Pozdrav svima.Imam i ja pitanje i nedoumicu.Imam 10 košnica.U jednoj uopće nema legla,nisam primjetio matičnjake,pa sam iz jačih prebacio ukupno 3 rama legla(zatvorenog) a iz te uzeo ramove sa pčelama i saćem te stavio u ove. Muči me da li sam pogriješio što sam stavio matične rešetke.U zadnjem pregledu u košnicama je bilo 10-12 ramova legla.Neka su kompaktna,fino popunjena a neka prošarana.Košnice su bile na 2 nastavka.U plodištu su gradile saće po satonošama, a negdje i u drugom nastavku.Pa sam napravio slijedeće:u plodištu sam sa lijeve i desne strane stavio po ram meda,zatim ram sa satnom,pa sa saćem i u sredinu ramove sa najmlađim leglima.(u nekima se vide iglice,a u nekima crvići)Onda sam stavio MR.U drugi nastavak sam stavio 3 rama legla u sredinu,sa strane po 2 satne osnove,zatim ram s medom,pa ram sa saćem i zatvorena legla.Kako sam napravio u drugom nastavku tako sam i u trećem,jedino što sam u njega stavio 4 rama najstarijeg legla.Prihranjujem ih sirupom svaki drugi dan. Molim vas da prokomentirate da li sam ispravno postupio,te do kad bi ih trebao prihranjivati?do sad nisam imao nikakvog iskustva.