Autor Tema: Vremenska situacija  (Pročitano 725646 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
  • Pol: Muškarac
  • 063/383-114 023/782-015
Odg: Vremenska situacija
« Odgovor #1635 poslato: Februar 07, 2013, 14:06:49 »
Ma lako ćemo se dogovoritt Esko. Što se mene tiče ako je nešto žešće onda pijucnem jednu, dve a treću veoma, veoma retko i ako pijuckam skoro svaki dan (kad ne vozim).
Skoro svako jutro kad ne vozim ide jedna jutarnja uz kafu.
Što se vina tiče, volim i čašu lepog vina. Evo upravo danas nastavljam sa dvolitrom koju sam započeo pre 7-8 dana a kako sam pijuckam trajaće mi još 5-6 dana ako mi se neko ne priključi.
Ne znam za Dragana ali kako vidiš ja sam za pićence skoro uvek spreman, pa kad se god sretnemo.

Kod mene jutros 2 stepena. Trenutno na pčelinjaku u Novom Miloševu je sunčano i da nije jakog vetra bilo bi i prijatno sa 5 stepeni.
Na pčelinjaku u Novom Bečeju trenutno je 7 stepni u hladovini..

Tamo smo juče imali dobar pročisni izlet..

Pozdrav svima.... 

Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...
Нека блиста српско пчеларство.

Van mreže Esad Jusić

• Više od prijatelja foruma
« Odgovor #1636 poslato: Februar 07, 2013, 18:23:15 »
Vojo:
Citat
Ne znam za Dragana ali kako vidiš ja sam za pićence skoro uvek spreman, pa kad se god sretnemo.

Vidi se dosta toga na forumima, pročita, kaže, nauči, naljuti, razveseli..., ali ako se ipak nekako dogura do ovoga što si rekao, onda je to NAJBOLJE što se može naći na SVIM forumima.

Pozdrav, svako dobro!

Van mreže Nikola Vucinac

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Subotica
« Odgovor #1637 poslato: Februar 08, 2013, 09:43:44 »
Jutros osvanuo nešto mutan dan. Sunce se stidljivo probija kroz oblake temperatura je jutros bila 0 stepeni, a sada je +2 stepena i nema izgleda da će biti puno toplije.
46* 01' 37" 07 N
19* 41' 17" 50 E

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #1638 poslato: Februar 08, 2013, 10:03:54 »
I kod mene mutno i sivo. U 9 sati bilo -4. Gledajući kroz prozor, nije se nešto naročito popravilo. Pazarni je dan pa ću se s vremenom ići lično upoznati. Obično prohodam do buvljaka i tu najčešće nađem ponešto za radionicu i pčelinjak: čizme, sjekiricu, dlijeta, burgije, radni kombinezon, kliješta...  Pošto dobro pamtim, desi se da dvaput kupim istu stvar. I ne jednom. Zato mi žena često puta kaže: "Pa, moj Esade, u prošli petak kupio si isto!" Naravno, moj odgovor je uvijek isti: "Hajd', šta te briga! Pitam li ja tebe koliko si gaća kupila?!" No, za tu moju osobinu znaju sve moje kolege i mahala. A kad nešto zatreba, e - ima kod Ese. Tako me i žena često opljačka: razne plastične posude i sl.

Pozdrav, svako dobro!

Van mreže Miroslav Jovanović

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Sarbane Ub
« Odgovor #1639 poslato: Februar 15, 2013, 15:18:25 »
Danas je Sretenje. Ako je verovati narodnim verovanjima danas se sreću zima i leto. Danas mečka prvi put izlazi iz rupe. Ako ugleda sunce tj svoju senku vraća se da dospava jer će zima potrajati. Kako je tmuran i oblačan dan mečka se nije vratila u rupu. Znači dolazi nam lepo vreme i zima jd pri kraju.
Više može jedan koji hoće nego dva koji moraju. - Živojin Mišić

Van mreže Mladjen Sljivic

• Stari član foruma
« Odgovor #1640 poslato: Februar 15, 2013, 16:07:35 »
                   Kolega iz tvojih usta u mečkine uši. I kod mene isto tmurno.
                  Pozdrav sa Pala.

Van mreže Nikola Vucinac

• Stari član foruma
« Odgovor #1641 poslato: Februar 15, 2013, 20:03:40 »
Danas je Sretenje. Ako je verovati narodnim verovanjima danas se sreću zima i leto. Danas mečka prvi put izlazi iz rupe. Ako ugleda sunce tj svoju senku vraća se da dospava jer će zima potrajati. Kako je tmuran i oblačan dan mečka se nije vratila u rupu. Znači dolazi nam lepo vreme i zima jd pri kraju.

