Поштовани колега Игоре није ми јасно на који начин исмевам цену суве даске ?
Изгледа да је дошло до неке забуне.
Нигде нисам навео да сам купио повољно суву даску.
То што сам ја купио је далеко од суве столарске даске. То је грађевинска даска не баш врхунског квалитета, скоро сирова у најбољем случају полу сува.
Купио сам је јер никада раније нисам правио кошнице и нисам сигуран како ће изгледати крајни производ.
Ово је материјал за пробну серију.
Јасно ми је да квалитетна сува даска не може да кошта толико. Сушара не ради без струје, плина или неког другог енергента који мора да се потроши да би се осушило дрво а то кошта. Да не спомињем да неко мора да манипулише са тим дрветом. Наравно мора нешто и да заради.
Један столар ми је продао липове даске по 120 е, јер је одустао од прављења рамова, само је за глодала дао 500е.
Ја имам хоби алат у вредности од око 250е.
Ако успем да направим кошнице сигуран сам да неће моћи да се пореде са онима које је направио професионални столар са профи машинама и са квалитетним материјалом. Значи морају да коштају много више и да буду много боље.
Могао сам да купим готове кошнице и вероватно би ми било много једноставније него да јурцам по стовариштима и тражим материјал.
Правим кошнице не да би уштедео него што једноставно волим да то радим и зато што ми је занимљиво.
Колега Игоре није ми намера да неког или нешто исмевам јер за то немам разлога.
Опростире ако је то тако протумачено.
Што се тиче меда има повољно да се купи. На етикети пише Made in PRC.
За сваки случај да појасним скраћеницу PRC " People's Republic of China" да неко не помисли нешто непристојно.