Autor Tema: Protiv dijabetesa  (Pročitano 48952 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenad Tucakov

• Školovan pčelar sa uverenjem
  • Više od prijatelja foruma
  • Pol: Muškarac
    • yu2m personal page
  • Lokacija pčelinjaka: Pančevo - Južni Banat
Odg: Protiv dijabetesa
« Odgovor #165 poslato: April 22, 2017, 18:28:42 »
Mislio sam da mu zapovedim organoleptički pregled... :P

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
« Odgovor #166 poslato: Maj 04, 2017, 19:45:51 »
Komentar će dati gazda...
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Bojan Šušnjar

• Lokacija pčelinjaka: Banja Luka
« Odgovor #167 poslato: Maj 04, 2017, 22:19:29 »
Nešo jesi li ti preuzeo svoje rojeve? Nešto si mi se ućutao. Bagrem je stigao a gdje si ti?  ;)

Van mreže Nenad Tucakov

• yu2m personal page
« Odgovor #168 poslato: Maj 05, 2017, 23:48:28 »
Nešo jesi li ti preuzeo svoje rojeve? Nešto si mi se ućutao. Bagrem je stigao a gdje si ti?  ;)
U fazi preuzimanja sam. Nažalost, kišurina prolongira termine...
A ja? ja sam tu, izmedju bagrenja.

Van mreže Bojan Šušnjar

« Odgovor #169 poslato: Maj 06, 2017, 00:26:47 »
Aha ok.
Ja mislio ti vrcaš repicu prije bagrema a ti samo kidicuješ i mirišeš bagrem.
Nego kako prođe onaj organodijabolički pregled, dobi li rezultate? :P

Van mreže Nenad Tucakov

• yu2m personal page
« Odgovor #170 poslato: Maj 06, 2017, 12:23:27 »
Vidi, ona kap i jeste najverovatnije bio u vodi rastvoreni polen, koji je neka radilica "ispustila". Proba na ukus nije vršena. :D
Poslednja informacija od pre par dana je da je ispred košnica "crni oblak", što znači da pčele rade. Pošto zet kaže da ih je malo sa polenom, velika je verovatnoća da je zamedio i bagrem. medjutim, ovo loše vreme neda pa neda...
Pošto je repica još u cvetu, a medi pri nižim temperaturama, sigurno će se opet na nju prešaltati.

Prostora još ima, tako da ne treba dodavati ni SO ni nastavaka.
A kako i ne bi bilo prostora, kad dva dana unose, a posle tri, četiri dana jedu to što su unele.

Isti problem i sa bagremom. Đole iz Šarbana juče do podne unos 2,1 kg, a posle kiša i sitan grad. A evo danas kakvo je vreme i kakvo će biti još koji dan.
Lično, voleo bih da mi izgrade drugi nastavak i još malo se namnože. Nek na drugom bagremu, kada se vreme stabilizuje, daju po dva rama meda, tek da isplate selidbu i još malo se pojačaju, bio bih prezadovoljan.
Posle toga livada i suncokret i moglo bi se očekivati ispunjenje plana za ovu godinu.
Videćemo...

Prekjuče sam dobio "bocku" u desno koleno i jedva se može naći mesto uboda. Juče, u prvih 2 minuta, na pčelinjaku Voje Brstine, ćapnula me je u desni skočni zglob. sada to izgleda kao da sam iskidao ligamente - otečeno i jedva se oslanjam na nogu. :'(
U šta li je pogodila, otac je njen...

Van mreže Bojan Šušnjar

« Odgovor #171 poslato: Maj 06, 2017, 14:19:52 »
Citat
Prekjuče sam dobio "bocku" u desno koleno i jedva se može naći mesto uboda. Juče, u prvih 2 minuta, na pčelinjaku Voje Brstine, ćapnula me je u desni skočni zglob. sada to izgleda kao da sam iskidao ligamente - otečeno i jedva se oslanjam na nogu. :'(
U šta li je pogodila, otac je njen...

Pa brate zar nisi skontao da nije isto kad te ubode LR i RV pčela...  8)

Šalim se malo.

Ja jutros radio nešto na pčelinjaku da iskoristim kratak period slobodnog vremena a bolje da nisam ništa ni dirao.
Kada sam otvorio drugu košnicu gadno sam nadrljao. Uvukle mi se čak i pod bluzu pa u šešir. Dobio jedan metak po sred čela iznad nosa. Evo me isto kao oni likovi iz star treka.  :D

Van mreže Milos Obradovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kasevar 18420 Blace
« Odgovor #172 poslato: Maj 06, 2017, 15:55:31 »

Pozdrav momci

Nasmejao sam se na ove vaše postove oko junačkih rana ali verujem da vama nije do smeha  :)

Da mi je neko pre nekih 5-6 godina rekao da ću da postanem pčelar i da će me nedeljno bar 10 tak pčele ubosti rekao bih da je lud i da nema šanse jer u to vreme i u godinama unazad kad bi me ubola pčela osica jednom člk i strsljen meni bi taj bol bio neizdrziv cinilo mi se kao da me je ujeo krokodil ( i otkinuo pola noge ) i sama bol i otok trajali su celu večnost.

