Sve se vrti oko rama , a on je 30x25 spoljne mere su mu 32x27 a satonosa je 34,5 cm . Imam kosnice sa 13 i 14 ramova u redu . Vecina je na 2 reda . Ako zelis zbeg da mozes dodati ram za prihranu ostavljas odgore 5-6 cm ali onda mora poklopna daska , Razmak izmedju dva reda ramova je 1cm a do podnice 2 cm . Na dosta sam pravio i zicanu podnjacu tako da je to jeos 5 cm . Znaci dubina kosnice je od 49 do 53 cm . od napred je dupli zid od dva sloja daske ili kombinacije daska + osb. I vrata sam na zadnjoj seriji radio od OSB-a . Sa kosnicom sam zadovoljan ,bolja je od najzera ,tj. pcele mi posle jakih pasa ostaju jace ali najzer bolje iskoristi slabe ,tihe pase .Najzer ram je 24x24 cm.
Problem koji mi se javlja sad je tretman protiv nozeme ,sa ovim kosnicama je otezan .To su mi prve kosnice sa kojima sam poceo ,dnevno mogu izvrcati 25-40 kom.zavisi koliko je napunjeno ....
O LR8 sam dosta razmisljao ima slicnosti sa RV ali jednu prednost ,ram je standardni.... Uklapa mi se i u ono sto je pisao Belcic.... Ali ja se na LR pa i na AZG jos ucim jer srastao sam sa kljestarama ali sam svestan da moram preci na te dve vrste kosnica . Najzer kosnica vise nemam posto sam ih prodao ,tesko mi je to palo jer ta prikolica mi je izgradila sve sto sad imam...ali moram ici dalje . Moj prvi pokusaj sa farar kosnicama nije prosao kako sam ocekivao .Naime kasnije sam shvatio da za farar sistem moram imati puno jaca drustva ,Sad ga ponovo uvodim ali samo za proizvodnju matica i prodaju rojeva .Za medista ne verujem da cu ga korisititi ako se nesto ne promeni (zena ne voli da ih vrca

)