Vidi, ona kap i jeste najverovatnije bio u vodi rastvoreni polen, koji je neka radilica "ispustila". Proba na ukus nije vršena.

Poslednja informacija od pre par dana je da je ispred košnica "crni oblak", što znači da pčele rade. Pošto zet kaže da ih je malo sa polenom, velika je verovatnoća da je zamedio i bagrem. medjutim, ovo loše vreme neda pa neda...
Pošto je repica još u cvetu, a medi pri nižim temperaturama, sigurno će se opet na nju prešaltati.
Prostora još ima, tako da ne treba dodavati ni SO ni nastavaka.
A kako i ne bi bilo prostora, kad dva dana unose, a posle tri, četiri dana jedu to što su unele.
Isti problem i sa bagremom. Đole iz Šarbana juče do podne unos 2,1 kg, a posle kiša i sitan grad. A evo danas kakvo je vreme i kakvo će biti još koji dan.
Lično, voleo bih da mi izgrade drugi nastavak i još malo se namnože. Nek na drugom bagremu, kada se vreme stabilizuje, daju po dva rama meda, tek da isplate selidbu i još malo se pojačaju, bio bih prezadovoljan.
Posle toga livada i suncokret i moglo bi se očekivati ispunjenje plana za ovu godinu.
Videćemo...
Prekjuče sam dobio "bocku" u desno koleno i jedva se može naći mesto uboda. Juče, u prvih 2 minuta, na pčelinjaku Voje Brstine, ćapnula me je u desni skočni zglob. sada to izgleda kao da sam iskidao ligamente - otečeno i jedva se oslanjam na nogu.

U šta li je pogodila, otac je njen...