Autor Tema: Kupovina kosnica Rodna Voja  (Pročitano 6941 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Jovan Klisaric

• Mladi član foruma
  • **
  • Pol: Muškarac
  • Lokacija pčelinjaka: Novi Pazar
Kupovina kosnica Rodna Voja
« poslato: Januar 22, 2019, 17:54:00 »
Pozdrav kolege pcelari, potrebno mi je 7 kosnica Rodne Voje, pa ako neko ima da mi reporuci nekoga gde mogu da kupim, unapred hvala!

Van mreže Sinisa Mirovic

• Prijatelj foruma
Odg: Kupovina kosnica Rodna Voja
« Odgovor #1 poslato: Januar 22, 2019, 18:11:24 »
Dragan Celic iz Krusevca  stcelic@gmail.com

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • 063/383-114 023/782-015
« Odgovor #2 poslato: Januar 22, 2019, 19:51:38 »
Ако неком треба има код мене.

Од мене столари или фирме треба да траже лиценцу за производњу и продају.

За кршење ауторских права код нас се по закону иде у затвор а поред тога и новчане казне су огромне плус може да се тражи уништење машина које су биле у употреби током нелегалне производње.

До сада никога нисам тужио а моју добронамерност многи злоупотребљавају.
Дозволио сам свим пчеларима да за своје потребе могу без икакве надокнаде да произведе колико год хоће РВ и ЕВ кошница али то право нисам дао столарима.
Такође ни пчелари немају права да продају РВ и ЕВ кошнице било са пчелама или без пчела него само право на коришћење РВ кошница.

Поздрав драгим пријатељима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Djordjevic Ljubomir

• Mladi član foruma
  • **
  • Lokacija pčelinjaka: Živkovo
« Odgovor #3 poslato: Januar 22, 2019, 21:30:49 »
Lepo i jasno rečeno

Van mreže Radovic Dragan

• Stari član foruma
    • www.parketarski-radovi.rs
  • Lokacija pčelinjaka: Bukulja
« Odgovor #4 poslato: Januar 30, 2019, 12:48:33 »
Vojo sad ga brate pretera,..pa ja kada kupujem kosnice ja moram da odem kod stolara da porucim, ja nemam masine da ih pravim niti znam da radim na tim masinama. Isto ako hocu kuhinju ja odem kod stolara da porucim. I ja sam porucio kod ovog coveka iz Krusevca i onda sam cekao da kupi gradju i napravi,..ne razumem zasto bi nekome trebala dozvola da napravi  kosnicu za pcele,..stvarno bezveze. Nema ljutnje diskutujemo

Pozdrav za sve

Van mreže Radovic Dragan

• Stari član foruma
« Odgovor #5 poslato: Januar 30, 2019, 12:49:32 »
svaki patent istekne posle nekoliko godina 10-20,..sve kosnice na svetu se slobodno prave

Van mreže dusan lazic

• Više od prijatelja foruma
  • Lokacija pčelinjaka: vojka
« Odgovor #6 poslato: Januar 30, 2019, 13:06:28 »
Za prvih nekoliko košnica RV, ja sam tražio dozvolu(nezvanično) od Voje. I dobio. U međuvremenu sam odlučio da potpuno pređem , da pčelarim sa ovom košnicom i napravio kontejner (32RV) i naselio ga.. To sam (onako Uzgred) objavio i na ovom i na još nekim forumima gde je Voja moga da vidi...
   Danas sam naručio kod majstora (toliko sam se obezobrazio, da više i ne pitam... ;) :D ) još 30 nastavaka sa ramovima.
  E sad, ako ćemo strogo po zakonu...???

Van mreže Radovic Dragan

• Stari član foruma
« Odgovor #7 poslato: Januar 30, 2019, 13:30:09 »
auuu Dusane,...pa to je cist kriminal !!!

Van mreže Zoran Ristovic

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Ivanovo
« Odgovor #8 poslato: Januar 30, 2019, 15:22:29 »
Ako pcelar naruci kod stolara kosnicu, stolar prodaje svoju uslugu a pcelar je vlasnik kosnice. Znaci stolar nije proizveo gotov proizvod pa ga stavio na trziste u prodaju zasta mu treba licenca - dozvola od Voje. Pcelar je za svoje potrebe napravio kosnicu, to je u redu, tako i Voja kaze. Nije u redu da sad taj isti pcelar krene da prodaje kosnice e to bi po mom misljenju ugrozilo autorska prava. Ako je neko pravnik neka prokomentarise ovo pitanje ja ovako rezonujem. Pozdrav.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #9 poslato: Januar 30, 2019, 16:27:07 »
auuu Dusane,...pa to je cist kriminal !!!
Хајде Драганче немој да зезаш.
Дозволио сам свим пчеларима да произведу колико год желе РВ и ЕВ кошница. Наравно и свим пчеларима који немају своје машине дозвољавам да оду код локалног столара да им изради онолико кошница колико коме треба.
Међутим велики произвођачи кошница раде целе серије а мене нико и не позове да упита да ли може да производи.
Нема смисла.

