Autor Tema: spaneri  (Pročitano 11654 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže lucic miladin

• Član foruma
  • Pol: Muškarac
spaneri
« poslato: Decembar 17, 2010, 00:20:41 »
dali je neko imao iskustva sa metalnim,(limenim) spanerima?? pokusavam okaciti slike,ali mi ne ide. ???

Van mreže lucic miladin

• Član foruma
Odg: spaneri
« Odgovor #1 poslato: Decembar 17, 2010, 00:47:47 »
ovako to odprilike izgleda..

Van mreže trmciczdravko

• Član foruma
  • trmka
« Odgovor #2 poslato: Decembar 17, 2010, 02:48:43 »
Miladine, ovo super izgleda, interesantno je da je traka metalna, ne znak kako se ponaša na košnicama, ali znam da kod pakovanja nekih drveneh sanduka ona se prosto ureže u dasku. A kopča je vrlo interesantna, viđao sam slične , samo su bile savijane konstrukcije a  ne varene, mislim da to nema veze u primeni, važno je da spoj čvrsto drži.
Pčelar početnik sa RV  Moje predstavljanje

Van mreže sava mitic

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Aleksinac
« Odgovor #3 poslato: Decembar 17, 2010, 17:52:11 »
Radi se o australisjkim stegama koje se upotrebljavaju sa plastičnim trakama gde je verovatnoća ostećenja drvenih delova košnica manja zbog veće savitljivosti traka od limova prikazanih na slici.
Za ove stege se može upotrebljavati i traka koju upotrebljavaju proizvodjači gradjevinskog materijala za povezivanje na paletama ( crepovi, blokovi, giteri, cigle i drugi slični proizgovi ).

Van mreže trmciczdravko

• Član foruma
  • trmka
« Odgovor #4 poslato: Decembar 26, 2010, 12:15:07 »
Savo , dobio sam uzorak ovakve kopče od našeg kolege Zorana Milosavljevića iz Smedereva, i probaću da napravim sebi dovoljan broj komada.Interesuje me traka kojom vezuješ da li je to ona gurtna od roletni ili nešto drugo. Naime ne znam ko proizvodi one tvrdo tkane trake , a nalaze se na stegama koje se mogu kupiti kod kineza za 200-300 dinara, i da li ih prodaje na metar (naravno i pošto su)

Van mreže sava mitic

« Odgovor #5 poslato: Decembar 26, 2010, 13:42:15 »
Kolega Zdravko.
Ja se uglavnom bavim stacionarnim pčelarenjem. Iz tih razloga nisam mnogo puta selio košnice,
a i kada sam selio, upotrebljavao sam gumene trake isečene od unutrašnjih guma automobila.
Pre nekoliko godina kupio sam jedan broj drustava pred bagrem i kolega koji mi je prodao drustva
dovezao je u svojim kosnicama pčelinja drustva. Ista su bila povezana plastičnim trakama i stegnuta australijskim stegama. Za svaku kosnicu po jedna.
Drustva sam naknadno preselio u moje kosnice a prodavcu sam vratio njegove košnice, stege i deo neoštećenih traka.
Te trake su ( već sam u gornjem postu objasnio ) BESPLATNE. Treba se otići na prvo stovarište
gradjevinskog materijala i da se od odbačenih traka sakupi odredjena količina i svaka od njih završiće posao nekoliko sezona.
Ako pak želite da kupite u koturu ( ja ih nisam za sebe nabavljao ) ali iskoristiću slike naseg kolege Nenada Savića da vam pokažem kako to izgleda u koturu.

Van mreže trmciczdravko

• Član foruma
  • trmka
« Odgovor #6 poslato: Decembar 26, 2010, 22:29:46 »
Hvala Savo , sad znam kako rešiti taj problem.

Van mreže slobodan ilic

• Stari član foruma
« Odgovor #7 poslato: Februar 16, 2011, 21:33:07 »
Pre neki dan sam video kod jednog kolege kako on uteze nastavne.
   On je jednostavno od unutrasnje gume od kamiona iseko komade tako da je dobio nesto slicno kao gimice za teglu samo sirina 3-4 cm.Na nekima je stavio kuke od armature a na na nekima nije jer njuh koristi da ih (stikla) navezuje radi produzavanja u zavisnosti koliko nastavaka steze.Produzavanje vrsi jednostavno provlacenjem jednog kroz drugi a dotezanje jednostavno obicna cijev ili montirac za gume.Sledeci puta cu slikat ili ako naletim pored otpada ponecu jednu gumu i uradit pa slikat.Pozdrav

Van mreže sava mitic

« Odgovor #8 poslato: Februar 17, 2011, 16:24:18 »
Kolega Slobodane
Ja takodje koristim povremeno gumene trake od unutrašnjih guma. Takva guma širine 4 do 5 cm
može da posluži za pripremu košnica za transport. Ja sam jednom trakom povezivao DB 12 i još
jedan nastavak, dok RV košnice može da obuhvati tri nastavka.
Naravno, mogu se naći i veće unutrašnje gume od teretnih kamiona i one mogu da posluže za
veći broj nastavaka nego li sam ja koristio.

Van mreže Dejan Stepanovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kovacevac 200m
« Odgovor #9 poslato: Novembar 30, 2012, 18:11:02 »
Spanere ili australijske stege ili w snale proizvodim i prodajem zadnjih 5 godina .Veliki broj pcelara koristi moje snale .
Nekada sam samo pravio za prodavce opreme i samo njih snabdevao snalama ,zadnje dve godine tu praksu sam iskorenio i snale saljem pouzecem kolegama.
Posecujem nekoliko velikih sajmova i na njima za kratko vreme prodam kolicinu koju iznesem.
Evo nekoliko slicica snala spremnih za novu pcelarsku sezonu
Najteze je biti covek medju ljudima.

Van mreže Dejan Stepanovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kovacevac 200m
« Odgovor #10 poslato: Novembar 30, 2012, 18:13:29 »
Cena jedne snale je 60 dinara, a mogu se poruciti u PP ili na broj telefona
064 093 88 03

Dejan
Najteze je biti covek medju ljudima.

Van mreže Vojko Aleksic

• Prijatelj foruma
« Odgovor #11 poslato: Decembar 03, 2012, 22:47:17 »
Cena jedne snale je 60 dinara, a mogu se poruciti u PP ili na broj telefona
064 093 88 03
Dejan

Dejane, majstorski si odradio.

Čini mi se da im je i cena pristupačna.

Da li je to ofarbano i kojom bojom, odnosno da li je boja na nitro bazi?

Pozdrav.

Van mreže Jasmin Ucambarlic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: BUGOJNO
« Odgovor #12 poslato: Februar 09, 2013, 12:17:54 »
Napravljeni spaneri po Miladinovom crtezu samo nisu ofarbani .Danas isprobani i odlicno funkcionisu evo i koja slika.Traka je kupljena na buvljaku veoma jaka nema istezanja.poz.