Kolege, pošto me pritiskate, a nisam planirao još da objavljujem, evo za ovaj forum "REŠAVANJE PROBLEMA PRONALASKA MATICE".
Ta pitanja i pitanja slične prirode, teraju me da manje spavam, a više razmišljam. Do rešavanja takvog problema, razmišljajući danonoćno, nije dalo rezultata. Tako da sam taj problem, ostavio po stranu, trudeći da o njemu ne razmišljam. Međutim, to je ipak ostalo negde u podsvesti. Ideja oko najjednostavnijeg rešavanja problema, sinula je onda, kada sam radio neke poslove, koji nemaju veze sa pčelarstvom. To mi se često dešavalo i dok sam studirao na fakultetu, da su mi ideje oko rešavanja nekih složenih zadataka iz oblasti mašinstva, sinule dok sam sa društvom bio u kafani ili šetao gradom.Tako i za ovaj i neke druge probleme, a vezano za brži rad i rad sa većim brojem košnica, uskoro će biti javno objavljeno (dok rešim još neke sitne probleme). Ove godine sam isprobao i odlično funkcioniše. Informaciju će imati svi koji rade po ovom metodu, pre aktivne pčelarske sezone. Sistem se zasniva na istoj tehnici koju radim, ali bez traženja matice i bez prinudnih matičnjaka u starterima.
Još malo strpljenja i nadam se odličnom rešenju.
Naravno svega ovoga nebi bilo, da nije bilo Vas (aktivan sam na svim forumima).
Pozdrav (svakako postavljajte pitanja, možda još nešto iz toga proizađe, pa da ja odradim u 2018. godini, jer ništa ne objavljujem u javnost, dok se sam ne uverim da je to ispravno)!