Пчелари задовољни јер добијају кошнице са којим се лакше ради. Кошнице у којим пчеле повољније зимују, кошнице у којим пчеле имају бржи пролећни развој и кошнице са којим се постижу бољи резултати у медобрању, производњи полена, матичне млечи, воска итд.
Опет произвођачи кошница задовољни потражњом кошница које су лакше за израду од ЛР, ДБ, ФР, АЖ и других кошница.
Сви задовољни а ја који сам скоро све што сам имао распродао и у то време скоро пао у сиромаштво да би објавио патенте ја треба да не добијам ништа.

До 2032 године имам ауторска права (и моја породица) која се након истека тог периода могу продужити уз малу надоградњу.

Дај Боже да будемо живи и здрави до тада.

Нисам никога никада тужио и тешко би се одлучио на тај корак, ипак нема смисла да се заобилазе ауторска права.

Поздрав драгим пријатељима...
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...

Van mreže Zoran Vučković

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Смедерево ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​​​ ​​​​ Мoравиште ​​ ​​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​ ​​ ЕВ и РВ кошнице
« Odgovor #10 poslato: Januar 30, 2019, 17:03:30 »
Данас ми је, да тако напишем, пропао један посао јер је један купац одустао од услуге коју смо скоро па договорили.... тако одоше две моје планиране Еко Воја кошнице... али има још времена до багрема... А тачно сам их видео у воћњаку.
Нека нам живот буде сладак као мед!

Van mreže Djordje Tomic

• Gost
  • *
  • Lokacija pčelinjaka: Neradin
« Odgovor #11 poslato: Januar 30, 2019, 21:28:55 »
Gospodine Vojo i dragi prijatelji, zelim da iznesem jedan predlog. Predlozio bi da pcelari pocetnici sa RV. kosnicama naruce od gospodina Voje 5/10? kosnica, a i oni koji vec pcelare, kad budu prosirivali pcelinjak, kosnice naruce od Voje. Ovaj broj kosnica koji sam naveo stavljam na diskusiju.
Oprostite na mojoj slobodi.
 PS. Ja sam otprilike tako uradio. Pozdrav MEDNO

Van mreže Radovic Dragan

• Stari član foruma
« Odgovor #12 poslato: Januar 31, 2019, 12:10:14 »
Ma razumem ja Vojo sta ti pricas,..ali neko je mora napraviti, da li neki stolar sa malom radionicom, da li neka velika stolarska firma,..meni je svejedno gde cu da kupim, u prodavnici ili kod nekog u radionici,..bitno je da se kosnica pravi,pravi...i samo da se siri sto vise. Evo ja sam porucio za ovu godinu 50 nastavaka i 500 ramova kod jednog stolara i sada cekam da se napravi. I to gledam da mi je sto blize,..da ima negde u radnji verovatno bih odmah kupio u radnji i gotovo.
Pozdrav za sve, i tipujem da ce ovo biti dooobra godina !!!

Van mreže slobodan ilic

• Stari član foruma
« Odgovor #13 poslato: Februar 03, 2019, 18:23:52 »
Meni je Voja ododbrio 10 RV kao pcelaru a posto sam ja bio i stolar koji je radio kosnice ja sam napravio 30,Sest sam poklonio prijateljima.
     Drago mi je da je da se dvojica koji su  culi pricu o pcelama od mene i prvi put se sreli sa njima na mom ,,pcelinjaku,,ozbiljnije zanimaju sa pcelama i jedan je sa 16 kosnica a drugi je doguro do 240 i ove godine namjerava prosirenje za jos stotinjak i vise, na zalost nisu RV jer je kupio komplet pcelinjak i opremu od sina umrlog pcelara.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #14 poslato: Februar 03, 2019, 18:56:31 »
Ти си Слободане послао новац за набавку 6 кошница у Србију а ја сам частио те младе пчеларе ројевима и нешто кошницама.
Сада један од те двојице има петнаест до двадесет РВ кошница ( не знам тачно ) и успешно пчелари а други се опустио и прошле године није третирао против варое и остао је без пчела.

Планирао сам да му брат и ја населимо поново те три четири кошнице али сам ја нешто био мало болестан па је брат морао да ради и моје и његове пчеле (око 400 кошница) и нисмо успели да га поново запчеларимо. То нам остаје за пролеће.

Направи пријатељу Слобо колико год треба теби и твојим пријатељима.
Поздрав драгим пријатељима РВ и ЕВ кошница...

Три века испред света...