Autor Tema: kupujem rojeve  (Pročitano 10356 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže branko lazic

• Mladi član foruma
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: backa
kupujem rojeve
« poslato: Februar 11, 2013, 15:59:17 »
Kupujem 35 rojeva na 5 LR nastavaka u aprilu. U obzir dolaze i drustva sa kosnicama LR...

Van mreže Jasmin Ucambarlic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: BUGOJNO
Odg: kupujem rojeve
« Odgovor #1 poslato: Februar 11, 2013, 18:23:17 »
Mislim da si se pogresno izrazio valjda na 5 lr okvira

Van mreže branko lazic

• Mladi član foruma
  • **
« Odgovor #2 poslato: Februar 11, 2013, 19:35:12 »
Hvala Jasmin, na 5 ramova!

Van mreže Esad Jusić

• Više od prijatelja foruma
« Odgovor #3 poslato: Februar 11, 2013, 20:53:51 »
Kupujem 35 rojeva na 5 LR nastavaka u aprilu. U obzir dolaze i drustva sa kosnicama LR...

I ja bih ovakve "rojeve" po cijeni roja (šala mala).

Kupi koji i s grane. Oni su mi najdraži.

Pozdrav, svako dobro!

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #4 poslato: Februar 11, 2013, 21:17:34 »
Javiću mojim komšijama koji pčelare sa LR košnicama. Mada prosto sumnjam da će tokom aprila bilo ko u mom kraju imati rojeve na 5 LR ramova za prodaju.

Ipak ima ona poslovica "nikad ne reci nikad".

Pozdrav svima...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #5 poslato: Februar 11, 2013, 21:59:05 »
Javiću mojim komšijama koji pčelare sa LR košnicama. Mada prosto sumnjam da će tokom aprila bilo ko u mom kraju imati rojeve na 5 LR ramova za prodaju.

Ipak ima ona poslovica "nikad ne reci nikad".

Pozdrav svima...

A bude li kod tebe prirodnih rojeva? Zašto se ne ponudiš ako čovjek već pita? Kakav je tebi problem formirati i rojeve iz RV na LR? Nikakav. Znam, skromnost te sputava.
Mnogima bih ovdje vjerovao, ali bih od tebe kupio i NIKAKO zato što je ovo Forum "Voja", nego zato što ti vjerujem.

Pozdrav, svako dobro!

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #6 poslato: Februar 11, 2013, 23:17:08 »
Esko, imam dovoljno narudžbi za rojeve na RV ramovima pa mi nikako nije praktično da radim rojeve na LR ramovima.
Za poslednje 3 godine isporučio sam oko 800-900 a možda i hiljadu rojeva na RV ramovima sa leglom i mladim sparenim maticama (moja selekcija koju vršim već petnasetak godina, u selu u kome imamo oko 1200 ili nešto više pčelinjih zajednica više od pola društava potiče od matica sa mog pčelinjaka). 

Za moj kraj u kome vegetacija obično kasni petnaestak dana u odnosu na pčelare u Sremu ili južnije veoma je teško naći nekog ko ima aprilske rojeve.

Pozdrav svima...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #7 poslato: Februar 12, 2013, 08:56:18 »
Esko, imam dovoljno narudžbi za rojeve na RV ramovima pa mi nikako nije praktično da radim rojeve na LR ramovima.
Za poslednje 3 godine isporučio sam oko 800-900 a možda i hiljadu rojeva na RV ramovima sa leglom i mladim sparenim maticama (moja selekcija koju vršim već petnasetak godina, u selu u kome imamo oko 1200 ili nešto više pčelinjih zajednica više od pola društava potiče od matica sa mog pčelinjaka). 

Za moj kraj u kome vegetacija obično kasni petnaestak dana u odnosu na pčelare u Sremu ili južnije veoma je teško naći nekog ko ima aprilske rojeve.

Pozdrav svima...

Vojo, jesi li tačno napisao: 1 200 društava? Mašala!

Eh, sad mi reci, kako bih se ja domogao po, recimo, 2-3 matice: kavkaska/iranska, Buckfast (njemački križanac)? Ali od človjeka od povjerenja.
Franjo Tomažin je deverao oko toga, moji prijatelji su bili kod njega pa ću vidjeti šta se može na taj način. Ali probaj i ti zbaviti (ako hoćeš) i ne rafalaj mi nikakve kritike zbog ovoga jer neću poslušati.

Pozdrav, svako dobro!

Van mreže branko lazic

• Mladi član foruma
  • **
« Odgovor #8 poslato: Februar 12, 2013, 08:59:38 »
Esko, rado bih kupio sa grane ali kod mene najvise uspevaju trutovska drustva  :)
Vojo, hvala unapred, bice prilike da se vidimo i upoznamo, nadam se vec tokom ovog proleca, pozdrav!

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #9 poslato: Februar 12, 2013, 17:10:02 »

Pozdrav svima...

Vojo, jesi li tačno napisao: 1 200 društava? Mašala!

Eh, sad mi reci, kako bih se ja domogao po, recimo, 2-3 matice: kavkaska/iranska, Buckfast (njemački križanac)? Ali od človjeka od povjerenja.
Franjo Tomažin je deverao oko toga, moji prijatelji su bili kod njega pa ću vidjeti šta se može na taj način. Ali probaj i ti zbaviti (ako hoćeš) i ne rafalaj mi nikakve kritike zbog ovoga jer neću poslušati.

Pozdrav, svako dobro!

Esko, tih 1.200 košnica to je ukupan broj košnica to jest pčelinjih društava svih pčelara u mom Novom Miloševu..

