Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 469586 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Dejan Stepanovic

• Stari član foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Kovacevac 200m
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #180 poslato: Decembar 20, 2012, 00:13:31 »
Kristalno jasno je da ako je D Z kriv dosad bi i odrobijao to zasta ga optuzuju.
Ako je kriv kao sto navode a znajuci im naravi i potrebe D Z je vec trebao da zavrsi IZA Brave.Ali,
On ceka i osede covek cekajuci poziv od pravosudja i nervira se ,prosto mu
postala navika da gleda niz Zlatar idu li po njega.I to traje vec dugo.Cak je i pcelinjak okrenuo ka putu ne bili
sta ugledao dok radi na njemu.
 Jedino sto posle ovako saljiviog teksta mogu napisati je jadna li nam majka ko nam kape kroji.
Imao sam zelju i volju da napravim jedno mlado drustvo sa pametnim i razumnim ljudima,sada sve vise razmisljam da ne placam clanarinu
ionako mi ne trebaju ni zasta.
Najteze je biti covek medju ljudima.

Van mreže Sinisa Mirovic

• Prijatelj foruma
« Odgovor #181 poslato: Decembar 20, 2012, 09:17:17 »
Da li neko zna koliko clanova ima sadasnji SPOS ,a koliko je bilo pre nekoliko godina ,a sve sa osvrtom koliko ima pcelara u Srbiji bas sam radoznao.

Van mreže Никола Гавриловић

• Mladi član foruma
  • **
  • Lokacija pčelinjaka: Букуља-Рудник
« Odgovor #182 poslato: Decembar 20, 2012, 21:49:24 »
Направио сам нацрт петиције у програму Microsoft Word.
Опет кажем, то је само предлог, али не видим други начин да се ствари промене.

Образци се могу лако штампати на кућном штампачу, попунити, и тако попуњени скенирати, слати интернетом или слати обичном поштом код лица које одредимо да буде задужено да чува све потписе. Када би сакупили стотинак потписа (мање од тога је неозбиљно) то би већ била моћна иницијатива.

Погледајте у атачменту:

« Poslednja izmena: Decembar 20, 2012, 21:54:39 od strane Никола Гавриловић »
Мој пчелињак, интернет презентација:
http://pcelinjak.net
Дискусије о еколошком пчеларству:
http://pcelinjak.net/forum

• Stari član foruma
« Odgovor #183 poslato: Decembar 20, 2012, 22:49:07 »
Da li neko zna koliko clanova ima sadasnji SPOS ,a koliko je bilo pre nekoliko godina ,a sve sa osvrtom koliko ima pcelara u Srbiji bas sam radoznao.

Sinisa ja takve podatke nemam niti ih znam,cinjenica je da sami rasturaju savez i da je clanstva sve manje imanje.Ponekad se i sam pitam zasto
to rade i cemu takva politika vodi.
 Ono malo ljudi sto imamo rasterase i dovedose neke koji sem modernizovane Resavske skole u vidu kompjutera neznaju odakle su suplji.
Cinjenica je da su odlicno organizovani,skype povezani i deluju onako pravo komunisticki
po direktivi vrhovnog staba.
Ljudi sve losije zive,firme se zatvaraju,beda nas polako steze sa svih strana .A kad davljeniku pruzis slamku spasa on se za nju hvata ne zatio sto zna
da ce se spasiti vec zato sto nema drugu alternativu.
Tako je i kiod nas ,opet se pitam cemu ovo vodi?
Clanstvo u velikoj meri tesko zivi a ono ozbiljnih pcelara sto se nomadski bavi pcelarstvom ubise propalim otkupom i najvisom otkupnom cenom meda.
 Evo samo primera jedne licemerne recenice -Med ce biti isplacen od strane otkupljivaca EKSPRESNO u roku od dva dana po uplat ino kupca.
Priznacete filozofska misao,tesko je razumeti .Ja to sagledao na jednostavan nacimn,otkupljuju bez para,placaju kad im uplate i propadose jadni od bede .
A mi prebogati,ponosni,zadovoljni podrzavamo to jer nam je lepo.
Cvrc Milojka rekli bi nasi stari.

