Autor Tema: Forum SPOSa  (Pročitano 469547 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Драган Нешковић

• Više od prijatelja foruma
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
Odg: Forum SPOSa
« Odgovor #825 poslato: Februar 28, 2015, 22:25:49 »
То су само извођачи прљавих радова, има их у свако време, па и у ово наше.
Свако има могућност избора у животу, свако има слободну вољу да се определи. Тако је то у животу, па је тако и у пчеларству. Нека свако бира себи страну на коју ће ићи, шта ће и како радити.

Поздрав

Van mreže Dragan Šošić

• Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
« Odgovor #826 poslato: Februar 28, 2015, 23:01:31 »
Dragane, sve si super napisao samo što to nema veze sa stvarnošću. Čitaj malo istoriju.

Ali, pročitaj i koji su se sve stručnjaci izređali u vođenju ove države.

Slobodne volje nema i volju oblikuje propaganda i korupcija. Onda ti tako oblikuju život, da moramo propasti. To postoji od kada je sveta i veka. Predstavnici pčelara Srbije samo učestvuju u tome. Kao što kažeš, oni su izvođači prljavih radova u svom delokrugu.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Andreja Anđelković

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kruševac - Sebečevac (nv: 229 m)
« Odgovor #827 poslato: Mart 01, 2015, 06:50:17 »
Sve je u izboru. Jesi li slobodno misleći ili si organizovan. Sve organizacije funkcionišu slično. Neki centar moći "pomogne" da se rukovodstvo organizacije formira od ljudi profila diletant, ambiciozna neznalica, pokvarenjak, umišljenik,.... Cilj organizacije je držanje članstva na okupu. To se najbolje postiže zamajavanjem članstva i držanjem u neznaju. To nije teško postići, najveći broj članova organizacije nema kritično mišljenje nije naviknut da slobodno misli i želi da bude organizovan i vođen. Moje je mišljenje da se ne treba učlanjavati u organizacije. Neškoviću ne treba birati stranu rizikujemo da nas na drugoj strani sačeka druga organizacija. Izbor se svodi na biti organizovan ili biti svoj.
Andra
062 31 00 13

Van mreže Драган Нешковић

• Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica 174м
« Odgovor #828 poslato: Mart 01, 2015, 21:20:27 »
Шоле,
Стварност је много сложенија од наших уобичајених представа. Та прича није за један пчеларски форум.
Што се тиче нас пчелара, реално речено, туга тужна. Као и у држави, на крају крајева. Све је то повезано. Још увек је у свим сверама нашег живота присутно тотално расуло. Биће боље.

Колега Анђелковићу, нисам говорио ни о каквим организацијама.
Бирање стране се односило на могућност да ми пчелари у данашње време имамо заиста велики избор информација и могућности, па сходно свом избору, градимо свој пчеларски пут. Истина је да људи воле да неко други мисли за њих, тако су научени. Па сад, ко воли нек изволи.

Van mreže Andreja Anđelković

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kruševac - Sebečevac (nv: 229 m)
« Odgovor #829 poslato: Mart 02, 2015, 08:00:08 »
Bravo, svoj put. Nema potrebe za tugom zbog rasula, rasulo je trajno stanje. Posmatramo oko nas i biramo šta ćemo činiti. Živimo sa posledicama svog činjenja. Bog nam je dao slobodu izbora, greh je biti deo rulje a ne svoj čovek.
Da se našalim glupaci imaju veliku ulogu i težak zadatak treba pametnima da pokažu šta je glupo....
Sve smo se razumeli, sve najbolje.

