У суботу сам и поред других многобројних обавеза нашао пола сата да скокнем до пчелињака.
План ми је био да погледам колико је погача остало од прошлог постављања јер негде сам стављао пола погаче а негде трећину а понегде целу. Свратио до пчеларске радње и купио погаче и отишао на Дунав.
Леп, сунчан дан али прохладан. Кад запири ветрић није пријатно. Леска опустила прашнике али мислим да нема више полена. Нема још мртве коприве ни маслачка. Врба тек почела да пупи. И мигавац је полако кренуо и рачунам да ће цветати до краја марта али је тешко прогнозирати тако далеко. Ко зна какво ће време бити...
Спремио сам димилицу али се испоставило да није била потребна. Погаче остало само на крајевима у амбалажи. Пчеле на сатоношама, нису ни имале намеру да полете. Часком поставио нове погаче.
Пратим временску прогнозу која каже да ће прва половина марта бити хладна а ни друга неће баш да буде пријатна.
Тачно знам да на позицији где су ми пчеле да кад је јутарња температура око нуле да до 12 сати пчеле неће излазити.
Оне које нису директно на сунцу неће ни тад.
Углавном видећемо како ће бити.