Znaš da sam veliki kritičar križanaca ili ukrštenih matica, vidim da te od ovog ne mogu odvratiti ali meni ne pada ni na kraj pameti nabavka bilo kakvih matica osim lične selekcije matica krajinske rase.
Svako ukrštanje na našim prostorima donosi mnogo više štete od koristi..

Slušao sam dosta negativnih komentara o maticama pok. Franje Tomažina.
Znam da je on želeo bolje ali to kako danas slušamo nije donelo ništa dobrog. Kamo sreće da je stvarao čistu domaću krajinku.
Ona je neuporedivo najbolja za naše balkanske klimatske uslove..

Esko, rado bih kupio sa grane ali kod mene najvise uspevaju trutovska drustva  :)
Vojo, hvala unapred, bice prilike da se vidimo i upoznamo, nadam se vec tokom ovog proleca, pozdrav!
Hvala Branko.
Radujem se još jednom novom prijateljstvu...

Pozdrav svima.

Три века испред света...

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #10 poslato: Februar 12, 2013, 20:45:58 »
Vojo:
Citat
Znaš da sam veliki kritičar križanaca ili ukrštenih matica, vidim da te od ovog ne mogu odvratiti

Tako je.

Pozdrav, svako dobro!

Van mreže aca peric

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Obronak Deli Jovan planine
« Odgovor #11 poslato: Februar 14, 2013, 21:10:42 »
Pozdrav kolega Branko,evo mog oglasa,ako imate interesovanja za LR društva,pa da sami razrojite,moja preporuka pri kraju bagrema.

Pozdrav svim kolegama. Rešio sam da prodam do 10 društava na LR ramovima i do 5 DB 10 društava,može i odmah u proleće pa sve do pred bagremovu pašu,ili nakon bagremove paše polovina juna.Moguće su varijante samo pčele na ramovima,pa da prepakujemo u vaše košnice,a moguće je i komplet sa nastavkom,podnjačom,uglavnom AV,mada ima i punih podnjača,poklopnom daskom koja je uglavnom Milerova varijanta i sa krovovima košnice. Za LR društvo na 10 ramova cena je 80 e,a sa jednim nastavkom 100 e.Ako je sa 2 nastavka LR,onda je cena 120 E. Nakon bagremove paše može popust oko 20 posto.Što se tiče DB 10 cena je 100 e za društva na 10 DB ramova,a sa košnicom tj DB 10 plodište,podnjača,uglavnom AV,te poklopac i krov,cena je 120 E.Nakon bagremove paše cena je oko 20 posto niža.
Sva društva su zdrava,redovno tretirana prirodnim sredstvima protiv varoe i nozeme,uglavnom Brstivar,Bee Hive Clean,Argus Ras ,Vojin lekić.i eterična ulja nane,eukaliptusa,te limunska kiselina dobijena ceđenjem svežeg limuna.Takoće vosak su uglavnom same izvlačile,na dodavanim malim delovima satnih osnovica.Protiv nozemoze je redovno korišćen Nozevoj ili Nozecid na bazi joda.Matice su uglavnom ili od ove godine,2012,ili iz 2011godine,a par su iz 2010 godine,pa se može izabrati,imam obeležene podatke za svaku košnicu.

Veliki pozdrav,Aca Perić

Van mreže dejan kocic

• Gost
  • *
  • Dejanac
  • Lokacija pčelinjaka: D Dejan Vlasotince
« Odgovor #12 poslato: Mart 02, 2013, 02:34:37 »
gospodin vojo koliko kosta roj na rv ramu sa novom maticom i sa leglom , dali i koko saljete rojeve po srbiji, uzo bi i neku novu kosnicu rv novu .

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #13 poslato: Mart 02, 2013, 07:44:48 »
Kolega Dejane, hvala ti na interesovanju za rojeve i RV košnice.
Cena takvog roja je u dinarskoj protivvrednosti od 30 evra. Za košnice mi javite na PP jer treba unapred da se naruče.
Pčelari najčešće sami dolaze po rojeve .

Pozdrav iz Novog Miloševa....

Три века испред света...

Van mreže aca peric

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Obronak Deli Jovan planine
« Odgovor #14 poslato: April 25, 2013, 09:57:50 »
Kolega Branko pozdrav,ako niste ništa rešili do sada ja vam mogu ponuditi i varijantu sada pre bagrema 20 rojeva sa uglavnom prošlogodičnjim maticama.Cena jednog takvog roja na 5 ramova bi bila 45 e ako uzimate svih 20 komada.Ako uzimate 10 ili manje onda je cena 50 e po jednom takvom roju.Nakon bagremove pače i vrcanja,recimo negde oko 10 juna cena bi bila 30 e po jednom takvom roju i mogao bih isporučiti bar 30tak takvih rojeva,jedan deo sa ovogodišnjim maticama.Ako želite društva u košnicama već sam vam gore spomenuo moje uslove,s tim što ako uzimate bar 10 društava onako kako sam vam napisao,dobijate 1 društvo dodatno gratis ili smanjujemo ukupnu cenu za 10 posto vrednosti.Kao što sdam spomenuo moja društva i pčele su zdrave i vrlo čiste od varoe,a mnoge su zbog upotrebe Bee Hive Cleana i Argus Rasa,kao i eteričnih ulja dosta već razvile nagon za samočišćenjemod varoe. Prevoz bi ste morali vi da obezbedite,ako se rečite,a pčelinjak je 270 km od Beograda na Istočnom Deli Jovanu,30 km od Zaječara.

S poštovanjem agro.ing.Aca Perić