Evo mene opet... Hvala kolega Zoki, rekao sam više puta da nemogu da okrenem ledja i da gledam kako ono što je Radiša sticao propada...
Danas nismo radili detaljan pregled kao prethodnog dana jer je bilo oblačno i društva su ljuta ali zbog obaveza i planiranog pregleda izvrsi li smo vizualnu kontrolu snage Drustva i stanje sa hranom pogledom preko satonosa i podizanjem košnice sva izimljena Drustva na ovom pčelinjaku su vizualno dobra imaju dosta pčela tezina košnica je promenljiva tako da smo odlucili da uvedemo prihranu sirupom svaki drugi dan po 0,3-0,4, l dok nam vreme ne dozvoli da odradimo detaljan pregled i izvrsimo odredjene radnje koje su potrebne ( primetio sam da su neka Drustva pobegla u jednu stranu itd)
Što se tiče RV košnica bilo ih je 10, 4 su prodate pre 10 dana ostale su 6 koje su u ekstra stanju vizualno krajnji ramovi si puni hrane košnice su dobre tezine itd...
Sve ukupno pčelinjak broji 92 društva a izimljeno je 96 nisam siguran koliko je zazimljeno ali bilo je gubitaka sigurno oko 10-15 % ali svakako Steva zasluzuje pohvale jer je uspeo da zazimi pored svih problema i izimi sa nekim prihvatljivim brojem gubitaka...