Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 469674 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Esad Jusić

• Više od prijatelja foruma
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #225 poslato: Decembar 29, 2012, 23:33:54 »
Forum SPOS-a (ne mislim na ovu temu) je nemoguće otvoriti. Da li još neko ima sličnih problema? Pozdrav.

Ma, Dragan me stalno baca u belaje. Da nije njega, ne bih ni pokušao, a inače javlja mi se isto što i tebi i baš sam se dvoumio da li to reći, a ti reče. Ma, ti si moj drug.
Izgleda da se nešto mijenja.

Pozdrav, svako dobro!

Van mreže Dragan Djordjevic

• Stari član foruma
  • Pol: Muškarac
  • pčelar - večiti početnik
  • Lokacija pčelinjaka: Grljan, V. Čuka, Zaječar
« Odgovor #226 poslato: Decembar 29, 2012, 23:51:40 »
 Ne menja se ništa, ali je istekla registracija Domena pod nazivom www.spos.info. Kada se kaže tako jednostavno zvuči, međutim... Ono što treba da se zna da je i pored raznih nesuglasica to najposećeniji sajt (i forum) u ovom delu Evrope sa ovakvom tematikom. Dnevni pristup sajtu je mogao da bude i više hiljada. To sve sa sobom povlači i posebnu finansijsku primamljivost.
  Kada je na primer posećenost dnevna visoka za neki domen (www.blabla.nesto) njegova vrednost na tržištu raste. Ništa novo!  ;) Ako neko kupi www.spos.info domen (a ima prava), kupio je zlatnu koku! Dovoljno je samo da postavi ono "underconstruction" i brojač pristupa. Posle dužeg perioda većina članova će dnevno pokušavati da pristupi i više puta i dok vest procuri, kupac može još skuplje da preproda domen. I tako neće više biti potrebe za ovom temom   ;)
  Međutim, iskreno se nadam da se to neće desiti, jer spos nije samo forum, već i savez sa tradicijom dužom od 100 godina. To nikome od nas nije u interesu.
 Pozdrav iz užasno hladnog i mokrog Zaječara.  :( :( >:(
Čovek nije čovek, ako svakoga dana ne teži da svet učini boljim.

Van mreže Dragan Šošić

• Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
« Odgovor #227 poslato: Decembar 30, 2012, 00:41:29 »
Da, postoji problem sa otvaranjem foruma SPOS-a. I ja vidim neke krompire :D kada pokušavam otići na forum.

Nisam stručnjak za internet, ali imam vrlo jaku ekipu koja to zna. Kada mi nešto treba, pitam i savladam ono što me zanima.

Dragan je naveo određenu mogućnost i nadanje da se ne desi da neko zarađuje, ako to ne ide Savezu. Nadamo se da tako neće biti.

Mada i forum nije uspostavljen onom naivnom pričom: zamolio me predsednik i ja „uradeo“. Postojalo je insistiranje da se tako nešto uradi sa druge strane. To je mogao svako da pročita u komentarima na Spos.info stranicama.
Šta je pozadina toga, nemam pojma , ali se nadam da nije neka zloupotreba.

U svakom slučaju, tačno je da postoji tradicija za poštovanje. Ali opet je pitanje kome treba da srozava to stečeno poštovanje. Preporuke koje su sad’ ovako, sad’ onako nisu retke. I upućuje ih „stručni tim“. Ali ko treba da sačuva taj stečeni ugled. Na kraju krajeva, ko je plaćen, između ostalog za tako nešto.

Postao sam zaboravan :D. Idu sličice kao ilustracija (linkovi vode ka ovim porukama).
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže verica mihajlovic

• Gost
  • *
  • Pol: Žena
« Odgovor #228 poslato: Decembar 30, 2012, 03:04:32 »
Vrlo interesantna tema....... 8)
umeti sa pcelama...

Van mreže stevanovic sveto

• Lokacija pčelinjaka: Varda-Makovište 750m
« Odgovor #229 poslato: Decembar 30, 2012, 13:10:42 »
Još uvek se ne može ući na forum SPOSa. Da li i drugi imaju isti problem? Pozdrav.

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
« Odgovor #230 poslato: Decembar 30, 2012, 13:13:19 »
Nemogu ni ja. Verovatno je neka diverzija u pitanju.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Aleksandar Cvetkovic

• Mladi član foruma
  • **
    • http://pcelarstvocvetkovic.weebly.com/
  • Lokacija pčelinjaka: Obronci planine Kukavice
« Odgovor #231 poslato: Decembar 30, 2012, 13:19:31 »
Evo sta pise kada udjemo na sajt spos-a, izbacuje neke krompire, neke reklame...