Danas u vestima slušam: U Subotičkom ZOO vrtu mečka izašla iz brloga i nije videla svoju senku. Znači dolazi lepše vreme.
46* 01' 37" 07 N
19* 41' 17" 50 E

Van mreže Živorad Žika Ilić

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Simićevo -44.39°N 21.21°E 90m N.V.
« Odgovor #1642 poslato: Februar 16, 2013, 16:19:55 »
Danas je u mom kraju totalno oblačno i sipi kratkotrajna kišica , bez vetra je i nema mraza  temperatura je u plusu . Ni u mom kraju mečka ako je izašla nije videla senku , mečkar jeste al lako ćemo mi sa njime da izađemo na kraj ( ko sme da dira mečku ??) . Pozdrav dragi prijatelji uzdravlje Živorad .
svi smo mi ljudi treba biti čovek . Patrijarh Pavle .

Van mreže Nikola Vucinac

• Stari član foruma
« Odgovor #1643 poslato: Februar 21, 2013, 23:16:16 »
Danas ceo dan oblačno i hladno, a oko 17 sati počeo i sneg da pada i još uvek pada. Ala će se deca radovati ujutru kad krenu u školu. ;)
46* 01' 37" 07 N
19* 41' 17" 50 E

Van mreže Esad Jusić

« Odgovor #1644 poslato: Februar 21, 2013, 23:42:42 »
I kod mene zabijelio, ali se onom pravom ne da pa ne da. Nema veze, možda bude u maju: snijeg i jagnje na ražnju za 1. maj.

Pozdrav, svako dobro!

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #1645 poslato: Februar 22, 2013, 01:44:04 »
Noćas je i kod mene dobro zabeleo. Još sinoć oko 8-9 sati počeo je da pada. I sada nastavlja.
Za danas za moj kraj meteorolozi najavljuju kišu sa temperaturom od 3-4 stepena.

Pozdrav svima....
Српска решења за препород српског пчеларства. Родна Воја, Еко Воја, РЕВ, Прелазни РВ и ЕВ наставци, Брстивар, Нозевој, Војвир.

Три века испред света...

Van mreže Branko Obranovic

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Poden - Kostel na Kočevskem SLO 310 m n/m
« Odgovor #1646 poslato: Februar 22, 2013, 08:56:15 »
Kočevje liči na 50-te godine prošlog stolječa. Danas ponoči palo na staro podlogu 30 cm snega. Tako da je ukupno preko 70 cm. Vremenari najavljuju za nočas i iz subote na nedeljo još oko 50 cm.
Iz starih godina nedostaju samo konji i sanke. Ulice su zatrpane još starog snega.

Pčele mirno čekajo toplije dane.

LP Branko

Van mreže Živorad Žika Ilić

• Stari član foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Simićevo -44.39°N 21.21°E 90m N.V.
« Odgovor #1647 poslato: Februar 22, 2013, 13:22:57 »
Prijatelji kod mene sneg veje , ali se i topi jel nema mraza i dodaje još više vlage u zemljištu . Za sada je kako treba što se vremena tiče  , biće po mom mišljenju dobre vlage za start proletnog bilja što će u mnogome koristiti za prvu proletnju stimultivnu pašu . Pozdrav Živorad .
svi smo mi ljudi treba biti čovek . Patrijarh Pavle .

Van mreže Vojo Brstina

• Domaćin foruma
« Odgovor #1648 poslato: Februar 22, 2013, 23:00:41 »
Branko: Kočevje liči na 50-te godine prošlog stolječa. Danas ponoči palo na staro podlogu 30 cm snega. Tako da je ukupno preko 70 cm. Vremenari najavljuju za nočas i iz subote na nedeljo još oko 50 cm.
Kolega Branko, još samo fali da se onaj sa grtalicom zaglavi..  :D

I kod mene danas ceo dan tmurno i oblačno uz povremeni sneguljak...

Skoro sav sneg se otopio na današnjih  nešto oko 2 stepena. Trenutno je ravna nula i ako izvedri biće dobrog mraza..

Pozdrav svima....

Три века испред света...

Van mreže Branko Obranovic

• Prijatelj foruma
  • Lokacija pčelinjaka: Poden - Kostel na Kočevskem SLO 310 m n/m
« Odgovor #1649 poslato: Februar 23, 2013, 08:17:07 »
Nočas na novo 25 cm na 70 podloge. Za sutra zakazano još 30 cm.
Evo jedne snimke pre sat vremena iz mog dvorišta.
LP Branko