Код нас је данас било лоше, а сада је још горе.
Доњи део насеља је поплављен. Људима улази вода у куће. Од поподне у насељу су ватрогасци и жандармерија, помажу и спашавају људе. Вода толико надире да је прешла и преко једног мостића који повезује два дела насеља и не може се преко њега од силне воде. Доста кућа је поплављено код нас. Мало ниже од нас према Баричу, катастрофа. Водена бујица је поломила пар бетонских мостова и то нових, направљених пре 2-3 године. Људима вода ушла у куће, страшно. Доста људи полиција је морала да склања у хотел у Обреновцу. И из нашег насеља полиција је евакуисала пар људи и одвела их у тај хотел. Код нас има и доста људи и деце који са посла и из школа не могу да се врате кућама јер су путеви поплављени, па се сналазе по кућама у насељу код пријатеља и познаника. У пола насеља је искључена и струја.
Колико ми је познато, у нашем насељу за сада, није угрожен ни један колега са пчелињаком.
Ја сам на брду, а по дворишту ми тече река, кошнице су ми у води. Срећа да су подигнуте довољно. Када је оволика вода код мене на брду, можете мислити шта је онда доле у низини.
А прогноза за сутра је још гора. Ма милина једна од овог времена. Видећемо сутра како ће бити.
Надам се да су свим колегама пчелињаци на колико-толико безбедним местима од евентуалних поплава.
Поздрав свима