ali 2014 kada sam se zapčelario u pčelinjak sam isao kao na zimovanje i čak i tada sam zaradjivao JUNAČKE RANE i stvarno te prve godine su i stvarno bile rane, otoci su trajali po par dana i sama dodir je bio bolan, u prvoj poseti Radiši Zdravkoviću i poseti njegovom pčelinjaku u popodnevnim satima zaradio sam jedan ubod u nadlakticu samo jedan tako da sam ja uveče jedva dovezao kola do kuće...a takvih Uboda je te prve godine bilo sasvim dovoljno ali u narednim godinama pa sve do sada zaradim po neku dobru Ranu ali otoka više nema ili je zanemarljiv, prilikom seljenja tj pokusaja seljenja  2015 doslo je do pucanja gume na prikolici da mi je jedno drustvo izaslo napolje pod ciradu e to je bio pakleni rad na saniranju i vraćanju na bazni pčelinjak  i ne secam se kolko sam uboda zadobio samo se secam da sam se tresao jedno sat dva dok se nisam smirio ...
Brat je mio ma koje vere bio...

http://prvisvetskirat.rs/licnosti/ucesnici-ratova/

na ovom sajtu se nalaze mnogobrojne price ucesnika rata od 1912-1918 price koje govore mnogo vise nego sve one istorijske knjige koje nam serviraju u skolama

Van mreže zoran drpljanin

• Lokacija pčelinjaka: Kula-planinarski dom
« Odgovor #173 poslato: Maj 06, 2017, 15:59:35 »
Cekaj majkane, da li je labudica napunjena i spremna za mars....Sve nesto cutis a na onoj slici , cini mi se da viris iza zadnjeg tocka sa nekom bocom vina...

Van mreže Nenad Tucakov

• yu2m personal page
« Odgovor #174 poslato: Maj 06, 2017, 18:03:07 »
Cekaj majkane, da li je labudica napunjena i spremna za mars....Sve nesto cutis a na onoj slici , cini mi se da viris iza zadnjeg tocka sa nekom bocom vina...
Pa ti nemaš pojma, majkane...
Plava Labudica ( Blue Swan Girl ) je već na intenzivnoj bagremovoj paši, popunjena sa trideset četrdesetosmina kapaciteta.
Ta slika kolege Jovanovića je nakon izvršenog utovara. Još malo kratkih konsultacija i razvila je krila put "reke meda"... ;)
Miško ( Miroslav J. ) je bio stručni konsultant pri utovaru. Doduše, malo se bavio i fizičkim biznisom, pa se zahvalnost na tome ne može izraziti u par rečenica...

Van mreže Bojan Šušnjar

« Odgovor #175 poslato: Maj 06, 2017, 19:36:47 »
Citat
Nasmejao sam se na ove vaše postove oko junačkih rana ali verujem da vama nije do smeha  :)

Pisao sam ja već negdje da sam trčao kroz kukuruz sa dimilicom ali ništa strašno prebole se te rane brzo. Samo što je to uvjek zbog te iste košnice koja je ljuća od najgore svekrve.  ;D
Ja jutros naumio baš nju da rasturim i podjelim ali na kraju ona sredi mene, ponovo.  ;D
Ali, ćeraćemo se još...

Imam ja tih junačkih doživljaja još u svom pripravničkom stažu.
Kod komšije skidao roj. On čovjek sedamdeset godina  pa rekoh ja ću na drvo. Gore držim trnku u jednoj a k'o ćita se držim drugom rukom za granu. Na nogama plitke cipele.
U osudnom trenutku tresnem ja granu malo jače a samo jedna trećina upadne u trnku. Druga trećina na glavu a ostalo niz odjelo i u cipele. Ni da bacim trnku ni da skačem sa drveta. Bodu u glavu u noge kroz bluzu ma gdje stignu. Poslije pet dana nisam mogao obuti cipele od otoka.
E tad sam shvatio da nisam alergičan. Kad sam to preživio, ma samo tjeraj dalje...  ;)

Pozdrav svima...

Van mreže Nenad Tucakov

• yu2m personal page
« Odgovor #176 poslato: Maj 06, 2017, 23:49:18 »
A na kursu te uče kako pčele iz prirodnog roja ne mogu da bodu. Kao, roj pre no što krene, svaka od njih napuni želudac medom, da se nadje, dok se ne snadje. A kad napuni stomačić, ne može da ga savije ( ni ja kad se dobro naručkam ne savijam ). A kad ne može da ga savije, ne može ni da bode.
Mojne...

Van mreže Nebojša Pešić

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kačarevo
« Odgovor #177 poslato: Maj 07, 2017, 18:35:00 »
Zdeavo Nenade, kakva je situacija sa bagremom danas na toj lokaciji. Da li medi,ima li unosa. Ja sam u subotu rano ujutro preselio 10 PZ Rodne Voje. Kiša je padala u petak, malo u subotu i danas ceo dan. Kada bi prestala bilo bi idealno za bagrem, inače preti opasnost kao i prošle godine da spere sav nektar. Pozdrav.

Van mreže Nenad Tucakov

• yu2m personal page
« Odgovor #178 poslato: Maj 07, 2017, 20:10:12 »
Danas sam ceo dan bio za volanom.
Do kontejnera sam stigao oko 11,30, kiša samo što je prestala i već su izletale i nešto radile. Onda smo otišli u osmatranje terena, stotinak km dalje, a kad smo se popodne vratili, lepo su radile, ali ih je bilo dosta sa polenom, pa nisam siguran po čemu su radile.
Sad dobih info da je vaga pokazala MINUS 1,2 kg.  :'(

Van mreže Nebojša Pešić

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Kačarevo
« Odgovor #179 poslato: Maj 07, 2017, 20:26:32 »
Biće bolje narednih dana, valjalo bi da stane kiša. Gde ti je sada kontejner, ima li tamo dosta bagrema.