Pozdrav Bojane,
Srecan ti pocetak.Sto se tice tvog pitanja oko utapanja SO rekao bih ti da po meni neces poraniti i ako ih utopis odmah sad.Video si one moje koje su utopljene jula prosle godine.Nista im se nije desilo,niti su se iskrivile niti ostetile.Imam nekoliko koje su zimovale u prvom nastavku u kosnici i i one su u sasvim normalnom stanju.Mislim da je vazno da su poredjane u nastavcima.
Sto se tice pitanja oko farbanja,kao mlad decko nisam nista hteo da pitam i radio sam po svome,tako sam i farbao prozore na kuci sa firnajzom.I sve je to u redu osim jedne sitnice.Firnajz sam mazao hladan direktno iz flase,nije mi se osusio skoro nedelju dana i kad sam posle tog mazao sandolin on se i posle nekoliko slojeva i vise godina ljustio sa povrsine.Vazno je da je firnajz vruc jer onda bolje upija i brzose susi.
Sto se tice farbanja unutrasnjosti podnjace cini mi se da to niko ne radi osim ako je AV pa farbas ispod mreze.Za krov je po meni sve jedno ali nema potrebe farbati ga iznutra.
Ivice nastavaka bih rekao da se obavezno farbaju jer su one najosetljivije mesto na nastavku sto se tide vlage.Voda se slije niz nastavak ali se zadrzi i cak udje izmedju njih i tu dugo ostaje.
Po meni je bolje malo pazljivije strugati propolis a namazati ih.A sto se tice ostacenja od noza ona se javljaju samo na cosku na kom odignes ulepljeni nastavak,neces sigurno povlaciti noz celom duzinom nastavaka nego samo na jednom uglu.
Jos jednom bih ti pozeleo srecan pocetak i ulazak u pceliji svet...

ps.slikaj radove da vidimo.