Pozdrav kolega Branko,evo mog oglasa,ako imate interesovanja za LR društva,pa da sami razrojite,moja preporuka pri kraju bagrema.
Pozdrav svim kolegama. Rešio sam da prodam do 10 društava na LR ramovima i do 5 DB 10 društava,može i odmah u proleće pa sve do pred bagremovu pašu,ili nakon bagremove paše polovina juna.Moguće su varijante samo pčele na ramovima,pa da prepakujemo u vaše košnice,a moguće je i komplet sa nastavkom,podnjačom,uglavnom AV,mada ima i punih podnjača,poklopnom daskom koja je uglavnom Milerova varijanta i sa krovovima košnice. Za LR društvo na 10 ramova cena je 80 e,a sa jednim nastavkom 100 e.Ako je sa 2 nastavka LR,onda je cena 120 E. Nakon bagremove paše može popust oko 20 posto.Što se tiče DB 10 cena je 100 e za društva na 10 DB ramova,a sa košnicom tj DB 10 plodište,podnjača,uglavnom AV,te poklopac i krov,cena je 120 E.Nakon bagremove paše cena je oko 20 posto niža.
Sva društva su zdrava,redovno tretirana prirodnim sredstvima protiv varoe i nozeme,uglavnom Brstivar,Bee Hive Clean,Argus Ras ,Vojin lekić.i eterična ulja nane,eukaliptusa,te limunska kiselina dobijena ceđenjem svežeg limuna.Takoće vosak su uglavnom same izvlačile,na dodavanim malim delovima satnih osnovica.Protiv nozemoze je redovno korišćen Nozevoj ili Nozecid na bazi joda.Matice su uglavnom ili od ove godine,2012,ili iz 2011godine,a par su iz 2010 godine,pa se može izabrati,imam obeležene podatke za svaku košnicu.
Veliki pozdrav,Aca Perić