Davno bijaše kad sam bio mladić, ali lijepo je čuti. Već sam nekoliko godina većinski vlasnik svoga života. Što se fotografije tiče, trudim se. Još kad bih znao da fotografišem! Ovog vikenda sam u Beogradu pa nemam neki izbor slika za ovu temu, ali možda bi ova mogla nekog zanimati. Slika je napravljena početkom juna prošle godine, koja je bila mnogo bolja od ove, meda koliko oćeš, rojeva takođe. Ove košnice su imale hvatače polena (unutrašnji), pa iako su bile otvorene skoro sve rupe na nastavcima, većina pčela htjela je da uđe na glavno leto, a tu ih je čekao hvatač. Znam da hvatači mnogo smetaju pčelama, ali i ja želim da im oduzmem nešto polena. Ništa ne bi bilo čudno što je ovolika gužva, jer sam ja mislio da samo neki imaju inteligentne pčele, a da su moje glupe, a društva su mi bila ograničena sa matičnom rešetkom na prvom plodišnom nastavku. Ova društva su mi donijela dva puna nastavka meda. Drugi plodišni nastavak (LR), onaj iznad matične rešetke ostavljam njima. Prošle godine nisam imao ni dovoljno medišnih nastavaka, pa sam morao ranije oduzimati med i vraćati ocijeđene ramove na ponovno punjenje. Pozdrav.