Čamove daske,dužina 4 m,debljina 25 mm,širina 200 mm,kvalitet građevinski,na stvovarištima u BG se može naći i za 160 e kubik.Vrlo kvalitetne,ali je za košnice bolje da odstoje na sušenju još neki period,6 meseci do godinu dana.To je moje mišljenje.Što se matematike tiče 160 e podeljeno na 11 košnica RV,mada bih rekao da se može izvući bar 15 tak RV košnica,to je 14 e po košnici ako računamo 11 RV košnica,a ako računamo 15 komada što je moguće realno onda izadje 10,6 e po RV košnici.Dodajte još koji E za lim i td.Ovo je cena samo za telo,ramove je bolje napraviti od lipe,ili kupiti recimo 40 ramova po 0,25 e je 10 e.Drugim rečima za 20 tak e troškova za materijal i kupljene gorove ramove se može imati 1 RV košnica ako sami radite.
Zato sam se i ja od ove godine dao u samostalne stolarske delatnosti,isklučivo za sopstvenu namenu,nema govora da ću to raditi za drugog,čak i da mi plaća 15 e za rad po košnici,jer gde je onda pčelarstvo ako se toliko vremena mora provoditi u stolarskoj radionici?
To je neka moja logika,pozdrav kolegama.