Andra
062 31 00 13

Van mreže Sinisa Mirovic

• Prijatelj foruma
« Odgovor #830 poslato: Mart 03, 2015, 11:11:02 »
U drzavi gde je sve lazno pa i med koji se prodaje po svim mogucim marketima i gde organizacija pcelara SPOS je "ucinila" sve da ih prijavi i u tome onemoguci tesko da cemo imati neku cenu meda.
Kako ce kupac koji ima izbora odluciti koji med da kupi onaj od 250-350 din ili onaj od 800-1000din.
Kod opste nemastine lako je pogoditi.
Mozete misliti da vec mesec dana u Negotinu se prodaje "Bagremov med sa Zlatibora" po ceni od 550 din.Prodaja ide super dok pcelari prodaju 1-3kg za vreme pijacnog dana dotle zena "sa Zlatibora" proda po 20 kg ipak je to planinski bagrem.
Sa druge strane niko se ne pita kako ta zena dolazi da proda med po duplo manjoj ceni nego na Zlatiboru ,a da pritom predje i 600km.
Drustvo pcelara ,inspekcija pcelari niko ne reaguje jer zasto bi kad isti taj med se prodaje po marketima za 350 din samo sto je ovde bolja etiketa koja prodaje proizvod,neko bi rekao "menadzer pcelarstva " smislio marketing.
Sad takvoj prodaji treba konkurisati SPOSova teglica cistog meda, sto mi rece jedan gradjanin da ce to biti cist med jer garantuje SPOS.
Pa reko, kako ce SPOS znati sta neko puni u tegle kod svoje kuce i prodaje na pijaci?
Znaci, zivimo u drzavi gde je i laz ozakonjena.

Van mreže Slavisa Petrovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Zvornik
« Odgovor #831 poslato: Mart 03, 2015, 11:44:06 »
Proslih dana su i kod nas po gradu krstarili i okolnim selima prodavaci "meda" med po 5km (300din) 8)
Razlika izmedju pčelinjeg i ljudskog društva je u odnosu broja radilica i trutova.

Van mreže Sinisa Mirovic

• Prijatelj foruma
« Odgovor #832 poslato: Mart 03, 2015, 16:30:25 »
Proslih dana su i kod nas po gradu krstarili i okolnim selima prodavaci "meda" med po 5km (300din) 8)
Ima takvog meda  u Negotinu prodaju Bugari na buvljaku ,na etiketama je medved  sa kosnicom i pcelama ali sitnim slovima pise sa strane da je to glukozno fruktozni sirup za ishranu pcela i cena je 250din.Sad ljudi se radno angazuju ,radne snage dovoljno ,skinu etikete ,zalepe svoje i pravac pijaca cena 550-600din ide kao alva ,a nijedan prodavac i ne zna kako izgleda pcela.Narod ko narod kupuje jer je jeftino ,a sutra nece biti i trce srecni jer su zajebali prodavca i kupili kvalitetan jeftin med.

Van mreže Stankovic Miodrag

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Rajcetine
« Odgovor #833 poslato: Mart 26, 2015, 15:35:49 »
Sarada sa Argus Ras-om se nastavlja a posto ovde pricamo ne samo o SPOS-u vec i o RZ i ostalim njihovim zafrkancijama - interesni lobiji su krenuli u otvoren fizicko-verbalni sukob nigde sudskog spora kojim je preceno ...

Sve parazit do parazita a kao sto sam pisao ta agresivna kampanja oko DPP-a koja samo takav med proglasava "pravim" medom ce izgleda tek doneti nove sukobe. Vreme je da se kupe kokice i pice i ceka nastavak sapunice ...

• Prijatelj foruma
« Odgovor #834 poslato: Mart 28, 2015, 16:33:07 »
Ljudi da ne kazem kolege ... NEMAM pristup SPOS-ovom forumu iako nisam ni jednom banovan a pre oko dve godine sam dobio jedinu opomenu zbog komentarisanja iskljucenja Dragana Djordjevica. Posto i ovde i tamo imam "stalnu konekciju" zaboravio sam lozinku i slucajno se odjavio. To se desilo dva puta jer drugi put sam dobio lozinku onu cudnu koju sam trebao da promenim. Ja to nisam ucinio obrisao sam tu poruku a odjavio se sa foruma.

Administrator mi je "slao" novu sifru 10 puta ali gle cuda na moj i jos jedan mail (suprugin) nikad nista nije stiglo a onda su prestali da se javljaju i ja ni banovan i bez obavestenja nemam pristup forumu iako sam clan - foruma sto je regulisano mojom pristupnicom ali nema veze ocigledno nekome smetam.

