Pčele nisu iscrpljene i delimično je obnovljen deo zimske pčele mladim pčelama (što bi ja ono rek’o mladim naraštajem
, a može i novom generacijom – lat. generatio).
Ali kako se dešavaju klimatske promene, to utiče i na poremećaje u odgoju legla. Šalim se, ne utiče ništa i sve je u skladu sa uslovima.
Ne volim da pišem poruku za porukom, u istom danu, ali moram nešto da razjasnim o pisanju u
ovoj temi (a i ovoj poruci ne bi bilo mesto u ponašanju pčela). S obzirom da su neki likovi na našem zvaničnom forumu smatrali ovakve stvari nadmenošću (
generacijom – lat. generatio), da mi nije bila namera da se razmećem znanjem, a naročito znanjem latinskog. Pokušavam da koristim što više naših reči, a ne stranih (ali nećete verovati, to nije uvek lako) ali ima likova koji se i sa time sprdaju. Inače nisu reagovali, kada je latinski naziv pisan ćirilicom.
Vidim da se ovaj forum prati i na zvaničnom sajtu i da je usledila poruka sa istim smajlijem (namigivanje, koji skoro nikada ne koristim) i napisano baš onako kako ja pišem: novi naraštaj

(pčela). Pisao poznati lik koji u ozbiljne teme ubacuje prasiće i jariće. Zato sam ubacio malo latinskog,
da se malo raduju 
.
A i
klimatske promene sam ubacio, jer je isti kolega pogledao u pasulj (često gleda i na osnovu toga zna sve - od potrošnje u zimskim uslovima do vremena kada kreće bagrem i hoće li da izmrzne, ako bude mraza

) i video da su klimatske promene odgovorne za leglo u košnici u „ova doba“. U stvari i jesu. Na Mesecu manje. Tamo je uglavnom temperaturno monotono.
Zato sam koristio latinski naziv, za izraz koji ima i nekoliko sinonima i to su naše reči, da kolega vidi da smo "svesni skajp-diskusije". Mada ne treba da se sprda sa jezikom koji govori. Ne priliči obrazovanom čoveku. Takođe preporučujem da pročita o drezdenskom kongresu KPJ 1928. Samo će mu se ka'sti

.
Pozdrav gostima koji prate pisanje na ovom forumu i diskutuju o napisanom.
PS
Važno je da su pčele vitalne i to je od Vital ulja. Verovatno

.