Van mreže zivomir gujanicic

• Stari član foruma
« Odgovor #184 poslato: Decembar 21, 2012, 06:43:29 »

Има у некој народној песми стих ,,РАЗБИЈ ТУРКЕ НА БУЉУКЕ,, Резултат се после тога зна.Поздрав.
Не постоји лоша књига , постоје  само лоши читаоци.(Живомир Гујаничић)

Van mreže Dragan Stantić

• Stari član foruma
« Odgovor #185 poslato: Decembar 21, 2012, 11:30:14 »

Ne znam konkretno za broj članova SPOS-a, ali broj delegata na skupštini SPOS-a je direktno proporcionalan broju članova SPOS-a, a u časopisu "Pčelar" početkom godine uvek imaš izveštaj sa skupštine i tamo je naveden broj prisutnih delegata, pa iz toga možeš izvući neke zaključke sa solidnom verovatnoćom, npr u januaru 2006 god je na izborima glasalo 163 delegata a početkom ove godine mislim da ih je bilo oko 90, nisam siguran, trebalo bi prelistati stare brojeve.

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
« Odgovor #186 poslato: Decembar 21, 2012, 12:48:55 »
Po nekim podacima u 2010. godini bilo je 199 udruženja sa 7663 člana SPOS-a. Nemam tačan podatak koliki je broj članova bio ranije, ali evidentno je da je ovaj broj za par hiljada članova manji nego nekoliko godina unazad.
Verovatno je tendencija pada broja članova sada još izraženija, čim se članarina povećava..

Pozdrav

Van mreže Sinisa Mirovic

• Prijatelj foruma
« Odgovor #187 poslato: Decembar 21, 2012, 16:26:16 »
Imam neke podatke koje sam dobio na "moj"nacin i to u sta sumnjate apsolutno ste u pravu samo sam hteo da svoje sumnje proverim.
Inicijativa za sakupljanje potpisa je dobra i treba je podrzati ja sam za i uvek cete imati moj potpis.

• Stari član foruma
« Odgovor #188 poslato: Decembar 21, 2012, 18:43:25 »
Pa gde nestase ti ljudi?Ima li neko predstavu sta se desava,zastp sta ne valja?

Jedna stvar je simptomaticna kod nas,kad postoji neki problem o kojem trreba pricati ili resiti ga
uvek cekamo da to neko sdrugi uradi za nas jer postoji bojazan da ako zamisao ne uspe ,sacuvamo svoje pozicije
 To je najuocljivije na forumu DJ Z gde oni kojima je mnogo pomogao,savetovao,dao prostor da se
medijski eksponiraju ni A da napisu u njegovu odbranu ili osudu.
 to se nekada zvalo nit si vino nit si voda i sta god da se desi uvek su uz tu opciju.
Neki su preko noci postali urednici ,bliski su sa njim a cute ko MUCKOVI.

Sto se inicujative tice zdusno pozdravljam ALI sa oprezom prihvatam jer vise nikome ne verujem nista.
Pcelari su cudna svijta i danas brat a sutra RAT.Mene imena ne zanimaju jedino sto me zanima je program koji obecava boljitak i njegova realizacija.

Sve sto se proklamuje kao boljitak je evidentna demagogija,npr skocila cena bagrema jer je pronadjen ino kupac koji bolje placa npr,Pa i blesav zna da je
bagremova pasa bila toliko losa i da bagrema nema u potrebnim kolicinama koje bi izdrzale da namire i izvoz i prodaju na nasem trzistu.I sta je tu
spektakularno?Usled male ponude cena logicno skace.
Zasto Hrvati imaju mnogo vecu izvoznu cenu meda od nas?Jel to njihov med bolji?O cemu mi to pricamo i ko koga ovde zavarava?
Da malo budem konkretniji Ante Bulicic -Osibar moj prijatelj iz Trogira mi pre pola sata izdiktirao otkupne cene meda.
Pa kaze 32-35 kuna isplata na mesec dana,dalje na 3 meseca sa obracunatom kamatom na isti iznos dalje na 6 meseci isto.
Sam tempiras kad oces pare i jos ti obracunaju kamatu i isplate na vreme.
Kod nas jedina kamata zagarantovana je bancina na podignut kredit,JOJ kad se setim samo onog scvemoguceg kredita od prosle goddine
koji je trebao biti usmeren na male i srednje pcelinjake da se uvecavaju a samim tim i smanji stopa nezaposlenosti.
Licno sam pisao da je to obican zelenaski kredit i odmah pretrpeo salvu kako pljujem sve sto je dobro.
Vidim koliko je bio dobar da ga se nerado secaju i oni sto ga proklamovase.tolika navala je bila za njim da daj Boze da ga je iko i uzeo.
 E sad manje vise kredit znamo da je to jedno NISTA ali o tome se pisalo kao o Nojevoj ladji.

