Bravo Marko!!!
Svaka čast! Eto te, pravi prirodnjak. Ne treba ti ni TBH ni Warre ni sl. Samo malo mašte. No, vidim tu i Warreovu, i pokrov od vreće, čini mi se i ventilacioni dio, samo ne vidim hranilicu. Jesi li to ipak na RV primijenio i malo Warrea? Slike su odlične!
Pozdrav, svako dobro!
Zdravo, Esade.
Da, imam i Ware košnice i da, u pravu si. 'Kopirao' sam ventialcioni dio (guilt) od Warrea i upotrebio ga na duploj EV košnici. Hranilice nema. Ako zatreba dopunska ishrana onda stavljam gore prezan nastavak ... a ispod njega ploču sa otvorom 35mm, da pčele mogu da idu gor.
Pre sedam dana bio sam u kontroli ove dviju košnice i ona jaća zajednica ima sasvim izgrađen i donji nastavak. Uturio sam glavu ispod košnice i pošto je bilo sve crno pčela na mreži trebao sam sačekati koji minut da su napravile za nekoliko trenutaka 'rupu', kroz koju sam video, da su saće izgradile gotovo do same mreže.
Samo sam pregledao gornji nastavak ali bez vađenja saća pošto je sve doslovce zaliveno propolisom

ali vidi se, da je pun meda a ulice sve zaposednute pčelama. Nisam ni pokušao da ga podignem jer je jasno, da je zajednica strašno moćna i nema potrebe da bilo šta tražim unutra ili menjam.
Da su sve takve ....

Pozdrav svima.