Tačno kolega Vasiću. Ali potvrde neče biti. Ja ne bih nikada savetovao nekome da požuri, tako da smo saglasni

oko ovog pitanja (ovo sam napisao kao da smo neki konzilijum, ‘jde malo da i sebi podignemo cenu

).
Može društvo da odgaji ogromnu količinu legla u odnosu na prosečno jake. Pisao sam da je to uglavnom ”dobra tih smena”.
Kada budeš stavljao treći nastavak, opet bi bilo dobro da imaš legla u drugom nastavku i to na mlađem saću i da u treći nastavak podigneš ram ili dva sa medom. Ali nemoj požuriti sa dodavanjem trećeg. Ako prvi nastavak nije
kvalitetno zaposednut (sa pomeranjem gnezda ka letu - što je prirodno "kretanje" gnezda ka delu košice gde pčele poudano brane gnezdo i ima dovoljno kiseonika, u položaj gde po nagonu mogu da skladište med iznad gnezda, itd) nisi uticao na odlaganje rojevog nagona, naročito kada je u prvom nastavku
mlado saće.
Pčele mogu pri jakom unosu nektara da koriste taj prostor za privremeno skladištenje nektara, a kada ga prerade prenose iznad u treći nastavak, koji je u stvari "drugi" nastavak. Znači da ti treba i četvrti. Nepotrebno.
PS
Rojevi nagon je nešto što je donelo mnogo problema u pčelarstvu, odnosno “suzbijanje rojevog” nagona, kako zbog razbijanja gnezda usled neblagovremenog sređivanja gnezda tako i zbog selekcije i “stvaranja pčela koje se ne roje” (koristiću i ovde primereni rečnik - GLUPOST na kvadrat).
To je kao kada bi goveče šutnuli u jajca i koristili tu “liniju” za rasplod. Time se ne ukida nagon ka razmnožavanju. Kada se to ukine, to je pobeda “satanizma” odnosno poremećenih umova.