31, 2015, 22:34:27 »
Da jos jednom promasimo temu :)

Sve ovo na dzanariku?sljiva i kajsija uspe mozda i breskva ovo ostalo tesko..bar tako kazu po knjigama..
Evo jednog kalemara 
https://www.youtube.com/watch?v=8dOI3WzsD_Q&spfreload=10
Pozdrav

Gledao sam ovog dedu kalemara i još mnoge druge.

Ja sam nakalemio, a vidjećemo šta će biti. Uostalom, na džanariki već imam odličnu trogranu krušku, na glogu i aroniju i krušku, na jabuci i jabuku i krušku, a ima i još ponešto, ali o tome ćemo u temi koja već postoji za ove stvari, a možda bude i koja slika.

Pozdrav, svako dobro!

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #2204 poslato: Mart 31, 2015, 22:40:05 »
За следећи викенд за мој крај најављују максималну дневну температуру испод 10 степени. Катастрофа..
Ма имам још доста хране у кошницама али оде време. Производња ројева како сада ствари стоје неће почети пре почетка маја а од почетка производње па до готовог роја са проверним младим спареним матицама прође око 35 дана. .
Не вреди се љутити, биће како је сам Бог одредио.
Поздрав свима...

Три века испред света...