Ovim svojim javljanjima zelim da pokazem koliko je GLUP stav o zatvaranju foruma u dve sfere:

1. Sto se tice ovakvih informacija sve je javno i NIJE vlasnistvo SPOS-a iako je on ucestvovao u donosenju nekih propisa. Zakoni nisu nicija intelektualna svojina i ne mogu se pod bilo kojim izgovorom uskracivati po pitanju pristupa i tumacenja bilo kom gradjaninu Republike Srbije. Bez obzira ko je ucestvovao u njegovom donosenju on se odnosi na sve kojima je namenjen i kao takav bez obzira sto je SPOS ucestvovao u njegovom donosenju on se odnosi na sve gradjane i gradjanke Republike Srbije koji se bave drzanjem pcela bez obzira na clanstvo u SPOS-u. Zato stalno isticanje da su te informacije intelektualna svojina SPOS-a su cista glupost i nebuloza koja pokazuje intelektualni kapacitet celnika SPOS-a kao i dela njima naklonjenog clanstva koje ih podrzava po tom pitanju.

2. Smatrati da se strucni deo pisanja takodje moze podvesti pod intelektualnu svojinu SPOS-a je takodje nebuloza i cista glupost - mozda je to intelektualna svojina onih koji su napisali te stvari ali u trenutku kad su postavljeni na javni servis (forum) postaju dostupni svima koji imaju pristup tom servisu (forumu). Moze se eventualno pokrenuti moralno pitanje ako se neki delovi tih pisanija ili celokupni tekstovi navode na drugim servisima (forumima) kao i u knjigama, radovima ili bilo kom drugom vidu javnog servisa bez navodjenja izvora a ako ti objavljeni radovi imaju odredjenu tezinu (npr - doktorat u kome neko navede tudj tekst koji je javno dostupan) onda ima mesta za neku pravnu akciju.

Zato ja ovde lepo postavljam javne dokumente dostupne na javnim servisima (konkretno VKS - imate tamo sve ako hocete da pratite) i upucujem na te servise jer kod SPOS-a postoji (videli smo u protekle dve godine) da mnoga tumacenja nemaju podlogu u praksi - na terenu u celini ili u  pojedinim slucajevima.

U svakom slucaju steta sto pojedini veterinari sa drugih foruma koji su zatvoreni a clanovi su ovde nece da ucestvuju u ovom strucnom delu jer misle da je to "politika i svadja nas jadnih ovde" dok na svojim forumima ogranicavaju pristup maksimalno.

Pozdrav svima.

Van mreže Milojko Vasic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Bajina Basta
« Odgovor #835 poslato: Mart 28, 2015, 20:47:16 »
Pa kad je sve to tako sto te onda toliko"zulja" zatvaranje tog foruma. Sve ti je dostupno i plivaj...naravno uz kokice i pice..mislim piće

• Prijatelj foruma
« Odgovor #836 poslato: Mart 29, 2015, 15:19:48 »
Svemir jednom sedi ne zna sta ce i pita onako sebi u bradu - ima li ista vece od mene - a negde sa jedne male planete cuje glas i kaze ljudska glupost - ima, ima ...

E prijatelju ljudska glupost me uvek zulja i iznenadjuje a ljudsku glupost uvek treba staviti na "tapet" i javno promovisati jer sta moze ljudska glupost da osteti to tesko da pamet moze da popravi... a i kad predsednik misli da moze zatvaranjem neceg takvog kao sto je forum (koji je deo interneta a koji je napravljen (uglavnom ako izuzmemo spijunazu) da se informacije brze razmenjuju) onda nemam druge nego da o tome kazem sto sta.

A posto ja imam nameru da zivim od ovog posla - pcelarstva - svaka losa i pogrena odluka rukovodstva SPOS-a me zulja pa cu to kritikovati i hvaliti koliko mogu i koliko zasluzuju u tome je poenta a ne u gubljenju vremena. Onaj ko se ovim bavi iz hobija ili kao dopunom prihoda mozda smatra da ne mora da reaguje ali ja svojom voljom i odlukom idem u ove stvari.

