Vojo, mislim da smo zakasnili za spas Srbije

, ali dokle god ima nas koji se ne mirimo sa izdajom i prodajom uvek će biti nade ("bolje je upaliti i jednu sveću nego li proklinjati mrak")
Da vidimo šta nas sve pčelare čeka:
Naime, samodeklarisani kao jedini predstavljač pčelara i jedini čovek za SPAS pčelarstva u nas nam u novom nacrtu statuta SPOS-a donosi neverovatne novine.
SPOS po novom statutu (koji ne sumnjam da neće biti usvojen jednoglasno od strane delegata) treba da se UMREŽI sa ostalim izdajničkim i lobističkim organizacijama koje nam ne nude ništa dobro. Pojašnjenja radi: Rusija je isterala USAID sa svoje teritorije jer organizacija koja pomaže destabilizaciju društa i pomaže propast jedne nacije njima nije potrebna. Bravo za njih. Šta Rodoljub o tome misli, dovoljno je znati da je lično pre nekog vremena išao u Ameriku "na edukaciju" kako se to radi, a o trošku USAID-a /svakako bilo je još poslušnika pored njega/. Nakon toga dobi i orden za zasluge. KOJE BRE ZASLUGE???
E sada treba promeniti statut i učiniti ga pogodnim za lakšu implementaciju SPOS-a u destabilizujuću mrežu organizacija koje finansiraju oni čiji interesi NIKAKO nisu u skladu sa zdravim razumom i interesima ljudi u Srbiji. Znači NOVA PROMENA STATUTA!!! Rodoljub približava evropske vrednosti pčelarima, do konačne destrukcije te grane poljoprivrede. BRAVO ZA NAŠEG SPASITELJA!!!
Šta je još interesantno: u novom nacrtu statuta dominiraju par stvari koje su potrebne za totalitarno vođstvo VELIKOG vođe i lakšu manipulaciju prilikom uništenja i OVE grane poljoprivrede. Prvo se ograničava trajanje mandata delegata u skupštini na SAMO JEDNU GODINU! On sebi omogućava tri i više nelegitimna mandata, a jedino telo u SPOS-u koje može i moralo bi da kontroliše rad IO i njegove baljezgarije srozava na dno. NEMA VIŠE NIKAKVE KONTROLE!!! Kako ljudi koji se u godinu dana sastanu samo jednom mogu išta da prate i kontrolišu??? Ako uzmemo u obzir da se većina prvi put i jedini i fizički vidi?! Znači totalna moć odlučivanja je u IO i na tkz predsedniku SPOS-a. Nema nadzora, nema kontrole, nema saradnje sa lokalnim udruženjima pčelara koja su trebala da budu srž organizacije kao što je SPOS. NEMA mogućnosti odbrane od onoga što nameću poslušnici MREŽE!!!
Drugo SPOS će sada lakše konkurisati za sve fondove iz drugih organizacija, grantove i.t.d. To je objašnjenje koje daje Rodoljub! Pa i do sada su za svaki grant konkurisali samo SPOS-ovi ljudi! Javnost nije ni bila upoznata o ponudi i temi, a SPOS još pre mesec dana imao završen projekat sa svim papirima! I onda DPP iznosi x000 evra, REKA MEDA teče i zaobilazi Srbiju, predavači/poslušnici veličaju projekte i sami nesvesni zakucavaju poklopac na svom i mrtvačkim sanducima drugih pčelara i pčelarstva u opšte. Ali ko još ima vremena da misli o tome?! Rodoljub misli za sve nas.
Ako se uzme u obzir da će IO SPOS-a određivati vrednost članarine organizacija koje bi da budu članovi SPOS-a, a ZAPITAJTE SE ZAŠTO BI NEKO TO ŽELEO i na taj način ZAVRŠIO TU PAUKOVU MREŽU izdajničke kontrole, onda nas pčelare i poljoprivrednike u opšte čeka VEOMA MRAČNA BUDUĆNOST!
A ima i novina oko foruma SPOS-a /za mene je on ruglo/ koje kaže: svako deljenje informacija koje su zaštićene za nečlanove organizacije i informacije kojima članstvo uredno pristupa, a tiče se SPOS-a, zakona, ideja

, projekata i sl. ka drugim sajtovima, forumima ili njihovo iznošenje u javnost, tretiraće se kao SAJBER kriminal, krađa autorskih i ostalih prava, prekršaj koji će se sankcionisati po USTAVu i ZAKONU RS. AMAN!!!!

Eto, ja sam osteio potrebu da ovo podelim sa svima vama, pa ako smatrate da tako treba vi ćutite i trpite, a ako ste ljudi, podelite ove informacije i saznanja sa ščelarima koje poznajete. Ja sebe svrstavam u mlađe ljude, apelujem na sve mlađe ljude, pčelare i one koji još imaju ponosa i misle svojom glavom da se još jednom zapitaju: ŠTA ĆUTANJE I NEZAINTERESOVANOST DRUGIH mogu da prouzrokuju svima koje se to tiče, da dignu glas i da se čuju! Obavestite o ovim izdajničkim postupcima sve pčelare koje znate! Jer mi imamo decu i želimo budućnost! Šta ćemo ćutnjom i bežanjem da postignemo?!
Možda sam bio malo grub, ali I JA I SVI KOJI SU VIDELI I ĆUTALI I VIDE I DALJE ĆUTE smo možda to i zaslužili! Niko nam neće biti kriv, ni Rodoljub, ni USAID ni bilo koja druga organizacija ni čovek što ćemo da propadnemo i podpadnemo u MREŽU!!! izdajnika na milost i nemilost drugih koji će da vade krv i nama i našoj deci i unučićima (ako Srbije u opšte i bude i budemo bili u stanju da još uvek rađamo decu), BIĆEMO MI OZNAČENI KAO SLABIĆI I PODPOMAGAČI IZDAJNICIMA jer ništa nismo hteli da uradimo!!!
Želim vam svima koji ovo čitate prijatan i lep dan da ga provedete sa svojim najmilijima u slozi i razumevanju, ubeđen sam da će za to biti sve manje i manje i manje... vremena i mogućnosti.
ŽIVELA SRBIJA