Ne čitaš dobro kolega. Pročitaj jako pažljivo i kaži mi koga branim.
Poznato ti je da
ima likova koji ne vole moj stil pisanja (linkovaću ti više poruka gde mi je to zamereno, ako te zanima). Znaju da to uglavnom, često nije dobro za njih, pa mi zameraju. Jer dok skontaju, mnogi se već smeju jer su dobro pročitali i još bolje razumeli.
Ima jedan problem kod našeg naroda: odmah skače prema tarabi i počne da odvaljuje perdu. Jeste srpska kobra najopasnija životinja (jel’ znaš šta je srpska kobra), ali zato smo došli do ovog stanja u kojem jesmo. Ostali narodi
rade i ćute (bilo da je amitraz, bilo da ‘oće nekog da zajebu itd), ne udaraju u talambase. I prihvataju ono što ne mogu da izmene tog momenta. A mi se trtimo. E kolega, iskreno ti si se malo više “istrtio” u nameri da nešto promeniš.
I šta si promenio? Jedino mogu da pretpostavim da si promenio svoj krvni pritisak, a povišeni pritisak je tihi ubica.
Paralelno sa traženjem nečega što ti ne valja u mojoj poruci, potrudi se da navedeš kako ćeš ti sve to da dovedeš u red neartikulisanom galamom. Jesam li sad bio jasan, pošto si tražio da pišem direktno.
To se ne radi odvaljivanjem tarabe.
A stvarno, voleo bih da napišeš šta ti nije jasno u mojoj poruci. Onaj (ili oni) kojima je namenjena su već pozeleneli od besa, ne brini. A ako nisu, pp su u opticaju, pa zajednički analiziraju.
PS A to, ti si kao za demokratiju a sumnjaš da sam ja za boljševizam je zato što TI nisi informisan. Batali jake fraze.
Usput, sećam se 1989, na moru sam krenuo da barim jednu ribu. Ali ona studirala političke nauke i zamerila mi je jer sam rekao da su fašizam i komunizam ista “sekta” (jesu sekta, jer im je namera rušenje dotadašnjih i religijskih učenja (ili shvatanja) i uspostavljanje novih božanstava – njihovih vođa). I još sam rekao da nema razlike iako su jedni levica a jedni desnica. Jedina greška je što tada nisam znao da je npr. Najjača fašistička zemlja tog vremena Nemačka imala na vlasti nacional-spcijaliste (i oni nisu desničari).
Tako da znaš da ja odavno razumem mnoge stvari. I demokratija i boljševizam su isto sranje. Koliko danas imaš u demokratiji (naročito našoj) dupeuvlaka i onih koji su zauzeli mesta u prvom redu i viču: “na smrt” (ovo je figurativno rečeno). E bato i demokratija je sranje. Treba samo da si jači. Klauzevic je rekao: najbolja strategija je kad si jak.
Ako nisi jači, čuvaj pritisak. Ili mi dokaži u čemu si ti to bolje reagovao, nego što sam ja. Precenjuješ sebe i svoju taktiku.
PS od PS A ona riba?...Pa nije bilo ništa.
Nije ona studirala političke nauke da bi nešto razmela.
I ništa i nije ni bilo (ne volim da se hvalim bez osnove

).