Mene je zanimalo kako će se EV ponašati u tihoj paši lipa-kesten koja kod mene kreće odma posle bagrema.Matice sam pre bagrema ograničio rešetkom na jedan nastavak i to je sve.Plodište više nisam dirao.Košnice su bile pune bagremovog meda,ali to mi nije toliko bitno.Bitno je da su sada opet pune meda i to na terenu gde pčelari nakon bagrema voze svoje pčele na neke druge lokacije.Ja pčelarim stacionirano i ovo šta sam sad video je još bolje nego RV,mada su i one na tom terenu i toj drugoj paši puno bolje od LR.
Sada su već preko 2 meseca ograničene na samo jedan nastavak plodišta bez prevešavanja legla,i uopće nevidim da su oslebile,naprotiv rade ko lude.
Neki dan sam zavirio u plodišta i čini mi se da su neke radile smjenu matica,radi prekinutog legla,možda su se i rojile neznam,znam samo da na toj drugoj paši nisam nikad video toliko meda.
Toliko su jake da sam ih sad poduplao jer sam imao viška matica.
Vojo,dali da ostavim rešetku ili da je maknem,pošto paše više nemam?
Dali bi preporučio rešetku bez leta,ali da je donje po cijeloj dužini,kako se eventualno nebi matica nakon parenja zavukla u medišta?
Kakva su Vojo tvoja zapažanja ove godine na tim čudesnim košnicama?
Poduplao sam ih pa mislim da će mi sad u zimu svaka na 3 nastavka,jel to ok,ili da isforsiram izgradnju 4.?
pozdrav svima