Ziko, moze kako da ne, ali

Sa 2% posto koncentracije garantujem da neces uspeti 300 ramova ocistiti, ja ovo radim vec 5 godina, treci put, nije neko veliko iskustvo, ali nas nekolicina pcelara kao i ja, probalo je da upotrebljava razlicitu koncentraciju i u razgovorima i nasim zapisima, uspostavilo se da za vecu kolicinu ramova netreba tu koncentraciju smanjivati, mozda cak i jedan posto povecati.
Priprema oko iskuvavanja oduzima vise vremena nego sam proces ciscenja, pa se za manju kolicinu neisplati raditi. Normallno ko zeli eksperimentisati i te kako se isplati, jer ce tek tada saznati kolika je koncentracija potrebna.
Kazem za 300 ramova, a ne za tridesetak gde je i 2 % dovoljno.
Ziko, mene nezadovoljava nikada, ama bas nikada kada neko samo napomene da je nesto radio, ja sam opisao nacin rada, pa ako nije problem, opisi i ti tvoj nacin sa 2% pa da kolege upoznamo kaoko ko radi, ovako receno, kao sto sam rekao meni ama bas nista neznaci.
Kako bi bilo da sam ja samo napisao,...citiracu...ja radim sa 4 % rastvora i kraj price, sta bi ti od toga razumeo, predpostavljam, nista.
E sada, da bi te mi bolje razumeli, opisi ti tvoj nacin rada i s kojim se pomagalima sluzis, ovo mene licno neinteresuje, ali zarad ostalih kolega nije zgorega jo nesto novo napisati, pa ko se odluci na ovakav nacin pranja i dezinfekcije ramova ima u vidu o kakvim se merama bezbednosti radi.
Rad sa ovom kiselinom nije ni malo naivan i treba se dobro paziti kada se snjom radi, pogotovo kada je zastita lica u pitanju, isparavanju su stetna pa se i tu treba pricuvati, ruke voda opere, mada je ona dosta ljigava u rukama i na gumenim rukavicam se pod prstima oset, pa ruke, a i ramove treba dobro isprati cistom vodom.
Pozdrav