"This domain name expired on Dec 28 2012 07:22PM"
U prevodu ovaj domen je istekao  Dec 28 2012 07:22PM"

Sta se desava nzm ali ni kod mene neradi!
Moj Sajt       
My Website

Pčelinjak "Cvetković"

Van mreže sava mitic

• Lokacija pčelinjaka: Aleksinac
« Odgovor #232 poslato: Decembar 30, 2012, 13:37:41 »
Tokom jučerašnjeg dana mogao sam bez ikakvih problema da otvaram Forum SPOS-a.

Od jutros i kod mene smetnje.
Evo šta dobijem umesto Foruma

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #233 poslato: Decembar 30, 2012, 14:03:58 »
Još uvek se ne može ući na forum SPOSa. Da li i drugi imaju isti problem? Pozdrav.

I dalje isto kolega Sveto.

Upravo sam pokušao da otvorim ali ne ide. Isto stanje kao i sinoć.
Nadajmo se da će biti sve u redu i da će uspeti vratiti sajt na prethodno stanje.

Vrlo interesantna tema....... 8)

Jeste Verice, tema je vrlo interesantna i omogućava sagledavanje opšteg stanja na Sposovom forumu iz jednog drugog ugla.

Pozdrav svima....
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Radovic Dragan

• Stari član foruma
    • www.parketarski-radovi.rs
  • Lokacija pčelinjaka: Bukulja
« Odgovor #234 poslato: Decembar 30, 2012, 14:38:43 »
Istekao je domen. Obicno se na vreme obavesti onaj koji je zakupio taj domen. Sve zavisi od (hosting) provajdera do provajdera. Mene obaveste uglavnom email-om,..mada su me jedne godine zvali i  na mobilni jer nisam odgovorio na email posto ga nisam ni otvarao nekoliko dana.
Ako se ne plati najkasnije do tacnog datuma onda domen dobija status " EXPIRY " , sto znaci da ce registar sacekati jos otprilike 45 dana da originalan vlasnik plati domen.
Ako vlasnik domena ne plati produzenje domena u tih 45 dana , onda domen dolazi u  "redemption" status.  Taj status traje 30 dana . Domen se moze produziti i u tom statusu ali za 20-30 puta vecu cenu od regularne.
Ako istekne taj  "redemption" status , dolazi 5 dana pending delete perioda i u tom periodu ne moze se vise zakupiti domen.
Posle toga domen se prodaje po regularnoj ceni,..ko se prvi prijavi domen je njegov,..on ga moze kasnije prodati i da trazi cenu koju god pozeli, pa ako neko hoce da plati neka plati,...eto tako otprilike stoje stvari

Pozdrav svima

Van mreže Lazovic Zivojin

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Skakavci, Kosjerić oko 620 m/NV
« Odgovor #235 poslato: Decembar 30, 2012, 14:59:41 »
Forum SPOS-a (ne mislim na ovu temu) je nemoguće otvoriti. Da li još neko ima sličnih problema? Pozdrav.
Ja imam sličan problem par godina ;D ;)

Van mreže sirka pavel

• Stari član foruma
« Odgovor #236 poslato: Decembar 30, 2012, 15:39:34 »
Tokom jučerašnjeg dana mogao sam bez ikakvih problema da otvaram Forum SPOS-a.

Od jutros i kod mene smetnje.
Evo šta dobijem umesto Foruma

Isto je i kod mene,samo se izgleda sadržaj menja,bar što se slika tiče ;)

Bar do ovog momenta.....

Van mreže Nikola Vucinac

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Subotica
« Odgovor #237 poslato: Decembar 30, 2012, 16:11:33 »
Ja od juče imam samo "svinje" i "krompire" umesto sajta SPOS info. ;)
46* 01' 37" 07 N
19* 41' 17" 50 E

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #238 poslato: Decembar 30, 2012, 16:52:48 »
Ima li neko nekog kontakta sa predsednikom i članovima IO SPOSa ili sa nekim od administracije Foruma da bi mogli saznati nešto više informacija?

Pozdrav svima...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Radovic Dragan

• Stari član foruma
    • www.parketarski-radovi.rs
  • Lokacija pčelinjaka: Bukulja
« Odgovor #239 poslato: Decembar 30, 2012, 17:05:20 »
Upravo sam se cuo sa Nenadom Savicem iz Ripnja, kod njega inace kupujem satne osnove, i mogu reci da su stvarno odlicne.  Pitao sam ga u vezi SPOS-ovog foruma, sta se desava i rekao mi je covek, da ce sutra biti sve u redu. Nije proknjizena uplata . Koliko sam ga razumeo domen ostaje kakav i jeste, ali je promenjen hosting provajder pa je tu doslo do zastoja. Sutra ce najverovatnije biti sve po starom.

Pozdrav svima