auuu Dusane,...pa to je cist kriminal !!!
Хајде Драганче немој да зезаш.
Дозволио сам свим пчеларима да произведу колико год желе РВ и ЕВ кошница. Наравно и свим пчеларима који немају своје машине дозвољавам да оду код локалног столара да им изради онолико кошница колико коме треба.
Међутим велики произвођачи кошница раде целе серије а мене нико и не позове да упита да ли може да производи.
Нема смисла.
Пчелари задовољни јер добијају кошнице са којим се лакше ради. Кошнице у којим пчеле повољније зимују, кошнице у којим пчеле имају бржи пролећни развој и кошнице са којим се постижу бољи резултати у медобрању, производњи полена, матичне млечи, воска итд.
Опет произвођачи кошница задовољни потражњом кошница које су лакше за израду од ЛР, ДБ, ФР, АЖ и других кошница.
Сви задовољни а ја који сам скоро све што сам имао распродао и у то време скоро пао у сиромаштво да би објавио патенте ја треба да не добијам ништа.
До 2032 године имам ауторска права (и моја породица) која се након истека тог периода могу продужити уз малу надоградњу.
Дај Боже да будемо живи и здрави до тада.
Нисам никога никада тужио и тешко би се одлучио на тај корак, ипак нема смисла да се заобилазе ауторска права.
Поздрав драгим пријатељима...