I periodicno se uvek servira nesto spektakularno,Mega zanimljivo nebili se skrenula paznja sa DNa u kojem smo.
 I da se vratim na poentu i pocetak price ljudi nestaju,clanstva sve manje a mi se pitamo zasto i kako.Hm?

Van mreže stevanovic sveto

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Varda-Makovište 750m
« Odgovor #189 poslato: Decembar 21, 2012, 18:51:55 »
Ali zato na sajtu SPOS-a dobijemo poneko javno saopštenje. Od koga je dosta je. Pozdrav.

• Prijatelj foruma
« Odgovor #190 poslato: Decembar 21, 2012, 19:47:15 »
Podaci o članstvu:

Van mreže stevanovic sveto

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Varda-Makovište 750m
« Odgovor #191 poslato: Decembar 21, 2012, 20:03:14 »
Voli čovek da sakrije. Šta koga briga koliko ima članova SPOS-a. Pozdrav.

• Prijatelj foruma
« Odgovor #192 poslato: Decembar 21, 2012, 20:24:17 »
....
Mislim da je SPOS ionako privatan a prezentuje se kao nas.Evo jedan primer .U Pcelarskoj opremi se nalazi oglas jednog urednika koji je resio da proda svoju ostrilicu,ja iz zezanja dam oglas da prodajem 4 gume sa alu felnama i odmah su ga obrisali.
Pitanje kakave veze ima ostrilica sa pcelarstvom?Mislim da nema nikakve.
gume imaju jer mogu da se stave na auto koji ce vuci prikolicu sa pcelama.
.....
Dejane čitanje misli je jedno od svojstava nekih urednika.
Vidiš, oni su znali da si ti to uradio iz zezanja i da ćeš to ovde napisati, i to su znali mnogo dana pre.
Osim toga, ti nisi urednik, pa da možeš besplatno da postavljaš oglase.

I još nešto, gume si mogao da preurediš (kao na slikama dole) i mnogo skuplje prodaš  ;)
« Poslednja izmena: Decembar 21, 2012, 20:50:32 od strane Lazovic Zivojin »

Van mreže slobodan ilic

• Stari član foruma
« Odgovor #193 poslato: Decembar 21, 2012, 20:34:48 »
Pozdrav
  Zivijine potpuno se slazem sa tobom oko broja clanova i mislim da clanarina nije presudna nego mnogo vise ljudi odlazi zbog nekorekltnog odnosa,omalovazavanja iskusni pcelara,samovolje nekoliko ,,ljudi,,kojima je preko prijateljski veza dozvoljeno da rovare po forumu,vredjaju ucesnike u diskusiji cak i prijete.Formiran je tim ,,prepisivaca,, koji imaju hiljade tekstova o pcelarstvu a da sa svoji pcelinjaka i iz iskustva ne mogu da napisu 5 recenica.Isti ljudi se javljaju u svim postojecim temama i u svim oni sve znaju cak i o stvarima koje nikada nisu ni vidjeli.
   Nedavno citam jedan od oni koji sve znaju iako tesko da moze da pozna maticu u kosnici, drzi predavanje coveku koji 35 godina profesionalno uzgaja matice i maticnu mlijec(preko 5 kg godisnje).posle se pitamo zasto iskusni pcelari ne iznose svoja iskustva.
   Ja sam na forumu iskljucivo da bi nesto naucio i pokazao stanje sa mog pcelinjaka da ljudi mogu da mi ukazu na greske i zato me ovakva ponasanja i ljute jer ostajem i ja i mnogi drugi bez dragoceni informacija a prinudjen sam da citam nagadjanja i predpostavke sta kojekakvi ,,vidovnjaci,, misle.Bio sam clan SPOS i SPOV sto sa ponosom vise nisam,ali mi je zao zbog toga.Ilic

• Stari član foruma
« Odgovor #194 poslato: Decembar 21, 2012, 22:09:35 »
 Zivojine hvala na ideji o sredjivanju guma ,zanima me koji je ovo pravac ,pretpostavljam da se
radi o nadaleko staroj metodi Busizam koja je nadasve zaboravljena.
Da li posedujete neki izlozbeni salon ili kakav atelje gde se moze pogledati vasih ruku delo?
 Da sam napisao da ih ozbiljno prodajem ,rekli bi nisu ovo mali oglasi ovako moj drug Krle zna i kad se zezam