Pretpostavljam da može 4RV ili 8 EV u redovnu 4 ramnu vrcaljku. Što se tiče pitanja o prelasku matice između nastavaka ja sam kada su mi se rojevi koje sam kupio dovoljno razvili pronašao matice i smestio ih u prvi nastavak i tako držao do gotovo polovine oktobra ( možda grešim u datumu, negde ranije u temi je spomenuto), kada sam skinuo rešetke i zazimio i to je sve tako da ne znam da ti kažem hoće li matica sama preći u donji nastavak, Pretpostavljam da hoće jer se pčele zbog ukrštenih ramova i smanjenog razmaka između nastavaka lakše kreću po košnici, ali moraš shvatiti "filozofiju" EV koja se razlikuje od LR, pa čak i RV...EV malo plodište na jednom nastavku (manjem od polunastavka LR), izmena strukture pčelinjeg društva (manje legla-više izletnica). Moje skromno (čitaj nikakvo) iskustvo u pčelarenju mi ne dopušta da dajem neke preporuke i ja ovde mogu da iznesem samo moje mišljenje da mi je mnogo lepše raditi na mom pčelinjaku, nego na pčelinjaku moje majke (30 LR)...
a možda se varam ili nešto ne radim kako treba, ali više vremena provodim po tuđim pčelinjacima nego u svom. Sve što drugi me zovu da pomognem kod mene to ili ne treba ili je već urađeno...
Još jednom ću ponoviti da ne mogu suditi o dobroj ili lošoj košnici, jer su mi EV prve sa kojima imam posla, a tako su mi slatke i zgodne za raditi da ću ih se teško odreći...