Sto se rasporeda tice u Db- 12ci,bar kod mene uobicajeno je da je leglo na 10 ramova,krajnji ramovi su med,,sa nesto polena,a predzadnji ramovi su nesto polena ali dosta trutovskog legla,srednjih 8 ramova su radilicko leglo sa ponekom trutovskom celijom,a polen se moze naci i pomalo i po bocnim radilickim ramovima.
U Db 10 i med i poleni i trutovske celije dominiraju na krajnjim ramovima,prvom i desetom,a srednjih osam dominira radilicko leglo sa mednim vencima,blize njima ponesto trutovskih celija a tu i tamo ponesto polena,narocito na drugom i osmom ramu,na kome u sezoni dominira leglo naravno.Uobicajeno je da Dbramovima uglavnom imaju kakve takve mexne vence,koji naravno pred zimu budu i pola rama tj 10 do 15 cm orijentaciono,mada nekad budu i veci.
Kod Lra u plodistu dominira radilicko sace a trutove obicno imaju na prvom ili 10 ramu,ali i iznad ako matica nije blokirana,mada ja obicno blokiram maticu pred bagrem i tako drzim do avgusta meseca.Cesto meda dole uopste nema,ili ga ima jako malo na krajnim ramovima.med skladiste iznad u drugom nastavku i u trecem kada je dobra godina sto je sve redje zbog toplijih zima i hladnog i kisovitog maja meseca.Zato sam vec vise godina unazad Lr sveo na 1 nastavak,plodisni,a iznad su plitki polunastavci sa Ev ramovima,stavio sam sliku pre neki dan.Naravno ovako je kod mene,na drugim pcelinjacima je gotovo sigurno drhugacije stanje,sa odredjenim slicnostima ili odstupanjima,sve zavisi od jacine drustava,zdravlja pcela i kvaliteta izgradjenog saca.