Pozdrav svim članovima foruma.
Pre kratkog vremena, završio sam kratki kurs pčelarenja u organizaciji Privredne komore Beograda, kupio 3 LR košnice i tri roja.
Kada sam nekom pretragom došao do informacije o postojanju RV, EV košnica, kao i preparata gospodina Voje, pa ako hoćemo - i samog g. Brstine, ostao sam zatečen...
U stvari, samo je potvrdjena izreka - U Srbiji je uspeh jedina stvar, koja se nikako ne oprašta.
Na kursu nisu ni pomenute navedene košnice, niti pak sredstva za očuvanje zdravlja pčela, o kojima se na ovom forumu piše.
A nisam sklon da poverujem da rezultati o kojima čitam, nisu dostojni pomena, ili čak i dubljih analiza na sličnim kursevima ili predavanjima.
Forum ima dosta tema, a ja sam od juče tek na 22 stranici ove, pa neću ništa pitati, dok sve ne pročitam, kako ne bih "uduplirao" pitanje, ali sam, eto, smatrao da je u redu da napišem gornje zapažanje. A već nakon nekoliko strana sam odlučio da pčelinjak proširim upravo RV košnicama.
Inače rodjen sam u selu Bočaru, odmah uz Banatsko Novo Miloševo, pa postoji nada da je sklonost i talenat možda vezan za tu, neku, teritorijalnu pripadnost i da ću bar nešto "ukrasti" od gospodina Brstine ( a verovatno i od drugih, iskusnijih članova ).
Još jednom pozdrav iz nekada zagadjenog Pančeva