A usput nekako mi ide na zivce kad pricaju npr o Reci meda pa sledljivost tegle pa spas za srpsko pcelarstvo a ono tegla ode da se proizvodi u Hrvatsku (pa blizi su Austriji) pa se dele tegle po Srbiji da se u njih prodaje "pravi" med - a gde moze kupac tog meda da po serijskom broju nadje ko ga je proizveo - tako rece RZ na tom forumu? ili je slagao po ko zna koji put?

Ajte ono koji su dobili tegle da kazu koje brojeve imaju pa da vidimo u kojim prodavnicama ga prodaju ... nekako izokola i ispotiha se to radi - zato te stvari treba istaci i pisati o njima ...

Van mreže Dragan Šošić

• Lokacija pčelinjaka: Mala Moštanica
« Odgovor #837 poslato: April 07, 2015, 23:12:35 »
Kako vam je poznato, više nisam član organizacije SPOS. Ali me čisto onako zanima, da li je u novoj izmeni statuta automobil građanina Rodoljuba Živadinovića ušao u statut SPOS-a, po bilo kojoj osnovi:

- Automobi građanina Rodoljuba Živadinovića postao službeno vozilo SPOS-a koje po drumovima tandrlja građanin Rodoljub Živadinović, a održavaće ga članovi saveza

- Automobil građanina Rodoljuba Živadinovića postao počasni član SPOS-a (na izričiti zahtev poklonika velikog vođe).

- Automobil građanina Rodoljuba Živadinovića se učlanio svojom voljom u SPOS.

- Nepotizam – predsednik? Rodoljub Živadinović ubacio svoj auomobil preko veze u članstvo. Jes' malo čudan oblik nepotizma, jer ljudi npr. ubace svastiku, švalerku itd. Ali se tu postavlja pitanje održavanja. Zaislite da mu neko održava švalerku...ma 'ajte molim vas, smešno je stavrno i opasno. Zato kola u SPOS i cepaj dalje.

- Jednostavno, SPOS nabavio službeno vozilo i platiće štetu koju bi inače trebalo da plati osiguravajuća kuća (kada se nađe počinilac ili odmah plaća, ako je kasko osiguran).

Pitam, zato što je ovo zanimljivo rešenje koje je „rešio“ IO SPOS: Da lepo napiše zahtev u pisanom obliku i biće sređeno . Da se nadoknadi šteta, verovatno po statutu (sumnjivo je mnogo  ;D da zatraži usmenim putem da članovi SPOS-a plate štetu na privatnom automobilu). Lepo reče neko da „vernici“ Živadinovića lepo skupe kintu i plate. Pa mnogi od njih su učestvovali u aferi Argus ras.

PS

Kažem "onako me zanima" jer bi bilo zanimljivo u istorijskom pogledu. Kaligula je nameravao da umuva konja u senat i proglasi senatorom i konzulom, a ovaj umuvao auto  ;D . Možda auto postane član IO, ko zna, ovo su nova vremena.
Od 01 januara 2015 nisam član SPOS zbog ponašanja predsednika SPOS Rodoljuba Živadinovića prema pčelarima i politike koju on sprovodi (bio sam član SPOS od 1985 do 2015 godine).

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
« Odgovor #838 poslato: April 09, 2015, 18:47:20 »
Ovakvo nešto ni Radoje Domanović nebi mogao da napiše :-D    spos.info/saopstenje-io-spos-a-o-nemilom-dogadaju-u-sapcu/
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže sasa zivic

• Stari član foruma
  • 338 Nmv
  • Lokacija pčelinjaka: zaječar 43°51′24.73N 22°21′23.27E
« Odgovor #839 poslato: April 09, 2015, 19:10:03 »
Ovakvo nešto ni Radoje Domanović nebi mogao da napiše :-D    spos.info/saopstenje-io-spos-a-o-nemilom-dogadaju-u-sapcu/
Sitna riba je bio Radoje...za ove experte...sitna
Bolje živeti čitav život kao milijunaš nego li sedam dana u bijedi